Bőrápolás és sminkelés

Színes lila-kék smink

10:00:00

Nagyon régen készítettem már lépésről lépésre sminkposztot, de mostanában valahogy nem volt ötletem az ilyesfajta bejegyzéshez. Most viszont egy kékes lilás színes sminket kreáltam. Hogy hogyan is készült pontosan? Olvassatok tovább!
Első lépésben egy kisebb darab celluxot ragasztottam a szemem alatti területre, ami majd a későbbiekben segít a szem külső részénél kialakítani a tökéletes, precíz formát. Ezt érdemes felragasztás előtt kétszer háromszor a tenyeretekre vagy a ruhátokra ráragasztani, hogy ne legyen kellemetlen, ha eltávolítjátok a későbbiekben az arcotokról. Majd egy ceruzaecset, vagy bármilyen hegyesebb ecset segítségével vigyetek fel egy világosabb lila árnyalatok a mélyítővonalba. Ezt követően egy sötétebb lilával erősítsétek meg. Ezt a színt azonban jóval koncentráltabban, és vékonyabb sávban vigyétek fel az előbbi színnél. Majd következhet egy lapos ecset, amivel a kék színt vigyétek fel a mozgó szemhéjra. A belső szemzugot hagyjátok szabadon.


A szemetek külső sarkába jöhet egy kis fekete, vagy ha nem szeretnétek nagyon drámai hatást, akkor megfelel egy sötétebb barna is erre a célra. Ezt "V" alakban vigyétek fel.


Óvatosan dolgozzátok el a feketét. Majd ha ezt megtettétek, eltávolíthatjátok a ragasztót. 


Most az alsó szempillasoré lesz a főszerep. A következő sorrendben, belülről kifelé haladva a következő árnyalatokat vigyétek fel egy kisebb fejű ecsettel: kék, lila, fekete. Figyeljetek rá, hogy a szempillasor szélén található feketét kapcsoljátok hozzá a szemhéj tetején található fekete elmaszatolt V-hez. Végül egy kevés pezsgő színt vigyünk fel a belső szemzugba, illetve a szemöldökcsontra. És voilà, elkészültünk :)

A lila melegségének köszönhetően, szerintem ideális smink őszre, de ha ebben a párosításban nektek nem tetszik, bátran módosítsatok az árnyalatokon.

Hogy tetszett ez a smink ? 

You Might Also Like

14 megjegyzés

 1. Uhh, de klassz! Gyönyörű, nagyon jól áll!

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szép lett a smink,ügyes vagy :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Aranyos vagy, köszi szépen :)

   Törlés
  2. Szia! Tetszik a blogod. Jelöltelek egy díjra! Várom a válaszaid! :)

   Bannercsere?:)

   Törlés
  3. Szia :) Köszi a jelölést a díjra, igyekszem mielőbb megválaszolni a kérdéseket. Bannercsere nálam sajnos nincs :(

   Törlés
 3. Gyönyörű ez a smink és remekül áll :)

  VálaszTörlés
 4. Huu csodaszép lett! Gratulálok, igazán leleményes vagy! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Juj, aranyos vagy, köszönöm szépen :) Annyira nem nagy leleményesség, de örülök ha tetszett :)

   Törlés