Személyes - Drogériás bosszúságok

by - február 24, 2014

A nyereményjátékos e-maileitekben rengetegen írtátok, hogy egy-egy személyesebb posztnak nagyon örülnétek. A mai poszttal szeretnék egy picit más jellegű posztot írni mint eddig, bár nem annyira személyes, de szerintem érzitek majd a különbséget, azt pedig csak remélni tudom, hogy tetszeni is fog :)



Sokak által feszegetett téma, én sem tudok azonban szó nélkül elmenni mellette. Bizony, bizony. A drogériában ért kellemetlenségekről szeretnék írni néhány szót, legfőképp saját tapasztalatokkal és történetekkel teletűzdelve.

Elsőként kezdeném talán azzal, amivel mindenki találkozott már valamilyen formában ha szokott kozmetikumokat vásárolni drogériákban. Igen, a gusztustalanul összefurkált "új", még eladásra váró termékekről beszélek. Egyszerűen fel nem tudom fogni, hogy ki az, aki annak ellenére, hogy teszterekkel tele van a display, ő mégis azokon a termékeken próbálja ki a színt, állagot stb. amit ő már biztosan nem, de más még megvenne. Néhány személyes történetet szeretnék mesélni akkor most ezek kapcsán:

A félig üres arany
Régebben, és mostanában is sokszor találkozom azzal a megmagyarázhatatlan ténnyel, hogy a "vadi új" körömlakk közel fele hiányzik. Eddig nem tudtam mit kezdeni ezzel, aztán egy pár hónapja szembesültem a puszta valósággal. Egy hölgy, hozzáteszem teljesen jól szituált, megáll az Essence pult előtt, majd elkezdi halálos nyugalommal lakkozgatni a körmeit. Na de nem ám egyet, hogy esetleg kipróbálja milyen színe van. Ugye ez sem szép dolog, de megbocsátható. De ő nem ezt tette. Kifestette mind a 10 körmét, majd sétált egy kört a drogériában, hogy megszáradjon az első réteg, majd visszatért, és nem  szégyellte a második réteget is felfesteni. Én ott köpni-nyelni nem tudtam, annyira ledöbbentem. Ilyenkor persze egyetlen biztonsági őr sincs a környéken, aki ezt észrevenné. És hányan lehetnek még ilyenek.

Próbáljuk ki
A következő eset nem kozmetikumokkal, hanem hajápoló termékekkel, pontosabban egy hajlakkal történt. Mikor a barátnőmmel nagy nyugodtan nézelődtünk, egy idősebb párra lettünk figyelmesek. Éreztem, hogy valami fog történni, úgyhogy a távolból megfigyeltük az esetet. Jó persze, nem szép dolog, de hát na :D A néni leemelt egy hajlakkot a polcról, majd a fél tubust a hajára fújta. A férje megkérdezte, hogy na? Milyen a tartása? Miután megállapították, hogy ez jó lesz, visszatették és leemeltek egy másikat, persze, ők sem hülyék. Szerencsére őket elkapta az egyik eladó, és kifizettette velük a már félig elhasznált palackot. A történet zárásaként végül kiderült, hogy a hajlakk a bácsi rakoncátlan hajtincsinek megzabolázására kellett :) De gondolom mivel a néni jobban ért az ilyesmihez, így rajta kellett tesztelni.

Szerencsém volt
A következő történet ismét kozmetikumokkal, méghozzá konkrétan egy Catrice rúzzsal kapcsolatos. Mikor életem első Catrice rúzsát, a Hey nude-ot szerettem volna megvásárolni, akkor természetesen, mint minden kicsit is illemtudó csaj, kipróbáltam a tesztert, mikor úgy döntöttem KELL, leemeltem a megvásárolható darabot, de persze a biztonság kedvéért belekukkantottam, nem sérült e. Mert ugye gyakran előfordul, hogy valaki azon próbálja ki a terméket. Hát ami engem ott fogadott az ennél jóval durvább volt. Az egész rúzs ki volt törve a tégelyből, tehát 0 g rúzs látványa fogadott. Teljesen elképedtem. Valaki fogja, kitöri az egész rúzst és bedobja a zsebébe? Vagy a táskájába?

Nude vagy piros?
Ezzel a témával kapcsolatban az utolsó történetem az nem egy velem megtörtént eset, de egy nagyon jó ismerősömtől hallottam. A legutóbbi Essence leárazásoknál történt, hogy az 53 In the nude árnyalatú világos, nude színű rúzs teszterét szerette volna kipróbálni. Amikor leszedte a kupakot, a nude rúzson egy piros rúzsréteget pillantott meg. Ez elsősorban baromi gusztustalan, másrészt szintén elképzelésem sincs, hogy ez hogyan történhetett. A piros rúzsára valaki kipróbálta ezt? Ráadásul a tesztert, aki mindenki a koszos vagy nem koszos kezére kipróbálgat? Hát fúj.

Ezzel még nem adtam ki magamból mindent. Jöjjön a másik igen csak idegesítő momentum, amit nem sikerül elkerülnöm szinte egyetlen drogériás vásárlásom alkalmával sem, ez pedig a biztonsági őr. Biztos, sőt tuti, hogy nem én vagyok az egyedüli, akit - mint egy rossz tolvajt - követ a biztonsági őr. De annyira pofátlan módon, hogy sokszor másfél méterre tőlem lopakodik, és kiguvadt szemmel, vizslatva nézi mikor lopok. Ehhez kapcsolatosan 2 történetem van:

Nem kért bocsánatot
Persze, mint mindenkit, engem is baromira zavar amikor néz, ráadásul közelről, de megpróbálok vele nem foglalkozni. Egy nap azonban, mikor az új Essence rúzsok kikerültek a pultra, az volt az első, hogy én az összeset végigpróbáltam. A probléma csak az volt, hogy a teszterek még teljesen érintetlenek voltak, és a nem kellően sasoló biztonsági őr rám ripakodott, hogy nem kéne a kezemre kenegetni mindent. Én felháborodva megjegyeztem neki, hogy a tesztert kentem, mindegyik árnyalatból egy csíkot, mert ugye azért van. Erre minden különösebb bocsánat kérés nélkül elsunnyogott. Mérhetetlenül rosszul esett, hogy még csak elnézést sem kért azért, mert összetévesztette a kezemben a tesztert a rendes termékkel.

Edzünk
Utoljára a legviccesebb esetet hagytam. Bár nem velem történt, de egy közeli hozzátartozómmal, a nagyimmal. Nagyon jó fej, fiatalos, nyugdíjas, így ráér olyasmi csínytevésekre, ami most következik. Mikor mesélte nekem én úgy nevettem, hogy folyt még a könnyem is. Őt is rendszeresen követik, főként a DM-ben. Nálunk a DM elég labirintusos, kesze-kusza, így ha valakinek a nyomában szeretne járni a biztonsági emberke, akkor iparkodnia kell, mert a vásárló egy pillanat alatt eltűnik a láthatárról. Mikor tehát a nagymamámat elkezdte követni, ő gondolt egyet, és kicsit megedzette a bácsikát :D Egyik sorról a másikra kacsázott, jobbra-balra kanyargott, az őr persze alig bírta követni. A pénztárhoz érve nem éppen a legkedvesebben nézett a nagyimra. Megfogadtam, ezt egyszer én is kipróbálom, ha van időm :D

Nos ezzel a néhány történettel szerintem a lehető legjobban sikerült bemutatnom, hogy mik történnek a drogériákban. A legnagyobb megoldást az jelentené, ha minden termék fóliázott csomagolásban lenne a polcokon. Ameddig azonban ez nem történik meg, addig maradnak a kellemetlen esetek a belenyúlkálgatásos esetekkel, az összetaperolt szemfestékekkel.

Nektek van hasonló sztoritok? Tetszett ez a bejegyzés, látnátok hasonlókat máskor is? Milyen témában?

You May Also Like

72 megjegyzés

 1. jó ksi bejegyzés volt :D

  Én a Glamour napokon voltam a dm-ben és mondanom se kell, hogy mennyien voltak az állványoknál. Pár lány ott próbálgatta a rúzst de nem a kezükön, hanem felkenték a szájukra. :O De mindenki.....mondom magamba "csak én próbálom ki a kezemen?" xD annyira gusztustalan...nem gondolnak bele, hogy hány retkes kezű ember fogdossa össze azokat a rúzsokat, amit ő utána a szájára ken..és egymás után kenték a szájukra...ismeretlenek is... fuj..ez úgy felháborított... :S ilyen igénytelenek legyenek...-.-

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. hát látod, az ilyeneket én is kiakadok mindig :/

   Törlés
  2. Nem baj, nekik lesz herpeszük majd hetekig. :D Szóval a bünti része megvan. :D Rúzst ha nagyon tetszik, és ki akarom próbálni akkor nagyon max egy zsepivel és egy fertőtlenítős kendővel a felszínét letörlöm, felkenem, majd le is szedem miután ítélkeztem felette. Majd egy fertőtlenítős ronggyal a számat megtisztítom, végül a tesztert is letörlöm megint. :)

   Törlés
  3. Az a baj, hogy az ilyeneket még a herpesz sem éri utol :D

   Törlés
 2. A biztonsági őrökkel kapcsolatban nekem is van tapasztalatom. Nyilván nem lehet tudni előre, hogy ki milyen szándékkal lép be egy üzletbe. De baromi frusztráló érzés amikor már konkrétan a hátad mögött van annyira követ. Az embernek elmegy a kedve a nézelődéstől. Illetve, (de ez nem csak drogériákra vonatkozik) a másik amit nagyon nem szeretek, amikor meg van hirdetve valami akciósan és egyáltalán nincs az adott üzletben (úgy, hogy a felsorolás szerint kapható lenne ott). Ilyen volt pl utoljára, hogy a Rossmann a Lovely híresen keresett Snow Dust fehér lakkjával reklámozta az akciót..persze az üzletbe érve egy db se volt. Valamint egyre több helyen nem épp kedvesen bánnak az emberrel az eladók. És végére nem tudom Ti, hogy vagytok vele, de egyre több helyen járok úgy,hogy felteszek kérdést és az a válasz rá, hogy nem tudom. Ha a saját árukészletükkel nincsenek tisztába akkor mivel? :S

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Persze, előre nyilván nem tudni, csak úgy ahogy te is mondod, frusztráló. Bármennyire is nem akarok róla tudomást venni, nem sikerült.
   Igen, a másik dolog amit írtál szintén felháborító tud lenni. Sokszor tapasztaltam már olyat, hogy a őolcon kintt volt egy ár az adott terméknél, és mikor kifizettem 200Ft-tal több volt. Mikor rákérdeztem, akkor azt mondták: Jaj bocsi, kint felejtettük az akciós táblát. Hát aha, persze. Ez megint egy undorító fogás, csak hogy vásárolj. És igen, bunkók az eladók, egyre több helyen és nem tudnak semmit. Természetesen tisztelet a kivételnek.

   Törlés
 3. én a legjobban az első történeten akadtam ki. talán egyszer fordult elő, hogy amikor nézegettem valahol lakkokat, volt 1-2 amiből hiányzott még csodálkoztam is...egyébként nekem erről azok jutnak eszembe, akik az élelmiszer boltokban puszta kézzel nyúlnak a pékáruhoz [pláne, ha össze is nyomkodják, hogy teljesen összetörjön]...volt, hogy éppen rossz pillanatomban talált meg valaki, és a bolt közepén kicsit hangosabban megszólaltam, hogy azért ezt talán mégse kéne, mert enyhén undorító.

  aminél meg még magamra ismertem a bizti őrök...soha nem tudom eldönteni, hogy nekem van ennyire bűnöző fejem vagy mi...folyton szinte már a számban van..idegesítő. :/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na igen, a pékárus nyomkodós sztori is ismerős :D Sokan ennyire nincsenek tekintettel a másik vásárlókra.

   Törlés
 4. Két Rossmann van ahol még nem volt negatív tapasztalatom, az egyik a tarjáni a másik pedig ami a szegedi Árkádban van. Az Árkádban imádom a biztonsági őrt is, nagyon jó fej velem, és baromira ért a kozmetikumokhoz, sokszor ő segített választani :D Viszont a többi, a városban található DM és Rossmann emberkéje hasonlóan viselkedik velem, mint amit itt leírtál...tetszett a poszt, és igen, szerintem is a legjobb megoldás a fóliázás lenne, illetve az,hogy a lakkokból is legyen egy-egy teszter :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, a lakkoknál én is díjaznám a tesztert. Mondjuk valahogy úgy, mint a Nailland-nél :)

   Törlés
  2. A szegedi Árkád biztonsági őre nagy arc, én is kedvelem!! Én nem kértem még tőle segítséget, de láttam már hogy másnak segít és elmondja melyik sminekt viszik a vásárlók! :) Üdítő kivétel a bizti őrök között!!!! :)

   Törlés
  3. Aranyos lehet :D Én egyébként is nagyon szeretem ha férfiak a sminkelésről diskurálnak :D

   Törlés
  4. A szegedi árkádba a rossmannban az eladók olyan lehangolóak... köszönök kedvesen, rájuk is mosolygok, ők meg élet unottan tesznek/mondanak mindent.

   Törlés
  5. Ő nagyon vágja a dolgokat :D Egyszer előadást tartott,hogy a Loreal milyen remek dolgokat gyárt és mit visznek a leginkább. :D:D:D Körömlakkot is segített már választani :D Az eladók tényleg lehangolóak, de még mindig szívesebben járok oda,mint a Kárászra, ahol egyenesen tahók -.-'

   Törlés
  6. Nagyon cuki lehet :D Itt felénk is lehetnének hasonló biztonsági őröcskék :)

   Törlés
 5. Nem semmi a nagymamád! :D

  Nekem pár éve volt egy nem semmi sztorim egy eladóval. Megjegyzem, fel nem foghatom hogy drogériába hogy lehet fogatlan, ápolatlan külsejű, zsíros hajú eladónőt alkalmazni. Egy idős néni kérte meg hogy segítsen neki szemhéjtust venni az unokájának. Erre a nő lekapott az Essence pultról egy színes körömdíszítő tollat és elkezdte magyarázni hogy ezek most nagyon divatosak. Hát köpni nyelni nem tudtam. Lehet pofátlanság, de odaszóltam a néninek, hogy nehogy megvegye, mert az nem szemre való.

  A DM-ben történt velem, hogy tusfürdőt akartam venni és kinyitottam egy flakont hogy beleszagoljak. Hát erre az eladó csaj elkezdett velem kiabálni, de szó szerint kiabálni hogy mit képzelek magamról, hogy kinyitom a tusfürdőt. Hát most komolyan a tubusa alapján válasszak? Mondtam neki ezt is, meg azt is hogy akkor átmegyek a konkurenciához, hátha kedvesebb kiszolgálásban részesülök. A főnöke, nem győzött bocsánatot kérni, és azt mondta hogy nyugodtan szagoljam meg a tusfürdőket.

  A Müllerben tapasztaltam, hogy két eladó csaj lesi ahogy a parfümöket szagolgatom, de a sminkcuccoknál soha senki sincs, nekem kellett szólnom, hogy a tinilányok konkrétan a körmüket festik az OPI lakkokkal.

  Na és akkor az, hogy mindenbe belenyúlnak. Ez a drogériák hibája is. Nem tudom miért nem lehet lefóliázni mindent. Én szóltam már rá csajra, hogy azért talán nem a termékbe kéne belemászni, ha van teszter. Erre az volt a válasz, hogy ő abba ugyan nem nyúl bele, amibe más már belenyúlt. Aztán tök nyugalommal visszatette amibe meg ő mászott bele.

  Na és akkor a legdurvább. Talán egy éve futottam bele egy "beauty blogba" amit egy 13 éves kiscsaj írt és arról adott tanácsot, hogyan lehet a drogériákban kilopni a rúzst, vagy a szemhéjpúdert. Ő úgy oldotta meg, hogy vitt magával egy rúzstartót és abba süllyesztette bele. Aztán fotókkal illusztrálva bemutatta hogyan rakja bele az otthoni kiürült rúzsaiba. -.- Az olvasótábora meg lelkesen tapsolt hogy ezt ők is kipróbálják. Nem vagyok egy erőszakos ember, de az ilyet úgy megverném, hogy egy hétig aprószeget pisilne.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az első sztorid nagyon durva. Ennyire hozzá nem értő eladókat alkalmazni ... Így kérdezzen az ember tőlük bármit is.
   Az utolsó meg, O.O, nem is tudok mit írni, komolyan. Csak gratulálni tudok neki, meg persze az olvasóinak is. Más meg, ha véletlenül nem nézi meg "az új terméket", akkor hazaviszi úgy, hogy a rúzsban például már nincs semmi.

   Törlés
  2. MoonAngel kommentjére reagálva, te jó ég! :O Ez az utolsó lopkodós eset, amit írtál egyszerűen vérlázító! Micsoda gerinctelen emberek vannak a világban, ráadásul ilyen fiatalon művel ilyesmiket, megáll az ember esze! :O

   Törlés
  3. Ez a rúzslopkodós tényleg nagyon kész... Mármint... Amikor én belépek az üzletbe és megyek körbenézni a sminkcuccoknál, a kaksi is vigyázzban áll bennem, mert tudom h bármikor rám nézhet a biztonsági, pedig én nem csinálok semmi rosszat csak nézelődök és a tesztereket próbálgatom. :O

   Törlés
  4. Jézusom! ez az utolsó kiscsaj nem semmi... Azért ez irtó nagy pofátlanság... Nekem volt olyan,hogy siettem és nem néztem bele,hogy megvan-e a termék a dobozban, szerencsére nem ért otthon kellemetlen meglepetés, de ezek után tuti,hogy mindig megnézem...

   Törlés
  5. Ezek után, biztos, hogy mindig belenézel majd :D

   Törlés
  6. Jujj, itt nekem az első és a harmadik nagyon durva. Most képzeljétek el, hogy a nagymama unokája a szemére festené a körömlakkot O.o (mondjuk csak elolvassa de mindegy), vagy hogy a 3000 Ft-os lakkokat csak úgy ingyen kikenegetik

   Törlés
 6. Rengeteg ilyen van, szerintem én is írok majd egy bejegyzést róla. :D Mert már csak azért is vicces olvasni. :D De most esett meg velem hogy a leárazások alkalmával egy essence translucent púdert akartam megvenni, mert miért ne... Aha.. a pénztárhoz érve 999 Ftot látok a kijelzőn... mondom de ez akciós... Elkezdi.. csak bizonyos árnyalatok. De mondom csak ez van itt, a vonalkód is stimmel, és NINCS más árnyalat! Ezek után csúnyán nézett, de mondta h csak bizonyos árnyalatok nézzek szét rendesen legközelebb. Mondom oké bocsi de akk stornó, nekem ez nem kell! :D
  Tetszett a bejegyzés, szóval még több ilyesmit. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszett, igyekszem máskor is majd hasonlókat összehozni :) Az eladók nem tudják, hogy milyen felkészült bloggerekkel állnak szemben sokszor és a képünkbe hazudnak :D

   Törlés
  2. Az biztos. :D Szerintem az ilyen állásokat inkább nekünk kéne betölteni. Nem az olyanoknak, akik pl a spirálra azt hiszik h szájfény.. xD :D

   Törlés
 7. A nagymamád nagyon jófej! :-)
  Egyébként egyetértek Moon Angellel, hogy a gyártók hibája, hogy nem zárja le a termékeket úgy, hogy ne tudjanak a vásárlók belenyúlni.
  Ez a provléma egyébként nemcsak nálunk van jelen: múlt héten Németországban voltam és láttam, hogy vannak a polcokon Essence Kalinka pirosítók, a képek alapján nagyon tetszett, szerettem volna egyet venni. De az összesbe belenyúltak már mások, így persze pirosító nélkül jöttem haza.
  A biztonsági őrökkel szerencsére nekem még nem volt rossz tapasztalatom, én sokszor hozzájuk megyek oda, hogy mit hol találok, ha eladó nincs - hisz tudják ők is, egész nap ott korzóznak :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez ellen a csomagolás ellen igazán tehetnének valamit. És úgy, ahogy te is mondod, a trendkiadások még inkább össze vannak valamiért fúrva. De hogy még Németországban is :O

   Törlés
 8. Nagyon tetszett ez a bejegyzés, néhol nevettem, néhol meg fogtam a fejem. A kitört rúzs látványa engem is sokszor szokott fogadni, meg azt szeretem még nagyon, mikor magát az állványt kenik össze a lakkal és a végére úgy néz ki a sminkes pult, mintha valaki kiloccsantotta volna az összes körömlakkot. Az meg, hogy az őr nem kért bocsánatot felháborító. Szerintem be kellett volna látnia, hogy tévedett, nincs abban semmi szégyellnivaló, nem kell ennyire gőgösnek lenni. Plusz ráadásul ha rossz benyomást tesznek a vásárlóra, meglehet nem fog visszajönni. Egyszer velem is rondán viselkedett egy őr, na azóta nem is megyek be abba az üzletbe. A nagyid meg nagyon vagány, komolyan :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sok esetben én sem tudom már, hogy nevessek vagy inkább sírjak?! Az viszont, hogy össze vissza kennek-fennek mindent a lakkokkal, amiket más meg szeretne vásárolni felháborító, ilyennek ugyan még nem találkoztam.
   Egyébként azon tényleg sok minden múlik, hogy hogyan viselkednek veled az adott üzletben. Én csak azért járok vissza, mert a közelben ez az egyetlen Rossmann. Egyébként ruha boltban voltam már úgy, hogy először és utoljára voltam ott, mert olyan fogadtatásban részesültem, hogy köszönöm, én ebből többet nem kérek.
   Igen, igen, ő mindig ilyen :D Imádom :D

   Törlés
 9. Én vagyok olyan mocsok, hogyha látom az akciós cédulát, fogom magam keresek egy eladót, és megkérdezem, hogy biztosan akciós e az adott termék, sőt még a pénztárhoz is képes vagyok odavitetni, hogy megtudjam az árát :D

  Legutóbb nagyon nagyon aranyos eladóval találkoztam, ugyanis elkezdtem nézegetni az akciós kosárkát a Dm-ben, és látta, hogy mennyire oda vagyok ezekért a termékekért. Odajött hozzám, és bájosan körbevezetett, hogy mi minden akció van még az üzletben, és hogy mik lesznek a közeljövőben. Hát ez nekem olyan jól esett, hogy el nem tudom mondani. Mondtam neki, hogy a héten is megyek majd, és azt mondta, hogy akkor még jobb és több akció lesz, főleg körömlakkok terén, Pont nekem való :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Decukii :) Én még ilyen aranyos eladóval soha életemben nem találkoztam drogériákban. Mennyit számít, igaz? Szívesen mész legközelebb is :)

   Törlés
 10. Köszi ezt a cikket! :)
  Teljesen egyet értek veled! A biztonsági őrök engem is idegesítenek, nem is beszélve a lefosztott, koszos állványokról, ahol semmi ép dolgot nem találni már...
  A nagyis sztorin nagyon jót nevettem :))

  VálaszTörlés
 11. Szia!

  Körömlakkozó tiniket sokszor láttam már... nem szólt rájuk senki. Szerintem suli után a napi rutinjuk része, hogy a Rossmannban lakkoznak. Itt a Rossmannban és a Müllerben vannak szétbarmolva a dolgok, a DM valahogy tisztább szerencsére.
  A szájukat is kenik, anyukátok korában lévő macák is. Ezt a Müllerben láttam Joy-napok alkalmával pl. A Lancome pultnál kente a (nem teszter) szájfénnyel a mocskos száját egy 40-es nő jó alaposan percekig. Szerintem nem lett volna pénze rá semmiképpen... . Más viszont megveszi majd ugyanazt a szájfényt, mert azon nem látszik, hogy már kenték és majd néz ki a fejéből miért herpeszes a szája.
  Van bolti eladó képesítésem, tudom mit lehet és mit nem. Ha pl. akciós árat találsz a terméken jogod van a legolcsóbb áron kifizetni és hazavinni, akkor is ha a gépen nem akciós. De ezt a vevők nem tudják. Persze mondhatja, hogy te cserélted ki rajta az árat... ha szemétkedni akar. De van panaszkönyv és lehet hívni az üzletvezetőt is. Ha valaki bunkón viselkedik veletek kérjétek a panaszkönyvet... pár húzás és új melót kereshet magyar földön is. Külföldön nem mer bunkózni egy eladó se, mert a vevő bepanaszolja és már nem is dolgozik ott. Csak magyar földön a minimálbéres szakmunkáért nem érzik kötelességüknek, hogy kedvesek legyenek veletek.
  Itt a környéken a DM munkatársai kedvesek és mosolygósak, szerintem benne van a szerződésükben a kedves kiszolgálás... a Rossmannban mosolyt ritkán látni és inkább a gondokat látod az arcokon, na ott elég gyakran cserélődik a munkaerő és tényleg nem értenek a sminkekhez. A Müllerben valahogy a parfümériás részlegen elvannak szállva maguktól a macák. Az összesen fél kiló festék, némely nő jól rájár valamelyik parfüm teszterére is, mert illatcsíkot húz. Tényleg csak a parfümöknél kérdezik meg, hogy segíthetnek-e, kivéve a Glamour/Joy egyéb napokat, mert akkor a sminkeknél is. Itt még az életben nem kaptam termékmintát a vásárlásom mellé, pedig volt, hogy 13 ezret hagytam itt, rokonok többet is (30-35 ünnepek felé). A krémes rész alatt meg tele vannak parümmintákkal, krémmintákkal a fiókok. A parfümös kasszánál is akad... remélem otthonra jut azért nekik... .
  Én már egyre gyakrabban vásárolok neten, akár sminkterméket, krémet is, mert a webshop munkatársai legalább nem nyúlnak bele a dolgokba. A boltban meg lassan már alig talál az ember érintetlen terméket. A fóliázást lehet azért nem vezetik be, mert plussssz fólia ami nem bomlik le és környezetkárosító anyag. Egy matricát viszont ragaszthatnának a nyitó részhez (1cm-es elég), ha az nem sértetlen legalább tudja az ember, hogy azt a terméket már más használta. Ennyi elég lenne.
  Ami még gyakori jelenség és itt nem láttam róla hsz.-t. Kisgyerekes buta nő a sorok között. Müllerben láttam tavaly, hogy anyuka éppen sminkeket tesztelt, a gyerek a bevásárlókocsiban csücsült és szépen pakolta le a cuccokat az Essence pultról... . Anyuka akkor vette észre, mikor valakinek útban volt a kocsi és odébb kellett tolnia. Aztán a gyerek folytatta a másik oldalon. Remélem pár lakkot ledobott minimum... . Másik anyuka 2 fiú gyerekkel, azok már a menni/futni tudó korban voltak, anyuka kente a száját a szájfénnyel a fiúk pakoltak le mindent a pultokról. Kisfiúknak mégis mi keresnivalójuk van a sminkes résznél? Mikor éppen nem pakoltak akkor rohangáltak a sorok között... esetükben talán ha leesik egy parfüm a polcról és kikellene fizetnie anyukának akkor talán legközelebb használná az agyát, amit idáig nem. :-S

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, hogy leírtad a tapasztalataidat, illetve a vásárlók jogait, ezekkel sokan nem vagyunk tisztában szerintem. Kisgyermekes anyukákkal érdekes módon ilyesmi jellegű problémám még sosem volt.
   Abban pedig teljesen igazad van, hogy érdekes módon Glamour napokon mintha kicserélnék az eladókat a drogériákban ( meg máshol is ), kár, hogy utána visszaáll minden a rendes kerékvágásba.

   Törlés
 12. az első nagyon durva :D
  egyszer amikor a rossmann-ban voltam pont egy rúzst nézegettem-teszter volt-amikor odajött az őr,elkezdi ne kenjem fel a kezemre sem mert az előbb egy herpeszes nő kente magára és kitessékelte a boltból :D fu nagyon durva komolyan hogy nem képesek az emberek a tesztert csesztetni,de szerintem egy cég lehetne anniyra furányos,hogy védőfóliát teszt a termékre.
  sokszor látom itt nálunk hogy a csajok mindent magukra kennek amit lehet..itt ugyanolyan panasz van mint otthon,szóval szerintem egy már világméretű probléma.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezek után kétszer is meggondolom, hogy csak a kezemre is, de felkenjek egy tesztert :D
   Meglepődve hallom, hogy külföldön is ilyen szörnyű a helyzet. Én azt hittem, hogy ez csak nálunk ilyen nagy probléma.

   Törlés
  2. sajnos nem. szerintem itt rosszabb.
   borzalmas amiket néha látok,de nem csak én panaszkodok hanem sok más lány is blogokon.
   komolyan én is elgondolkozok,hogy egy-egy sminket kipróbáljak,vagy esetleg olyan helyen vegyem meg,ahol mondjuk tuti nem próbálták ki.
   pl azt sem értem,ezek az emberek nincsenek megnevelve? mert ok bemegyek a boltba de nem mások bele a chanel vagy dior pirosítóba,mert ugye a szüleim nem így neveltek...de nem vagyunk egyformák.

   Törlés
  3. egy Chanel meg egy Dior márkánál meg már pláne elvárod, hogy előtted ne másszon bele más. persze sokkal olcsóbb márkánál is alap dolog.

   Törlés
 13. jajj a követő biztonsági őr... :DDD nagyon szoktunk nevetni barátnőmmel, minket is mindig követ, ilyen fiatal csávó am, de áhh már meghalunk néha a röhögéstől. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. néha már valóban nevetséges, miket művelnek:D Van hogy két polc között leselkednek :D

   Törlés
 14. Nem semmi.. Szerintem amúgy fura, hogy a boltok, és az eladók ill. biztonsági őrök egyszerűen nem értik, hogy azért van munkájuk mert az emberek bemennek oda és vásárolnak. Nem akarom ismételni a többieket, de ugye vagy a vásárló= tolvaj, vagy a vásárló=szerencsétlen aki betévedt a boltba jellegű kiszolgálással találkozunk sok esetben. Valahogy megérthetnék, hogy a vásárlóval illene normálisan és udvariasan beszélni, ugyanis máshol is el tudja költeni a pénzét, a legtöbb helyen nem csak 1-2 drogéria van.
  Másrészt a termékeket tényleg lefóliázhatnák. Én eddig egyedül japán drogériában láttam olyant, hogy minden egyes termék külön le volt fóliázva és külön műanyag dobozkákba volt, amiket csak egy zárópecsét elszakitásával lehet kinyitni, ergó 100%, hogy előtted senki nem nyúlt bele. Itthon már leginkább webshopokból vásárolok, mert az a biztos :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Teljesen igazad van. Attól tartok ezekre a csomagolásos dolgokra még várnunk kell. Elég lenne tényleg csak egy zárópecsét is, mert abból egyből látszik, hogy valaki belekukkantott e már előttünk.
   Webshopozni én is szoktam, de kozmetikumot szeretek drogériában venni, mert ott mindig ki tudom próbálni, megnézni élőben a színt ( már amennyire a neon fények engedik ) .

   Törlés
 15. Én ha tehetem mindig hétköznap délelőtt megyek drogériába, olyankor nem kell dulakodni, hogy odaférjek az állványhoz. Ilyenkor viszont az őrök unatkoznak, és mivel más nincs a boltban, mindig jönnek. Volt olyan, hogy már annyira idegesített, hogy kérdeztem tőle sminktermékkel kapcsolatban, persze zavarba jött, mondta, hogy nem tud segíteni, utána nem is jött utánam. :D De olyan is volt, hogy kerestem valamit, eladók nem tudom hol lehettek, de egyet sem találtam, így az őrtől kérdeztem és nagyon felkészült és segítőkész volt. Így nekem vegyes tapasztalataim vannak az őrökkel.
  Nagyon vagány a Nagyid. :) Az Árkádban csinálta ezt? (Én is győri vagyok ;) )

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem, nem Győrben, mi nem győriek vagyunk, csak a közelben lakunk. Igen, nyári szünetben én is általában délelőtt megyek, de olyankor meg a megsavanyodott és mögöttem lopakodó biztonsági őrökkel találkozom, az sem jobb :(

   Törlés
 16. Úúú de utálom az ilyet. Velem is történt ilyen egy debreceni rossmann-ban... itt leírtam, ha esetleg érdekelne: http://wonderful-fleur.blogspot.hu/2014/01/blog-post.html

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Elolvastam, szörnyű, hogy mik vannak, Van képük ott komplett sminket meg manikűrt összedobni :@

   Törlés
 17. Húha, nagyon jó cikk volt, szívesen olvasnék még ilyeneket! :)
  Ilyen sztorijaim nekem is vannak, nálunk a Rossmann nagyon pici, mindössze 5 vagy 6 sminkpult van, de szerencsére olyanok, amiket szeretek:) Minden egyes alkalommal, amikor megyek a biztonsági őr körülöttem köröz, és nagyon idegesítő. Egyszer pl. rám üvöltött, hogy ne nyitogassam meg kenegessem magamra a sminkeket, mire közöltem vele, hogy a testert kenegetem magamra, el is slisszolt, de azért a pénztárhoz még követett :D Komolyan nagyon utálom az ilyeneket.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszett Neked is :)
   Igen, igen. Úgy látom az ilyesmi nem csak velem fordult elő :S Félelmetes, hogy még bocsánatot sem kérnek...

   Törlés
 18. Tényleg hihetetlen, hogy mik vannak, pont tegnap láttam körmöt lakkozó lányokat az egyik drogériában, csak néztem nagyokat és persze az ilyeneket sosem kapják el...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez a legbosszantóbb, hogy én ártatlan, aki a tesztert keni a kézfejére, rögtön leordítják. Aki ott indítja a napját teljes sminkeléssel meg manikűrrel azt nem veszik észre :/

   Törlés
 19. velem a komáromi tescoban sunnyogtak nemrég. a rimmel apocalips kb minden színét fölkentem a kezemre a teszterekből, barátnőm ezután adott egy zsepit, amivel letöröltem, majd a zsepit elraktam a zsebembe. ezután még vásároltunk 1-2 random dolgot, majd fizetés után ahogy haladtunk ki, odalépett hozzánk a biztonságiőrnéni, hogy véletlenszerű blokkellenőrzés. majd mikor látta, hogy semmi sminkterméket nem vettünk, kibökte az igazi okát a megállításunknak. látták a kamerán, hogy sokáig álldogáltunk a sminkpultoknál, és volt valami gyanús kézmozdulatom...mivel táska nem volt nálam, kipakoltam a zsebeimet, amiben ottvolt a rúzsos zsepi. akkor bocsánatot kért szerencsére...de a sunyizást nagyon aljas dolognak tartom, mondta volna meg, miért állít meg.
  amúgy nekem az a taktikám a követő biztonságiőrőknél, hogy miután alaposan végignéztem minden sminkpultot, odamegyek az óvszerekhez vagy a tamponokhoz. ha baráttal/barátnővel vagyok, még viccesebb, mert fennhangon elkezdjük ecsetelgetni egymásnak, hogy melyik a jobb és miért. na attól nagyon zavarba tudnak jönni és felhagynak a követéssel :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én a Tesco-ban soha nem veszem sminkcuccot, mert ott olyan szinten vannak szétbarmolva, hogy félelmetes. Egyébként én is komáromi vagyok :D A sunyiság pedig határtalan :D De legalább bocsánatot kért :)
   Ez az utolsó tipp nagyon jó, sosem próbáltam még :D

   Törlés
 20. Hasonló esetek velem is voltak. A legkellemetlenebb egy budapesti DMben volt tavaly. Egy barátommal bementünk. A bejáratnál volt valami security féle, aki mihelyt beléptem úgy nézett rám, mint valami terroristára. Csak két eladónő volt, az egyik a kasszánál volt, a másik pedig üldözte az embereket, ebben az esetben minket, pedig azért voltak jó páran, de szabályosan minket követett, nemhogy ránk nézett, követett! A kasszánál aztán elég bunkó volt a nő. Kicsit félre álltunk fizetés után, hogy majd betesszük a hátizsákunkba a kis dolgokat, és szerbül beszélgettünk. Akkor már az a biztonsági őr nagyon csúnyán nézett és közelebb jött. Átmentünk a csipogón, ami nem szólalt meg, mégis utánam szólt, és átkutatta a táskámat, de csak az enyémet. Még szerencse, hogy nem volt nálam semmi olyan, amit lehet kapni DM-ben, máskülönben lehet megrángatott volna. Na de bocsánatot kért? Frászt! Még akkor is úgy nézett rám, mintha mindjárt előkapnék egy atombombát.

  A másik egy Auchan áruházban volt valahol az országút mellett. Mivel ugye Magyarországon nem adnak ki cigit kiskorúnak, és csak én voltam nagykorú a bandában, és én lettem megbízva. Oda is adtam a papírjaim, erre vigyorogva közölte velem, hogy nem szolgál ki. Na ott aztán kiborult a bili, és megmondtam a magamét. Hát mit képzel ő magáról?! Na végül ide adta, nem arról van szó, de azért így viselkedni egy vásárlóval, még ha az külföldi is, azért pofa kell!

  A rúzsos is ismerős. Itt sok drogériában van úgy, főleg a kisebbekben, hogy nincsenek kint a rúzsok, csak a teszterek, aztán a kasszánál kell bemondani a márkát és a számot, és lezárva, vagy dobozban adják ki. Én már csak ilyen helyen vásárolok rúzsokat. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem értem, miért nem ismerik el, hogy hibáznak. Egy bocsánatkérés ennyire a nehezükre esik?
   Az Auchanos eseten pedig teljesen lesokkolódtam. Milyen dolog, hogy nem adnak cigit, hogyha egyszer 18 vagy?! Felháborító dolgok mennek itt.
   Ilyen kasszánál odaadós megoldásról még nem is hallottam, pedig nagyon jól hangzik :) Nem lenne baj, ha itt is bevezetnék :/

   Törlés
  2. A cigi a legkevesebb, de ahogy közölte, totál úgy jött le, mintha valami utolsó ember lennék, még csak félre se lehetett érteni. Beismerem nem túl előnyös az igazolványképem, de na. :D Ha meg a származásom szúrta a szemét, akkor az meg már nem az én problémám, de akkor azért nagyon rosszul esett. Bár ki tudja igazából mit érzett. :D

   Törlés
  3. Igazából valószínűleg sosem tudjuk meg mi volt a baja veled, de ahhoz a cigihez "neked jogod volt" :D

   Törlés
 21. Nagyon jó cikk lett amit leírtál! :) Meg sokan mások is hasznosabb és hasznosabb ötleteket, tapasztalatokat írnak össze úgy gondolom. Szerintem nem ártana ha ilyen cikket is össze tudnál dobni a olvasóidnak! :) Egyébként, nem csak a ide hazát kéne folyton rosszként beállítani, hanem mert külföldön is egyre inkább rosszabb a helyzet, mint nálunk!
  Nem akarok senkit sem megbántani, de rendelni sem érdemesebb netről mindig, hiszi a kutya hogy nem nyúlnak bele a termékeidbe? :D Nos, ebből nekem van jó pár tapasztalatom és még csak nem is egyszer!!! Rendeltem netről egy terméket, még hozzá 2db rúzst és egy 1db szemre való festéket. Az oké hogy a illető nyomai rajta vannak a dobon, látszik hogy bele kellett tennie fóliába, de ennyire nem lehetett volna vele vigyázni? No, mindegy. De nem is ez a legnagyobb problémám, mert hát ezt is majd összekenem én is és lesznek rajta ujj lenyomatok stb. Hanem az volt a gondom, hogy a rúzst amit rendeltem az totál le volt törve, mintha a rúzsnak a felét adták volna oda nekem! :/ Nem kicsit voltam erre kiakadva! De értitek, kifizettem mind össze ezért a termékért, 9 ezer forintot, azért mégse mindegy hogy letört rúzsokat kaptam vagy se, nem? A másik történetem pedig, szintén ugyan ez, csak édesanyámnak vásároltam termékeket netről. Vettem neki szemre való festéket, mondanom se kell tök ciki helyzetbe is kerültem. Hiába volt gondosan és jól becsomagolva, de maga a szemfesték össze volt törve teljesen, majdnem hogy darabokra, mintha nem is biztonságos úton adták volna fel a számunkra... Akkor meg is repedt a rúzsnak a csomagolása, vagyis maga a kupakja. Ezek után semmit nem rendelek netről, vagy ha rendelek is, akkor is egy kiválasztott üzletbe adom le a rendelésemet, mert tudom hogy ott semmi baja nem lesz! Ezt is már 3 éve így csinálom, mert sz*r a net szolgáltatások is! Szóval nem kéne mindenbe megbízni és azt hinni hogy de jó, nem lett belőle semmi baj! Úgy hogy a netről sem érdemesebb 3x annyira dícsérni... De persze ez is csak a én saját tapasztalatom, gondoltam megosztom.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük a te tapasztalataidat is :) Nekem netes rendeléssel még sosem volt gondom, ami persze nem jelenti azt, hogy másnak sem, talán csak szerencsém volt. Sminkterméket mindig a Makeup Plaza oldaláról rendelek, amit mindig annyira lelkiismeretesen becsomagolnak, hogy a postán akármennyire dobálják, kibírja a próbát. A te csomagodnál is lehet, hogy nem volt elég alapos a csomagolás, a postán meg ugye tudjuk, nem bánnak túl szépen a csomagokkal :/

   Törlés
 22. Onnan már rendeltem is, de nem voltam velük megelégedve, hiába volt gondosan becsomagolva, de a szemfestékem, a rúzsom mind oda veszett! Én már nem rendelek mindig netről, ez biztos! :D A magyar posta az sose fog gondoskodni a csomagjainkról, ezt ne is felejtsük el! Persze, ugyan akkor a másik szolgáltatótól se várjunk el tökéletes munkát :/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalataid vannak :/

   Törlés
 23. Nekem még nem volt rossz tapasztalatom a biztonsági őrökkel, viszont a többi dolog előfordult már. A legérzékenyebben az érintett, amikor az Essence leárazások alkalmával megtaláltam álmaim csodás bordó rúzsát, egyetlen darab volt, de imáim nem találtak hallgató fülekre, mert bele volt tapicskolva, szét volt törve, és egyebek. Gondolom iskola után unatkozó kislányok műve, csak azt nem értem, hogy akkor minek a teszter...
  Az eladók egyre kevésbé kedvesek, a sümegi Rossmannban és a Zalaszentgróton található DM-ben jó arcok, de amúgy olyanok, mintha még ők tennének nekem szívességet, hogy kiszolgálnak. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor a biztonsági őrökkel szerencséd van :D Jaaj, az a legbosszantóbb, amikor már csak egy van belőle, és az meg szerencsétlen szét van gyötörve :S

   Törlés
 24. Jaj lányok! Én is nehezen viselem ezt a teszteres dolgot.Az egyik drogériába dolgozom diákként és minden második lány a rúzst a szájára keni.Borzasztó!Szerintem kifejezetten gusztustalan és egy valamit magára adó lány nem csinál ilyet. A körömlakknál egyébként az a szabály,hogy ha nincs teszter nem próbálhatod ki higiéniai okokból csak ezt annyira a kedves vásárlók nem fogják fel.Mert ugye kinek ártanak azzal,hogy ők kifestik a körmüket?! Szánalmas!Mindenesetre amíg ott vagyok próbálok harcolni ellenük!XD Mondjuk a rúzsosok ellen nem,hát ha szeretnének egy jó herpeszt vagy valami extrát én nem leszek semminek az elrontója.Saját hibájából jobban tanul az ember.:D

  VálaszTörlés
 25. Köszönöm, hogy megmutattad a cikket:)) természetesen nekem is vannak hozzafuzni baloim:D (bocsi ha ékezet hiány, cagy egykét hiba lesz, telefonról vagyok:}) én dolgoztam már mullerben is és Rossmannban is, mint diakmunkas. Én inakbb a mullerben tapasztaltam ezt a sminkelos dolgot, hogy a koszos mocskos teszterekkel csinált egy full sminket magának a nő, aki olyan 30asnak nézett ki ráadásul.... Vicc... A Rossmannban inkább azt láttam, hogy kibontogatjak a cuccokat.. Voltam kasszas, és egy csajszi akart venni spiralt, és nem tudtam lehuznu, mert a vonalkod éppen a kupaknal volt, és az fóliában volt, de valaki kinyitotta már, és elszakadt a vonalkod, hiányzott két szám, és nem lehetett lehuzni... Persze, az volt az utolsó darab... A csajszi eléggé kiakadt, hozzateszem jogosan. Szörnyű, én is olyan vagyok, hogy elvaron, ha már oentt adok valamiért (legysn az 4ezer Ft, de lehet akár 300 is) elvarom, hogy én legyen az első aki belenyul... Sajnos erre tényleg sokat kell még várni, higy ez az 'alom' valóra váljon://

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor te vagy az, aki sok mindent láthatott már :D El tudom képzelni, hogy az említett csajszi kiakadt, bár én ha látom hogy valami ki volt bontva, akkor nem hozom el.

   Törlés
 26. Na a biztonsági őrökkel nekem sincs szerencsém... Alacsony termetem miatt mindig 5.-esnek néznek és a sminkespult előtt állva úgy méregetnek mintha a tequilák között válogatnék...De volt már olyan is, hogy a kiárúsított termékek között egy üres csomagolás volt.... No comment..( nem tudom hogy ez hogy működik, de legalább a tesztereket és üres csomagolásokat ne adnák el....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Elhiszem, hogy nagyon kellemetlen. Attól hogy valaki fiatal, vagy fiatalnak néz ki még nem kéne róla egyből rosszat feltételezni.

   Törlés