essence

Maxfactor wild jumbo szemceruza VS. Essence Stays no matter what jumbo szemceruza

8:00:00

Mielőtt a Maybelline Magyarországra is behozta a Color tatto-kat irtóztam minden krémes szemhéjfestéktől illetve jumbo szemceruzától, mert rettenetes élményeim voltak ezekkel kapcsolatban. Mióta azonban ennyire beleszerettem a Color tattok-ba megnyílt a világ előttem és szívesen kísérletezem a vastagabb szemceruzákkal akár egész szemhéjra. Nagyon örültem, amikor megláttam, hogy az Essence szortiment frissítésével 6 árnyalat közül válogathatunk, annak pedig még jobban, hogy a Primőr találkozón kaptunk egy árnyalatot ezek közül, valamint még egyet a Maxfactor márkától is.  Most úgy gondoltam, hogy épp eleget használtam őket ahhoz, hogy összehasonlítsam őket.Elsőként jöjjön a Maxfactor terméke, a Wild termékcsaládból származó 2 az 1-ben géles szemhéjfesték. A csomagolását a legegyszerűbben a praktikus jelzővel tudnám jellemezni. Nagyon tetszik, hogy a kupak, illetve a ceruza vége egy az egyben visszaadja azt az árnyalatot, ami a ceruzát jellemzi, így ha több hasonló termékkel rendelkezünk, akkor nem kell lecsavargatni a tetejét mindegyiknek, hogy megkeressem melyik az amelyiket használni szeretném. Ezen kívül viszonylag masszívnak tűnik, mindenképp táskatűrő.Ezzel szemben az Essence szemceruza és szemhéjfestékről is hasonló jókat tudnék elmondani. Itt viszont az egész külső műanyag borításnak ugyanolyan a színe, mint magának a ceruzának, és nagyon tetszenek benne ezek az elegáns ezüst betűk. Csini külső, nem gagyi hatás. Úgy látom, hogy Essencéknél igyekeznek a gagyibb csomagolásokat felváltani egyszerűbb, letisztultabb, szebb csomagolásokra.Nézzük a kiszereléseket. Míg az Essence 2,65gramm, addig a Maxfactor csomagolásán ez nincs feltüntetve, de megkockáztatom, hogy közel egyforma a két kiszerelés. Ami viszont egyből szemet szúrt, hogy míg a MF csupán 6 hónapig őrzi meg a szavatosságát, addig az Essence 12 hónapig, az áruk pedig közel sem azonos. Bár nem feltétlenül szoktam sajnos kidobni akkor egy terméket akkor amikor a tubus jelzi, viszont a két termék közötti hatalmas árkülönbség szerintem elgondolkodtató. Míg a MF szemcerkát 2500-3000 Ft-ért addig az Essence-t csupán 700-800 Ft-ért vásárolhatjátok meg. Előbbit rendkívül sokallom. Ennyit egészen biztosan nem adnék egy jumbo szemcerkáért.
Ja igen, és akkor azt még nem is említettem, hogy az Essence vízálló ?!

Maxfactor - 05

Essence - 08

Térjünk át végezetül a pigmentáltságra és a tartósságra. Azt hiszem itt is azt kell mondanom, hogy a mi igen csak pénztárcakímélő Essence-ünk kerekedett felül. Bár a két árnyalat messze sem hasonló, de kipróbálásukkor egyértelműen észrevehető, hogy az Essence sokkal puhább textúrájú, jobban siklik a bőrön. Még amikor a kézre készítek mintát nincs is gond egyikkel sem, viszont szemhéjon nagyon szembetűnő a különbség. A felvitel tehát lényegesen egyszerűbb az Essence esetében. 
Tartósság tekintetében mindkettő igen jól szerepel, nekem 6-7 órát kibírnak egy egyszerű Essence szemhéjalapozó fölött. Arra viszont vigyázzatok, hogyha el szeretnétek a színek szélét dolgozni felvitel után, akkor azt nagyon gyorsan tegyétek, mert ha megköt, onnantól már csak a szemfesték lemosó viszi le onnan őket.

Összességében azt hiszem egyetértetek velem, ha azt mondom, hogy nálam az Essence győzött. Szeretnék még sok sok más árnyalatot is beszerezni belőle, mert 700 Ft-ért úgy gondolom, hogy rettentő szuper kis terméket kapunk.

Ti kipróbáltátok már ezeket a szemcerkákat ? Mik a tapasztalataitok?You Might Also Like

4 megjegyzés

 1. És az Essence ceruzát lehet hegyezni? Nekem van egy sima stays no matter what szemceruzám és nagyon meglennék vele elégedve, egy gondom van csak, hogy annyira kemény a 'foglalata' (szerintem müanyag), hogy nem birom sehogysem kihegyezni! :( Úgy próbálom elhasználni, hogy leszedem a végén lévő kupakot és magát a ceruzabelet feltolom egy fogpiszkáló segítségével! Ez a jumbo milyen, hegyezhető?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én már egyszer hegyeztem, nekem sikerült :)

   Törlés
  2. Ez bíztató! :) Lehet akkor lecsapok rá, mert a kis problémámat leszámítva szerintem nagyon tartósak, szóval abszolút megérné! Köszönöm a választ! :)

   Törlés
  3. Hát nincs mit :) Megérik az tuti, én is nézegetem már, hogy melyik színre lenne érdemes még beruházni :)

   Törlés