Loreal Casting creme gloss hajfesték teszt

by - augusztus 31, 2013

Most már harmadik alkalommal használtam hajfestéshez a Loreal Casting creme gloss hajfestékét, pontosabban ammónia mentes hajszínezőjét. Ennek a menetéről és a tapasztalataimról szeretnék nektek írni ebben a posztban.
Első szempont, amit fontos figyelembe venni az a színválaszték. Nekem eredetileg középbarna, világosbarna hajam van ( évszaktól függ ) , amit sosem szerettem. Olyan köztes színnek éreztem mindig. Szőkét sokáig akartam, de nekem a szemöldököm is alapból nagyon sötét, úgyhogy természetesebb hatást érek el sötét barnával. A színválasztékuk nagyon bőséges, így kiválaszthattam magamnak a nekem tetsző barnát. Ez a legsötétebb barna árnyalat. Mivel ez egy hajszínező, ezért ha szőkét vásároltok az egyébként barna hajatokra abból sosem lesz szőke.


A doboz tartalma :


A hajfesték összekeverése nem okoz túl nagy problémát, csupán a fehér tubusos oxihoz kell hozzákeverni a lilás csomagolású színkrémet. A fehér tubusban ezt szépen össze is lehet rázni, a két flakon nyaka pontosan összepasszol, így nem kell félni, hogy esetleg félremegy egy-két csepp. Mikor összeráztuk, akkor a flakont kényelmesen bele lehet állítani a doboz oldalán található perforált kivágásba. Ez külön tetszett.


A kupak helyére fel kell tekerni ezt az adagoló fejet, aminek köszönhetően a hajtöveknél is szépen el lehet oszlatni a hajfestéket. Ennek a végét egyszerűen csak le kell törni. Én először a hajtövekre szoktam felvinni, majd utána az egész hajhosszamra. Nekem elég hosszú hajam van, de nekem egy csomag bőven elég rá. Bár a csomagoláson is olvashatjátok, de azért leírom itt is, hogy 20 percet kell rajta hagyni a hajon, ez után bő vízzel lemoshatjuk, ekkor nem kell használni sampont, mert nagyon jól habzik.


Kapunk még hozzá gumikesztyűt is, ami meglepően nem gagyi kesztyű, kicsit szilikonos anyagú.Végül pedig a hajfestés befejeztével egy balzsammal felfrissíthetjük és puhává varázsolhatjuk a hajunkat.

Most essen néhány szó a teljesítményéről is.
A leírás szerint 28 hajmosást bír ki ez a színező, annyi idő alatt kopik ki teljesen. Én sosem vártam meg a 28 hajmosást, mert időközben elkezd lenőni a haj, így én körülbelül 2,5 - 3 havonta újra szoktam festeni. Ennyi idő alatt a szín is megkopik, de nem tűnik el teljesen. Ennek azért is örülök, mert a 2. hónapban is nagyon szép barna még a hajam, de nem látszik a lenövés, mert a festék is veszít az erejéből.

Általában az emberek fejében a festéssel szemben mindig az áll, hogy roncsolja a hajat. Én a festések alkalmával sosem érzek minőségbeli romlást a hajamon, ez valószínűleg az ammóniamentességnek is köszönhető. A hozzá kapott balzsam pedig valami csoda. Ezt igyekszem minél jobban beosztani, sosem teszem rá az egész hajamra, csak a hajvégekre. Így több hajmosás alkalmával is tudom használni és nagyon szép puha és fényes lesz tőle a hajam.

Mivel előtte utána képeket nem sikerült elfogadtatókat készítenem, ezért outfit bejegyzéseket fogok ide belinkelni nektek, amelyben a hajam színét figyeljétek.

hajfestés előtt, eredeti hajam : ITT
hajfestést követő héten : ITT
2 hónappal a hajfestés után : ITT
2,5 hónappal a hajfestés után ( ezután lett befestve ) : ITT
Itt azért már látszik, hogy nincs olyan erős, nagyon sötét barna színe, de azt is megfigyelhetitek, hogy nem kopik foltosan.

Én nagyon meg vagyok tehát elégedve ezzel a hajfestékkel. Mivel én növesztem a hajam, ezért fontosnak tartom, hogy ne tegye tönkre hajam teljesen a hajfesték, valamint azt is figyelembe veszem, hogy sokszor akciózzák le ezt a hajszínezőt a Rossmann-ban, így az eredeti 2000 ft helyett sokszor lehet kedvezményesen, 1600-1700 Ft-ért megvásárolni.

Ti mivel festitek a hajatokat ? Próbáltátok már ezt a terméket ?

You May Also Like

17 megjegyzés

 1. Már egy ideje gondolkodom, hogy befestem a hajam, valami vöröses árnyalatra. Amikor még intenzíven festettem a hajam, ezeket az árnyalatokat kedveltem a legjobban :) Ez a színező egész jónak tűnik :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, tényleg jó kis hajszínező, mert amellett, hogy nem roncsolja a hajat annyira nem kopik ki olyan gyorsan és csúnyán a szín.

   Törlés
 2. Szia! Most gondolkozok hogy ugyanezzel a színnel színezem be a hajam mint te. Már többször használtam ezt a színezőt és nagyon szeretem!:) Ennek az étcsokinak van vöröses árnyalata?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia :)
   Ennek nincs. Legalábbis az én hajamon nincsen.

   Törlés
  2. Köszii :) Már megvettem úgyhogy kíváncsi leszek mert most vörösesbarna a hajam és majd kiderül mit alkot a fejemen ez a színező. :D

   Törlés
  3. Na, kíváncsi vagyok, hogy neked beválik e. Nekem az alap hajszínem világos barna.

   Törlés
 3. Szia:) Azt szeretném kérdezni, hogy hány doboz hajfestéket használsz ebből a hajadra? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyet :) Hosszú is a hajam és dús is, de egy bőven elég rá.

   Törlés
 4. ÓÓÓdejó:) már rég szemezek ezzel a márkával és ahogy leírtad, meg hogy egy doboz elég, szerintem veszek majd:) Remélem nekem is beválik:)

  VálaszTörlés
 5. Szia! :)
  Neked nem lett fekete tőle a hajad miután befestetted?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem lett. De ha megnézed a belinkelt posztokat, akkor láthatod, hogy körülbelül milyen lett a végeredmény. Persze ez nagyban függ az alap hajszínedtől.

   Törlés
 6. Szia :) Nagyon jó lett a hajad festés után. Szép. Most én is ezzel a színnel szeretném befesteni a hajam, de kicsit félek, hogy fekete lesz. ( Az én hajam középbarnának mondható, tehát... sötétebb, mint a tiéd, de azért nem olyan sokkal. ) Viszont, ezelőtt Palette-vel(hajszínező) festettem be, középbarnával és konkrétan fekete lett!! Nekem is elég hosszú a hajam, mondhatni hosszabb is, mint a tiéd. Valószínűleg nekem kellene belőle a 2 doboz. Bár, nem tudom. A paletteből alig volt elég a 2 doboz, azért is csodálkoztam, mikor azt írtad ebből elég neked az 1. Ennek tehát nincs vöröses árnyalata, ugye? De ahogy kopik, úgy sem?? Előre is köszi :)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia :) Köszönöm szépen. Hát az tény, hogy nagyon nagyon sötét, de nekem sosem lett fekete, viszont ez sokban függ az eredeti hajszíntől is sajnos. Bár nem látom a hajad, de nekem az egy bőven elég rá, szóval szerintem a tiédre is elég lesz :)
   Dede, ennek vöröses árnyalata van, főleg ha rásüt a nap. Én pont ezért szeretem, viszont sokak emiatt nem kedvelik. :(

   Törlés
 7. Szia. Azt szeretnem kerdezni hogy nekem barna a hajszinem es sotet szoket szokere szeretnem befesteni szeronted hatasos lehet ez a fajta hajfestek?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az a helyzet hogy a hajamnál világosabb színt nem próbáltam belőle. Nem tudom sajnos, hogy egy szőke festék ebből mennyit tud világosítani :(

   Törlés
 8. Szia. Azt szeretnem kerdezni hogy nekem barna a hajszinem es sotet szoket szokere szeretnem befesteni szeronted hatasos lehet ez a fajta hajfestek?

  VálaszTörlés