A nagy tus teszt

by - február 11, 2014

Ma arra gondoltam, hogy egy hosszabb poszttal készülök nektek, amiben a jelenleg használt szemhéjtusaimat szeretném nektek bemutatni, és mindegyikről írni néhány gondolatot, jó és rossz tulajdonságokat.

balról jobbra: Essence crystal, Essence liquid, Essence extra lasting, Catrice filces, Essence zselés tus

erős megdörzsölés után

A képen található 5 színminta, a következőkben bemutatott tusokkal készültek. Ez alapján fogok haladni, balról jobbra.

ESSENCE CRYSTAL SZEMHÉJTUS

A képen bal oldalt található színminta az Essence crystal szemhéjtushoz tartozik, ami talán a legnagyobb kakukktojás ebben a bemutatóban, hiszen ő az egyetlen, aki egy csillámos tus.

tartósság: Nem nevezném a legtartósabb tusnak. A csillámos egy átlátszó és viszonylag sűrű zselében helyezkednek el, amik bár jól megtapadnak a szemhéjon ( bőrön ) , de egy erősebb dörzsölés hatására teljesen eltűnik. A jó hír az, hogy nem kenődik, tehát nem látványos, ha egy esősebb napon vagy néhány könnycsepp hullajtása után eltűnik rólunk.

beszerezhetőség: Minden Essence pulttal rendelkező Rossmann, DM és Müller drogériában.

használat: Viszonylag egyszerű, nem feltétlenül kell ügyelnünk a precízségre, hiszen éles vonal nem fog látszódni belőle a szemhéjon, csupán egy visszafogott, diszkrét csillogás.

ár: Ha jól emlékszem körülbelül 600 Ft körül mozog az ára.

további árnyalatok: Sok árnyalatban kapható, viszont azt vettem észre, hogy a különböző színeknek eltér a pigmentáltsága is, pontosabban a csillám tartalma. Az ezüst és az arany az a két árnyalat, amit érdemes megvásárolni, mert egy különlegesebb sminket szépen fel tudtok dobni vele.

applikátora: Szőrös ecset, ami szerintem a csillámos tusokhoz a legpraktikusabb.ESSENCE LIQUID SZEMHÉJTUS

A színmintás képen balról a második helyen ezt az Essence tust láthatjátok, aminek az ecsete az egyik kedvenc kialakítások közé tartozik.

tartósság: Ebből a szemhéjtusból két típus létezik, egy vízálló és egy hagyományos. Ez a normál, nem vízálló fajta, ami egy melegebb napot is kibír elfolyás vagy kopás nélkül, viszont az erősebb dörzsölést, illetve nagyobb vízmennyiséget már kevésbé tűri el, viszont 2 fázisú sminktisztítóval gyönyörűen eltávolítható, nem hagy maga után nyomokat.

beszerezhetőség: Minden Essence pulttal rendelkező Rossmann, DM és Müller drogériában.

használat: Én tanuló tushúzóként ilyen típusú tussal tudtam legszebben tusvonalat húzni. A kisebb macera csupán annyi lehet benne, hogy a filces tusokkal ellentétben, egyetlen tubusba mártással nem veszünk fel kellő festéket a vonal meghúzásához, illetve negatívumként még annyit, hogy ha elrontom a vonalat vele, nagyon nehéz, szinte lehetetlen szépen kijavítani. Amit viszont rajzoltok vele az gyönyörű ébenfekete, viszont akiknek rejtett szemhéja van, azoknak a száradási idején csukott szemmel kell megvárniuk, mert nem áll az élmezőnyben, ha a száradási idejéről van szó.

ár: 600-700 Ft körül.

további árnyalatok: Egyedül fekete árnyalatban kapható.

applikátora: Gumis, szilikonos, amivel viszonylag könnyű precíz vonalat húzni, viszont azoknak nem ajánlanám, akik szeretik a vékony, visszafogott tusvonalat, ezzel ugyanis nagyon nehéz, szinte lehetetlen vékony vonalat készíteni, annak ellenére, hogy a kupakon ez áll: " ultra soft tip", tehát ultra vékony vég.ESSENCE EXTRA LONGLASTING SZEMHÉJTUS

A legújabb tusom mind közül, de mióta megvásároltam szinte csak ezt használom. Élvezem, hogy a natúrabb sminkekhez tudok vele egészen vékony vonalat is húzni.

tartósság: Azt kell, hogy mondjam, átlagos. Nem vízálló, így az extrém esőzésben vagy sírásnál nem teljesít a legjobban, de egy nem vízálló terméktől nem is várhatunk mást. Az erőteljes dörzsölést sem bírja, viszont egy meggondolatlan, óvatos szemdörzsölésnél nem mászik el. A színe szép intenzív fekete, viszont ha az előbbi Essence tus mellett megnézitek, akkor láthatjátok, hogy nem annyira korom fekete mint az.

beszerezhetőség: Minden Essence pulttal rendelkező Rossmann, DM és Müller drogériában.

használat: Bár használata nem a legegyszerűbb, hiszen a legprecízebb kézmozdulatokat igényli, a legkisebb egyenetlenség is igen csak látszik a széleken, viszont ha már rutinosabb tusvonal gyártó vagy, akkor kifejezetten szeretni fogod, hiszen nem kemény a hegye, így lehet nagyon vékony, de vastagabb vonalat is készíteni. Ja és a tusfarkincát is gyönyörűen meg lehet vele rajzolni :)

ár: 700-800Ft körül.

további árnyalatok: Egyedül fekete árnyalatban kapható.

applikátora: Filces, annak minden előnyével és hátrányával együtt. Kényelmes a használata, hiszen az ecsete nem kell állandóan mártogatni a festékbe, viszont nagyon kell figyelni a tárolására, hiszen ha nem fektetve, vagy a hegyével lefele tároljátok, akkor a festék kifolyik a hegyéből, amibe aztán nagyon nehéz később visszacsalogatni.
CATRICE FILCES SZEMHÉJTUS

Bár ebben az árnyalatban már sajnos nem kapható, másik árnyalataira még lecsaphattok, ha megtetszik nektek. A sok fekete tus mellé kb egy fél éve szerettem volna egy sötétkéket is, és elfogadható áron, drogériában erre esett a választásom.

tartósság: Annak ellenére, hogy nem vízálló nagyon tartós. Sőt annyira, hogy miután kétfázisú sminklemosóval lemosom az aznapi sminkem, az ezzel a termékkel húzott tusvonal helye még mindig látszik akármennyire is dörzsölöm. Ez egy hatalmas hátránya, hiszen így másnap muszáj feltennem a szempillatövekbe valami sötét színt vagy tust, mert különben látszik a kék vonalka.

beszerezhetőség: Minden Catrice pulttal rendelkező Rossmann,  és Müller drogériában. ( bár ez az árnyalat már nem kapható )

használat: Ennek valamivel keményebb a hegye, mint az előbb említett Essence filces tusnak, így ezzel már jóval nehezebb és munkaigényesebb vastagabb vonalat húzni. Vékony tusvonal húzására tökéletes, de szintén vigyázni kell arra, hogy hogyan tároljuk. A legcélszerűbb elfektetve, mert az Essence-el ellentétben, hogyha fejjel lefelé beleállítom egy tartóba, akkor annyira összegyűlik ott a festék, hogy mikor következőnek vonalat húznék vele, akkor egy hatalmas plecsnit hagy maga után : / tapasztalat ...

ár: 1000 Ft körül

további árnyalatok: Ha jól tudom már csak feketében kapható, mert nemrég vonult ki a szürke, a kék és a zöld árnyalata.

applikátora: Filces, amivel ebben az esetben nagyon kell vigyázni, a használatnál leírtak miatt.
ESSENCE ZSELÉS SZEMHÉJTUS

Azt hiszem ez az a tus, amit legtöbbeteknek nem kell bemutatnom, mert annyira népszerű és kedvelt termékről van szó, hogy aki egy kicsit is szereti a tusokat, annak biztosan ott lapul a készletében.

tartósság: Vízálló, és ennek megfelelően lerobbanthatatlan. Egész napos nyári viselés után vagy akár strandon sem mozdul el. Egyszerű sminklemosóval nem is lehet tökéletesen eltávolítani, mindenképpen szükséges hozzá egy kétfázisú lemosó. Hibátlan ;)

beszerezhetőség: Minden Essence pulttal rendelkező Rossmann,  és Müller drogériában. ( bár ez az árnyalat már nem kapható - 02 London baby )

használat: Az összes közül talán ezzel a legegyszerűbb dolgozni, hiszen azoknak is tudom ajánlani, akiknek rejtett szemhéjuk van, mert nem kell megvárni amíg megszárad, mert felvitel után rögtön bombabiztossá válik. Egy szimpatikus ecsetet kell csupán vásárolni hozzá, és ha megtaláljátok a számotokra leginkább kézre állót, akkor nem lehet probléma a felvitelével. Nekem már lassan 2 éve megvan, sokat használtam már, de beszáradás jeleit sem találtam eddig rajta.

ár: 700-800 Ft körül ( ezt én kifutó termékként vettem 300 Ft - ért )

további árnyalatok: Már csak feketében kapható. ( a fenti színmintákat tartalmazó képen ne hasonlítsátok a többi színhez, hiszen ez egy sötétbarna árnyalat )

applikátora: Nincs. Én először egy Essence vágott fejű ecsetet vettem hozzá, de utána rájöttem, hogy egy nagyon vékony tusecsettel sokkal könnyebb felvinni, így rendeltem hozzá az Ebay-en 300 Ft-ért.

Ti milyen típusú tusokat szerettek a legjobban? Van esetleg örök kedvencetek?

You May Also Like

14 megjegyzés

 1. Nagyon jó poszt lett! Mindig bajban vagyok a tusokkal, mert általában felkenődnek elég hamar :/ Úgyhogy nem is nagyon szoktam venni tust. Csak egy darabom van, a Rimmel Glam Eye's barna szemhéjtusa, amivel tényleg maximálisan elégedett vagyok. De ez a Catrice-féle szemhéjtus felkeltette az érdeklődésem! :D :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na én pedig még azokat a Rimmel tusokat nem néztem :)
   Az Essence-nek a zselés tusa viszont garantáltan nem kenődne fel :)

   Törlés
 2. Jó poszt volt, tetszett, hogy egy helyen több tusról is olvashatok. :) A zselés tus nekem is megvan és szeretem, mert tényleg lerobbanthatatlan. :D De nekem valamiért az állaga sűrűbb, de nem a száradás végett... :/ Eleinte ezért azt hittem hogy az Essence ecsettel lehet a gond, de miután egy vékonyabb darabra is szert tettem, azzal is többször kellett mártanom a vonal megrajzolásánál. Még egy Essence tusom van, amit a leárazáson vettem, a használata jó, könnyű de a tartósságát nézve nem olyan jó. Max. akkor kenem fel, ha csak 4-5 órát vagyok távol. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszett a poszt :)
   Hála istennek nekem minden tusom elég tartós, nem kell félnem hogy eltűnik vagy megkopik, viszont ha az Essence zselés tushoz hasonlítom, akkor mindegyik elbújhat mellette ha a tartósságot nézzük :D A tiéd nem tudom miért lehet más állagú :/

   Törlés
 3. Ó nagyon szuper ez a poszt. Én nem igazán szoktam tuss-t használni de ettől függetlenül tetszik a poszt:) x
  Bianka
  http://ruhamania.blogspot.hu/

  VálaszTörlés
 4. Az essence zselés szemhéjtust én is nagyon szeretem :) A filces tussal én hadi lábon állok, ha egy picit is elkezd könnyezni a szemem vagy bármi nedvesség éri egyből úgy viselkedik, mint amikor a filctollhoz víz ér és zöldes színt áraszt ki magából (Manhattanes). Az essence liquid szemhéjtus most felkeltette az érdeklődésemet, nagyon szép vonalat húz :) Viszont rejtett szemhéjam van ezért valószínűleg nem ez a nekem való. Nagyon jó poszt volt :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszett :)) Arra sajnos nem tudok megesküdni valóban, hogy a rejtett szemhéjon mennyire jó ez az Essence tus :/
   Viszont ilyet még nem is láttam, hogy a fekete tus zöldes színt áraszt magából :D

   Törlés
 5. Köszi a posztot, nagyon hasznos lett! :) Én most a Maybelline zselés tusát használom. Mindkét színt megvettem :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egy időben szemeztem vele én is :) Ha elfogy vagy beszárad az Essence zselésem lehet hogy beruházok rá én is :)

   Törlés
 6. van még rá esélyem, hogy kapok ilyet valahol (ESSENCE ZSELÉS SZEMHÉJTUS) ? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én úgy tudom, hogy a fekete változatát még árulják :)

   Törlés
 7. úú, és nem tudod megmondani, hogy milyen márkában.. és, hogy melyik boltba lenne érdemes megnézni?^^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát ugye a márka az Essence :D Essence pedig kapható minden Rossman és Müller üzletben, valamint néhány DM üzletben is :)

   Törlés