catrice

Catrice Crshed Crystals homoklakk | 02PLUMdogMillionaire

10:00:00

Már nagyjából nyár közepe óra itt lapul a körömlakkos fiókomban ez a lakk, de szerintem annyira de annyira kiabálja magáról, hogy őszre való, hogy nem volt hangulatom felkenni a nyári napsütésben. Augusztus végén viszont elhatároztam, hogy tökéletes lesz majd egy őszkezdő manikűrhöz, tehát szeptember 1-jére, az évnyitóra fel is kentem. 
Kezdeném azzal, hogy a rózsaszín párjáról már írtam nektek még júniusban, ha esetleg erre is kíváncsiak vagytok, akkor azt ITT eléritek. A külsőségekről hasonlókat tudok elmondani most is, hiszen a csomagolás teljesen ugyanolyan. Egyszerű, kör alakú lakk, fekete kupakkal, aminek a tetején nyomott Catrice felirat díszeleg. A kiszerelése pedig 10 ml. Az árnyalat már az üvegben rabul ejtett. Elképesztő, hogy csak úgy szikrázik a tömény lilaságban a kék és az arany valamint a rózsaszín is. Csak remélni mertem, hogy ez a körmökön is hasonlóan mutat majd. 


Bár a színe valóban gyönyörű, az ecsete megbocsáthatatlanul rossz. Hogy lehet ennyire csálé ecsete egy 1000 Ft-os körömlakknak ? Itt jegyezném meg, hogy szerintem kicsit túlárazták őket, hiszen gondolj csak bele, hogy 1400Ft-ért már egy 14 ml kiszerelésű China Glaze lakkot tudunk venni. 5-600 Ft-ért pedig Lovely homoklakkot. No de a rózsaszínnel annyira meg voltam elégedve mind a színt, az állagot a textúrát és a tartósságot illetően, hogy úgy gondoltam, megéri. Nos, ennél a lakknál már nem éreztem azt a hatalmas szerelmet mint a rózsaszín párja esetében. Hogy miért? Nézzétek meg ezt a képet:


A homok hatás alig érvényesül, enyhén redős csupán, ami nekem nem igazán tetszik, ráadásul a felkenést követően félig matt lesz, aminek következtében eltűnnek a szikrázó csillámok is. Bár nem szeretem az extra érdes felületű lakkokat, ezt nem merném tiszta szívvel homoklakknak nevezni. Annyira érdekes, hogy ugyanennek a kollekciónak a rózsaszín tagja teljes más. Nem lesz matt és ennél jóval rücskösebb is. 


Ugye, hogy nem szép így? Nekem nem tetszik.


Aztán gondoltam egyet és lekentem fedőlakkal. Reméltem, hogy feléleszti a haldoklófélben levő csillámokat. És így is lett. Hihetetlen szikrázó hatást kaptam. Imádtam, állandóan csak nézegettem. gyönyörűen érvényesültek benne a kék csillámok és a rózsaszínek is. 


Egy vékonyabb és egy vastagabb rétegben kentem fel egyébként ezt a lakkot, de úgy érzem, hogy talán kicsit kevés volt. 2 vastag réteg kellett volna, vagy még egy harmadik az előző kettő tetejére. Tudom kicsit homályos kép, de nézzétek hogy csillog *-* Hihetetlen, hogy mennyire szépen érvényesülnek benne a csillámok.
Viszont fedőlakkal lekenve bármennyire is szép, de tartóssága kritikán aluli. Egy 24 órát nem bírt ki a körmeimen pattogás nélkül. Bár nem volt nagy mértékű, na de azért minimum 2 napos tartósságot elvárok minden lakktól. 

Vegyesen az érzéseim, már ami a lakkot illeti. Magában abszolút nem, fedőlakkal viszont már annál inkább tetszik. Sajnálom továbbá, hogy a rózsaszín testvérkéjével ellentétben már az első napon megpattant a körmöm sarkánál. Egy szóval nem ajánlanám nektek.

Nektek van vele tapasztalatotok?

You Might Also Like

10 megjegyzés

 1. Nekem is megvan ez a lakk, de még nem próbáltam fedőlakkal. Viszont olyan meggyőzőek a képeid, hogy muszáj lesz kipróbálnom! gyönyörű így *_*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezerszer szebb fedőlakkal szerintem :-) Mindenképp próbáld ki egyszer ha lesz kedved :-)

   Törlés
 2. Fedőlakkal nekem kifejezetten tetszik, de ennyiért találni azért jobb minőségű lakkot is a drogériák polcain.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez kétségtelen. Rettentően sajnálom, hogy ennyire rémes a minősége mert fedőlakkal nekem is annyira tetszik. :-(

   Törlés
 3. Válaszok
  1. Igen :( Nagyon nagyon sajnálom, hogy ilyen ramaty a minősége. Nem is értem egyébként, hogy az hogy lehet, hogy a rózsaszín párja viszont 4-5 napot is kibír :/

   Törlés
 4. Nikkii nyertél nálam, de még nem kaptam emailt tőled, pedig tegnap írtam neked. Kérlek ma éjfélig jelentkezz, különben kénytelen leszek újra sorsolni. http://moonangelstories.blogspot.hu/2014/09/a-nyertes.html

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jesszusom *-* Köszi, és ne haragudj, hogy nem vettem észre, de nem igazán nézegettem vissza minden bejegyzést a suli mellett. Írok is rögtön.

   Törlés
 5. Nekem is meg van ez a lakk, és habár a színét imádom, a felülete nekem amolyan se-se. homoklakknak gyenge, olyan, mintha csillámos lakkot rétegeztem volna, de még úgy is furi. Én egyből lekentem fedővel, mert nem esett jól a tapintása, onnantól kezdve le sem lehetett robbantani rólam :P

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Teljesen egyetértek veled. Ez a semmilyen felület nekem sem tetszett, azért kentem rá a fedőlakkot :)

   Törlés