Bőrápolás és sminkelés

Naplemente inspirálta nyári színes smink

15:00:00

Több mint egy hete dübörög a nyár, ami hát valljuk be az év legszínesebb időszaka. Ilyenkor elővesszük a legszembetűnőbb, legrikítóbb árnyalatú ruháinkat, melyhez elengedhetetlen egy hasonlóan vidám, nyárias smink. Ebben szeretnék ma nektek egy kis segítséget nyújtani, természetesen lépésről lépésre.

Miután a szemhéjat megfelelően előkészítettük a sminkeléshez ( ami egy vékony réteg alapozót vagy szemhéjalapot jelent ) egy kissé talán furcsa módon, először nem a mozgószemhéjat színezzük, hanem a fölötte található mélyítővonalat egy vastagabb sávban. Ide viszünk fel egy narancsos, tégla vöröses árnyalatot, melyet próbáljunk meg inkább felfelé elsatírozni, majdnem egészen a szemöldökig.Miután az előbb felvittük a narancsos árnyalatot, most következhet a mozgó szemhéj megszínezése egy sokkal halványabb, lágyabb barack színnel. Ezt követően egy sötétebb, kékes lilás árnyalat kerül a mélyítővonalba, viszont kevésbé széles sávban, mint az előző narancs. Arra figyeljünk, hogy a szem 2/4-étől kezdődjön, és egy egyre szélesedő sáv formát alakítsunk ki. 


A lila széleinek elsatírozása közben ügyeljetek arra, hogy a narancssárgát ne tüntessétek el teljesen. Ha ez mégis sikerülne, akkor utólag is tudtok még felvinni egy kis narancsot a lila fölé. Majd egy citromsárga színnel emeljük ki a belső szemzugot. Továbbá ezt a színt vigyük fel az alsó pillasor belső egyharmadára. 


Folytassuk az alsó pillasor kitöltését. A sárga szín után a narancsból, majd a lilából vigyetek fel egy keveset egy vékony, kisebb fejű ecsettel.


Ezt követően semmi másra nincs szükségünk, csak egy drámaibb, mutatósabb tusvonalra és a kedvenc szempillaspirálunkra.


A barnuló bőrhöz, és az egyébként is narancsos árnyalatú szemhéjsminkhez egy hasonló, barackos árnyalatú pírt vigyetek fel az arcotokra.

Év végül a kész sminkről néhány fotó: Nyáron szeretitek a színesebb sminkeket vagy akkor is maradtok az egyszerű, natúr vonalon ?


You Might Also Like

14 megjegyzés

 1. Fantasztikus lett, csodásak a színek és ahogy összedolgoztad őket! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi szépen :) Igyekeztem jól összedolgozni mindent :)

   Törlés
 2. Mint egy koktél, igazi trópusi színvilág, gyönyörű lett! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszi szépen :) örülök, hogy tetszik :)

   Törlés
 3. Az hogy lehet, hogy ehhez a sminkedhez még nem írtam kommentet? :D Már első perctől kezdve dicsérem a sminkelési technikádat és azt, ahogy elsatírozod a színeket, de te egyre ügyesebb vagy! Fantasztikusan össze tudod válogatni a színeket egymáshoz és aztán szépen el is dolgozod őket! Sokkal szebben sminkelsz, mint az ismertebb magyar youtube-os lányok többsége!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Annyira aranyos vagy, köszönöm szépen :) Most feldobtad a napomat :)

   Törlés
 4. Ez valami baromi szép lett. :D :$

  VálaszTörlés
 5. Hát ez valami eszméletlen szép lett *.*

  VálaszTörlés