Köröm

Advent December 11. - 10 kedvenc téli/ünnepi körömlakk

8:00:00

Mint ahogy minden évszakban, így most télen is összegyűjtöttem a 10 kedven téli illetve ünnepi lakkomat, amit előszeretettel használok ebben az időszakban. Ennek a listának a bemutatása következik ma :)

Ha nekem azt mondjátok, hogy tél és körömlakk, nekem egyből a sötét zöld, kék és a csillámos lakkok jutnak eszembe, sajnálom :D Nem túl változatos kis poszt ebből a szempontból, de minden lakk másért különleges, más más árnyalat. Haladjunk balról jobbra.

Nagyon nagyon régen vágytam már egy ilyen lakkra, amiben kisebb és nagyobb glitterek vannak. Arany változatát több márkánál kapni, viszont ilyen ezüstért már tűvé tettem mindent. Télen különösen imádom akár az arany akár az ezüst változatot, nagyon jó párosítás lehet a sötét lakkokkal úgy, hogy a köröm tövébe jó sokat felhalmozok belőle. A szalagavatós körmöm is ezzel a lakkal és ilyen technikával készült, amit ITT meg is leshettek.Inkább a karácsonyi szezonra jellemző a bordó illetve a piros lakk, ha elmúlik, akkor a fagyos uncsi téli napokon nem igazán kenek fel hasonló árnyalatokat. Viszont ünnepekkor kifejezetten odavagyok a bordóért, bár nincs sok ilyesmi lakkom, amit idővel szeretnék orvosolni :) Ezt az Anny lakkot azért szeretem különösen mert rendkívül jól fed egy rétegben, szóval ha nincs időm pepecselni, akkor sokszor nyúlok ezért, illetve gyönyörű arany csillámokat is tartalmaz. Erről képet és hosszabb leírást ITT találtok.

Igen, igen. Itt láthatjátok az előbb emlegetett ezüst lakk párját, ami szintén kisebb nagyobb glittereket tartalmaz, és szintén gyönyörű manikűröket lehet vele készíteni. Ez szerintem egy kötelező darab mindenki körömlakk készletébe. Az év minden szakában szeretem, de a karácsonyról az arany ami elsőként eszembe jut, így mit használnék aranyként ha nem ezt ?

Utolsó világosabb lakként egy ezüstnek szorítottam még helyet a top 10 téli lakk között. Szerintem túl sokat nem kell magyaráznom, hogy miért is került ide. Nekem az összes körömre felkenve kicsit sok, de a gyűrűs ujjamra szintén egy sötétebb lakkal párosítva imádom :)Kezdődhet a zöld és a kék lakkok tömkelege. Elsőként, ami eszembe jutott az nem volt más mint ez a gyönyörű középzöld H&M lakk, ami bár nem igazi fenyő zöld, engem mégis valahogy arra emlékeztet. Nagyon szeretetem a tartósságát a fedését, valamint a gyönyörű krém finisét. Ha nem szeretnék ultra sötét téli lakkot felkenni, akkor sokszor döntök ez mellett.

Jaj, nem mondhatom mindegyikre, hogy gyönyörű, imádom, de muszáj. Ez az a lakk, amibe teljesen beleszerelmesedtem a Primőr bloggertalin, és ott árválkodott szegény, nem akarta senki hazavinni. Bár egy rétegben elég gyenge szegény, két esetleg 3 vékony rétegben viszont valami elképesztő színe van. Valahol a kék és zöld között játszadozik. Hogy inkább melyik, azt az adott fényviszony határozza meg. Most mondjátok, hogy nem szép. Nekem tudjátok mi jut róla eszembe? A sarki fény :)

Kattints a képre a teljes mérethez!

Ígérem, a zöldek közül ez az utolsó, de ez nem maradhatott ki. A különlegessége ennek a lakknak az, hogy egy sötét, komor napon egy majdnem hogy feketébe hajló méregzöld uncsi lakk, de ha megcsillan rajta a napsugárnak egy apró csóvája, vagy a karácsonyi fények, egyből életre kel, és millió egy zöld csillám bukkan elő ebből a kis csodából. Egyszerűen imádom.Most pedig érkezzenek a kékek :) Kitartás, ebből nem lesz olyan sok :D Jelenleg is ezt a körömlakkot viselem, ezt láthattátok is a legutóbbi JEGESMACIS posztban, illetve egy külön teszt is készült róla még hajdanán, amit ITT megtekinthettek. Ez az a lakk, ami körömre felkenve sokkal szebb mint az üvegben. Bár a képekkel sajnos nem sikerült megmutatnom nektek, de ha élőben látnátok, akkor ezer apró kék mikrocsillámot is felfedeznétek benne. A téli, fagyos időben kifejezetten illik a hangulatomhoz ez a lakk, de tipikusan olyan árnyalat, amire tavasszal, nyáron és ősszel rá sem tudok nézni. Na nem azért mert nem szép, egyszerűen akkor egyáltalán nem vágyom arra, hogy a körmeimen legyen. Tehát tipikus téli lakk.


Kattints a képre a teljes mérethez!

Utolsó előtti lakkom egy brutál kék lakk, aminek az alap színe is kék és benne a kisebb nagyobb csillámok is kékek. Egyszerűen gyönyörű. A gondom vele csupán annyi, hogy az összes körmömre egyszer kentem fel, és akkor nem szeretném leírni mennyit szenvedtem az eltávolításával. Mióta erre a napra visszaemlékszem, azóta max két körmömre kerül fel, vagyis négyre, mert hogy két kezem van :D Egyébként tényleg lenyűgöző, egy sima nude vagy taupe árnyalattal kombinálva valami elképesztő.Végül, de nem utolsó sorban egy Avon lakk, mégpedig egy igazán sötét kék. Szeretem nagyon a fentebb említett arany és ezüst csillámos lakkal feldobni, mert tényleg annyira sötét, hogy szerintem az úgy kell is mellé. Tartósság a megszokott Avon, amivel én teljesen elégedett vagyok, bátran tudom nektek ajánlani :)


Végül pedig néhány színminta balról jobbra:
Avon Inky blue, Juli Rosse, Maybelline 80, Avon Noir emerald, Catrice Mermaid my day, H&M, Anny, Essence Icy princess, Essence Gold fever, Avon Silver platedNos hát ennyi lett volna az én kis listám. És nektek melyek a kedvenc téli/ünnepi lakkjaitok? :)You Might Also Like

10 megjegyzés

 1. No ebből egy sincs meg, nem is értem :D Gyönyörűek *-*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D Akkor sikerült egy-két ötletet adnom úgy érzem :D

   Törlés
 2. A Gold Fever-t mindig otthagyom végül. Csak tudnám, hogy miért?! :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. NEMSZABAAAD !! :D Majd ha egyszer rászánod magad, megkérded magadtól hogy miért nem vetted meg eddig?!

   Törlés
 3. Az lehet a baj, hogy nincs színminta. Üvegben most sem tetszik igazán, de papírra kikenve. *.* Na meg a köröm tövében halvány rózsaszín, barack/lazac/korall (nemtom) alapon... vagy fehéren... vagy mentán! :D Ok, kell! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, az üvegben nem egy szemkápráztató csodalakk. De ha felkened a köröm tövébe, csodákat művel :D Bármilyen színű lakkon jól néz ki. Egyik kedvenc párosításom vele a sötétkék :)

   Törlés
 4. Gyönyörű lakkok! nem csodálom, hogy ezek voltak december kedvencei. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valóban gyönyörűek, csak ajánlani tudom őket :)

   Törlés