essence

Essence szemöldökceruza teszt

16:09:00

Az arc szépségét nagyban befolyásolja a haj fazonja, színe, viszont egy jól eltalált, színben passzoló szemöldökkel még szebb lehet az összkép. Ennek az ellentettje is teljesen igaz, hányszor láthatunk az utcán borzalmas szemöldököt ? Nekem sincs sajnos alapból nagyon dús szemöldököm, ezért körülbelül fél éve minden nap előszeretettel használok szemöldökceruzát, amivel tudom orvosolni a problémát.A legelső szemöldökceruzám egy Elf-es darab volt, amivel mindaddig nem volt semmi problémám, ameddig be nem köszöntött a meleg idő, ekkor ugyanis az egész lefolyt a szemöldökömről és elkenődött. Ekkor volt egy időszak, amikor szemhéjpúderrel pótoltam ki a hiányzó részeket, de valahogy a ceruzás megoldás nekem jobban bejött. Ezért esett aztán a választásom egy drogériás viszonylatban olcsó szemöldökceruzára, mégpedig az Essence-ére.


Ha jól tudom két árnyalatban kapható, egy világosabb árnyalatban kapható még, ami a szőke vagy világosbarna hajszínhez passzol, illetve ez a sötét barna. A színe első ránézésre nagyjából stimmelt a hajszínemmel, úgyhogy úgy döntöttem, hogy megveszem. Azt hiszem 500 forint körül volt az ára.


A végén található egy kis szemöldökfésű, amivel elvileg a kusza szálakat lehet szépen a helyükre fésülni. Nekem nincs rakoncátlan szemöldököm, de azért a szemöldökceruza felvitele előtt át szoktam vele fésülni. A kifestés után viszont már nem, mert ekkor a barna színt szétkeni a szemöldököm fölé és alá is. Ilyenkor én tehát már nem tudom alkalmazni ezt a kissé durungnak mondható kefét.


A kellemes meglepetés akkor ért, amikor itthon kipróbáltam. Az Elf-es ceruzám rettentően krémes volt és ezért nagyon nagyon gyorsan fogyott. Ez viszont sokkal keményebb, aminek köszönhetően egy szemöldökrajzolás után nem fogy el az egész hegye. Ennek tényleg örülök.


Fogni ennek ellenére nagyon szépen fog, többszöri átszínezgetéssel elég szép eredményt lehet elérni. Ez már nem is mászik el a melegben, így nagyon megkedveltük egymást.


Itt pedig két képet láthattok, ahol szerintem elég jól látszik a különbség a két szemöldököm között. Értelem szerűen a jobb oldali a javított, a bal oldali az eredeti. Nincs mű, tetovált vagy csúnya látszata, de szépen hangsúlyozza a szemet, és szép formát ad a szemöldöknek. Tehát abszolút meg vagyok elégedve, a keféjét sajnálom csupán, hogy picit kemény sörtéi vannak és nagyon bumfordik.

Ti is használtok szemöldök ceruzát vagy port? Melyik jött be jobban ?

You Might Also Like

8 megjegyzés

 1. Én is használok szemöldökceruzát, és én is nem rég kaptam rá, mert nekem sem sűrű, plusz volt, amikor nem volt olyan szép formája alapból, így muszáj voltam kihúzni. Az első szemöldökceruzámat nyár elején vettem, ami még most is megvan, a Catrice szemöldökceruzája. Nagyon bevált, szépen lehet vele dolgozni, nem folyik le, tartós és nem kell minden 2. használat után faragni :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor az is hasonló lehet mint ez az Essence :)

   Törlés
 2. Én is ceruzapárti vagyok. Most éppen egy miss sporty szemceruzát fogtam be erre a célra, mert az eredeti funkcióját - keménysége miatt - sajnos nem tölti be, viszont sajnáltam kidobni :)

  Szerencsés vagy, hogy alapból is szép a szemöldököd!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem panaszkodom, mert nem annyira drámai a helyzet a szemöldökömmel, sosem volt túlszedve, szóval nincsenek hiányzó foltok sem. Viszont azért szerintem szebb, amikor át van rajzolva :)

   Törlés
 3. Nekem kataztrofális állapotban van a szemöldököm, ezért már nagyon régóta ceruzázok. Én is ezt használtam koráában, aztán véletlenül vettem egy Rimmelt. Azért véletlenül, mert az essence pultra (!!!) volt téve és én nem néztem meg hogy mi van a kezemben, annyira automatikusan vásároltam. :)
  mondjuk a rimmel sem rossz, de az essence nekem jobban bejött, ez keményebb és nem mászkálannyira :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D Igen, nekem is tetszik benne, hogy elég jól megmarad a szemöldökömön nem kenődik fel az egész homlokomra.

   Törlés
 4. szia! először is bocsi, ha már egyszer elküldtem neked egy haosnló szövegűt a legutolsó postod alá, de nem vagyok benne biztos, hogy elküldte úgyhogy inkább igyekszem biztosra menni. :)
  először is nagyon jó a blogod, egyszerűen imádom, minden post tetszik. :)
  szeretnék tanácsot kérni tőled. ehhez a szemöldökhöz szerinted milyen ceruza illene? http://kepfeltoltes.hu/140215/szem_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  arra gondoltam, amit te is itt bemutattál, csak félek, hogy kicsit világos lesz. sötét a szemöldököm, de feketét nem szeretnék, azt biztos, hogy túlságosan sötét lenne..
  köszönöm előre is a segítséget, és csak így tovább! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, megkaptam azt is, a fekete nagyon sötét lesz, abban biztos lehetsz. A sötétbarna Essence a te szemöldöködhöz bőven jó lesz :)

   Törlés