Catrice Absolute nude szemhéjpúder paletta | 010 All nude

by - július 08, 2014

Mikor nemrégiben bemutattam nektek a Catrice leárazáson vásárolt termékeket, a legtöbben erre a palettára voltatok kíváncsiak, ezért elsőként erről hoztam tesztet nektek. Igaz ez nem is volt akciós, de azóta ahogy néztem és olvastam többen is befürödtetek vele, de nem kell aggódni, nem rossz kis paletta ez. :)A termék csomagolása már a kezdetektől fogva magával ragadott, hiszen ritka az a drogériás paletta, amely ilyen strapabíró műanyag csomagolással rendelkezik. Nyaralásra, vagy a táskába bedobálós palettának szerintem tökéletes, melyből egy natúr, mindennapi sminket néhány perc alatt össze lehet hozni. A termék hátulján még egy rövid sminktippet is találhatunk, amihez hasonlót egyébként én is készítettem, és vagy holnap, vagy legkésőbb holnapután elérhető lesz itt a blogon is.A paletta tartozéka egy mini aplikátor és ecset duó, aminek az aplikátor része a Sleek palettában található, viszonylag használható aplikátorokhoz tudnám leginkább hasonlítani, az ecset része viszont elég silánynak tűnik. 


Most pedig térjünk át egy kicsit az érdemi részre, a paletta színeinek elemzésére. A paletta 6 natúr árnyalata egytől egyig fényes árnyalatokat tartalmaz, így azokat el kell keserítenem, akik matt szín kedvelők. A 6 szín közül a legvilágosabb ( bal szélső ) egy picit kilóg a sorból, abban ugyanis apró arany csillámok is felfedezhetőek.


A színek pigmentáltsága nagyrészt nem tér el egymástól, tehát nincsenek kiemelkedően rosszul vagy jól teljesítő árnyalatok, ami számomra nagy pozitívum. A színek egyébként egy vékony réteg szemhéjalapra készültek egy húzással. Nézzük meg a színeket még közelebbről. Az alábbi képeken a paletta első három árnyalatát láthatjátok.

első - Világos vajszín enyhe arany csillámlással. Azt hiszem a paletta legporolósabb árnyalata, amiért egy kicsit haragszom.
második - Rózsaszínes tónusú pezsgő árnyalat, ami egyből feltűnt, mikor a kezeim közé került a paletta. Mostanában imádom a pezsgő színeket a mozgó szemhéjam egész területén. Intenzív és szerencsére nem porolós árnyalat.
harmadik - Egyértelműen meleg tónusú barnás bronzos árnyalat, ami az előző színnel párosítva tökéletesen mutat egy sminkben. Leheletnyi mélyítést ad a szemnek, így egy tökéletes mélyítőszín lehet a visszafogott napokra.negyedik - Szintén egy barnás árnyalat, ám a harmadikkal ellentétben nem bronzos, hanem aranyos fénnyel.
ötödik - Hidegebb tónusú, sötétebb fényes barna, amely egy mutatósabb mélyítéshez tökéletes.
hatodik - A paletta legsötétebb barnája, ami szintén fényes. Ezt azonban már egy füstös smink részeként az egész szemhéjon el tudom képzelni olyankor, ha nem szeretnénk nagyon drámai, fekete füstösítést.

Végezetül tehát megállapíthatjuk, hogy 1500 Ft-ot megér a paletta mindenképp, tehát ne bánjátok meg ha félrenéztétek, és elhoztátok teljes áron, pedig azt hittétek, hogy akciós. A színek kellemesen pigmentáltak, viszont nem kell vigyázni velük, nem lehet túlzásba esni, ezért kezdő sminkelőknek is bátran merem ajánlani. A smink pedig ahogy ígértem holnap vagy legkésőbb holnapután érkezik vele. :)

Nektek megvan ez a paletta ? Mi a véleményetek róla ?You May Also Like

10 megjegyzés

 1. Azt gondolom, hogy nem rossz kis paletta ez, mondjuk utazáshoz vagy hétköznapra egy szolid kis sminkhez. Viszont az ára miatt akkor már szerintem megéri egy MUA vagy Makeup Academy palettát választani inkább. Az a 2-300 Ft már nem oszt nem szoroz szerintem ráadásul 2x ennyi színért és klasszisokkal jobb pigmentáltságért. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ebben teljesen igazad van. A MUA-t azonban sajnos Magyarországon nem lehet beszerezni, úgyhogy az sokak számára nem elérhető, de kétségtelen, hogy a mai napig azt mondom, hogy a Sleek paletták érik meg a legjobban az árukat.

   Törlés
 2. Én is szemeztem ezzel a palettával, de miután megtaláltam az elrejtett teszter, és kipróbáltam letettem róla, mert nem győzött meg. Nagyon hasonlóak a színek es a pigmentáltságuk is gyenge. Szerintem is érdemes mást beszerezni ehelyett.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Annyira azért nem szörnyű a teljesítménye, sőt nekem a sminkemben kifejezetten tetszett. Persze azt bátran kijelenthetem, hogy nem egy Sleek minőség.

   Törlés
 3. Nekem is van ilyen palettám, bár meg kell, hogy mondjam szemhéjalap nélkül nem sokat ér, de azért szeretem, mert nagyon szépek a színei. Legtöbbet az első, a harmadik és az utolsó színt szoktam használni. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szemhéjalappal viszont kellemes színei vannak szerintem :) Nekem így elsőre a második és a harmadik szín lett a kedvencem :)

   Törlés
 4. Nagy a kísértés, egyre jobban tetszik! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na majd még holnap érkezik vele a smink is :) Ott még jobban el tudod dönteni, hogy tetszik e neked a teljesítménye :)

   Törlés
 5. Jól néz ki, lehet én is beszerzek egyet. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha egy hétköznapokra való palettát keresel mindenképp érdemes megfontolni :)

   Törlés