artdeco

Advent December 10. - Artdeco szemhéjalapozó

8:00:00

Szerintem aki egy kicsit is foglalkozik sminkeléssel, az pontosan tudja, hogy minden szemsmink alapja egy jó szemhéjalapozó, amiből megtalálni az ideálisat nem éppen a legkönnyebb dolog különösen azoknak, akiknek a szemhéjuk elég olajos. A mai teszt főszereplője az Artdeco szemhéjalapozója lesz, amiről kiderül, hogy hogyan teljesít egy hosszú, akár éjszakába nyúló napon.Ameddig nem ástam bele magam a sminkelés rejtelmeibe, addig nem foglalkoztatott a dolog, hogy mivel lehet, vagy egyáltalán el lehet e kerülni a szemhéjpúder összegyűlését a ráncokban. Aztán az első szemhéjalapozóm szerintem a mindenki által jól ismert Essence szemhéjalapom volt, amit a kezdeti időkben nem szerettem, de aztán rájöttem, hogy mennyi belőle a helyes mennyiség, és onnantól nem volt vele gondom, egy átlag sulis napot 8-14 óráig kibírt a sminkem. Viszont ha hosszabb napokról van szó, akkor bizony már nem bízhatok benne. Nagyon szerettem volna már régóta kipróbálni a hőn emlegetett Artdeco szemhéjalapot, de mindig halogattam a megvételét. Talán egy kicsit drágálltam egy ekkora tégelyért 2500 Ft-ot. Most azonban a primőr bloggertalin kaptunk egyet és volt szerencsém kipróbálni.Mikor először kipróbáltam ezt a helyes csomagolású kis alapot rájöttem, hogy nincs ok aggodalomra. Egy alapozás alkalmával annyira minimális mennyiség fogy belőle, hogy szerintem ez elég lesz nekem jó ideig. Az állaga nagyon furcsa volt, megvallva őszintén nem egészen ilyenre számítottam. Keményebb textúra helyett egy viszonylag lágy, keményebb vajszerű masszával találtam szembe magam.A képen valamennyire látjátok talán, hogy mikor felkerül a szemhéjra, illetve jelen esetben a kezemre enyhén látszik a gyöngyház színe, ami szerintem nem baj. Arra viszont figyelni kell ennél a szemhéjalapnál is, hogy túl sokat ne vigyünk fel a szemhéjra, mert pont az ellenkezőjét érjük el vele, összeáll a szemráncban.
Tudom, legjobban biztos azt várjátok, hogy hogyan teljesít. Azt kell, hogy mondjam: FANTASZTIKUS. Egész napot minden elmozdulás nélkül kibírja, a szalagavatómon is remekül bírta a strapát. Nincs extrémen olajon szemhéjam, de nem is az a típus vagyok, akinek fennmarad minden szemhéjpúder. Nekem 12 órát kibír. Szerintem ennél jobb, több nem kell.Viszont ez a kis csodatermék többet nyújt. Hiszen a tartósság mellett meg kell említenem a színfelerősítő képességét is. Egy gyengén muzsikáló rózsaszínes satírozószínnel szemléltetem nektek, hogy mennyivel intenzívebb lesz a színe a szemhéjalappal. ( jobb oldal ) Azt hiszem ehhez nem kell mit hozzáfűzni csak azt, hogy ajánlom mindenkinek, ne riadjatok vissza a mennyiségtől és az ehhez tartozó ártól, mert megoldja a szemhéjpúder problémáitokat :)

Nektek vannak ezzel a szemhéjalappal tapasztalataitok? 

You Might Also Like

8 megjegyzés

 1. Nekem Avonos volt az első, sokáig csak púdert vagy alapozót használtam a smink alá, végül is az se volt rosszabb mint az Avonos alap, de valahogy a felénél kezdett más irányt venni az alap, úgyhogy már csak swatchok elkészítéséhez használom, jelenleg egy elf márkától használom egy szemhéjalapot, egész jó, de hát nyilán nekem is egy Artdeco a szívem vágya..na majd ha leszokom a lakk vásárlásról veszek egy ilyet :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D Avonosat még nem próbáltam, de ezek után azt hiszem nem is fogok semmi mást. Érdemes picit gyűjteni rá :)

   Törlés
 2. Nekem is meg van, imádom. Sokáig csak kerülgettem, de aztán megvettem és nem bántam meg. Azt nem szeretem, hogy ilyen fényes, de végül is tökmind1, úgyis kenek rá színeket :) tényleg nagyon jó!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem sem zavar sok vizet ez a gyöngyház fénye. Úgyis mindig kerül rá szemhéjpúder, az pedig tökéletesen elfedi.

   Törlés
 3. Hűha, ez tényleg jól hangzik... bár sokallom érte az árát :/ Nekem catrice szemhéjalapozóm van, ami szerintem eredetileg korrektor, de szintén ilyen kis tégelyben van, krémes de kemény textúrájú dolog. Nagyon szeretem, egy alkalommal kevés fogy és nagyon tartós :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sejtem melyik korrektorról beszélsz :) Ha valakinek nem hajlamos olajosodásra a szemhéja, akkor akár az is jó megoldás lehet :) Nekem sajnos az édes kevés szemhéjalapként. :/

   Törlés
 4. Szintén Catrice Camouflage tégelyes korrektort használom, de szörnyű szemhéj alapként.. Tudom nyilván, hogy nem is ennek van meghirdetve. :DD A nap végére olyan szinten beolajosodik a szemhéjam, hogy ha nem kentem rá semmit akkor is nagyon látszik hogy olajos, ha lealapoztam és esetleg egy bőrszínnel fixáltam akkor is ugyanolyan csúnya. :S Szóval új évi fogadalmaim között szerepel egy Artdeco szemhéj alap beszerzése.^^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát valóban nem arra való :-D én kotrektort sosem kenek szemhéjra, mert nekem attól csak még jobban összegyűlik a szemhéjpúder. Az artdeco szemhéjalap megváltás lesz majd meglátod :-) Csak vigyázz, hogy ne használj belőle túl sokat egyszerre :-)

   Törlés