Catrice Check & Tweed trendkiadás | C01 London's eye baked szemhéjpúder paletta

by - november 07, 2014

Mikor megjelentek az első előzetes fotók a Catrice legújabb trendkiadásáról, ami a Check & Tweed nevet viseli, akkor nem igazán mozgatott meg egyik termék sem. Aztán külföldi oldalakról elkezdtek beszivárogni a köztudatba a termékekről készült színminták és úgy döntöttem, hogy ez a paletta egész jó vétel lehet, így meg is vásároltam az első adandó alkalommal, mikor megláttam a polcokon. 
Az én választásom a C01 London's eye árnyalatra esett. Emellett találhatunk a trendkiadásban még egy hasonló palettát, viszont abban a méregzöld árnyalat helyett egy sötétkék található. Mivel kék szemhéjfestéket ritkán használok, ezért inkább a zöldre esett a választásom, valamint mostanában egyre több zöld színű ruha van a ruhatáramban, amihez egyre szívesebben készítek zöldes sminket, viszont igazán szép méregzöld árnyalatom még nem volt. Így tehát könnyű volt a döntés. A csomagolása egy egyszerű stabil keménypapír, ami a beleépített mágnesnek köszönhetően elég jól záródik.


Mikor kinyitjuk, elénk tárul a 4 gyönyörű szín, amit egy műanyag fedő véd. 


Hogy mire is jó pontosan ez a műanyag cucc? Hogy őszinte legyek fogalmam sincs. Mert ahelyett, hogy védné a színeket, nekem már kárt is okozott bennük. Íme:


A kemény műanyag belefúródott a puhább festékeke szélébe. Nem mondom, hogy tragikus problémával állunk szembe, de egyből dobtam a kukába azt a műanyag izét. Nincs nekem arra szükségem. 


Ha azonban lekerül a műanyag, akkor elénk tárul a 4 szín, ami elsőre talán egy picit unalmasnak tűnhet, viszont amint lejjebb görgettek és megnézitek a színmintákat, szerintem tetszeni fog amit láttok :) Emellett persze érdemes a Rossmannban kipróbálni élesben is a teszteren, hogy lássátok őket a való életben is. A színek egyesével egyébként 4 grammosak, ami elég nagy mennyiség, így egy darabig úgy érzem nem fognak elfogyni.


A négy szít láthatjátok a képen, sorban, balról jobbra haladva. Elképesztően pigmentáltak és nagyon puha textúrájúak, viszont ha szárazon használjuk őket, sajnos porolnak. Ha a Catrice monó szemhéjfestékeihez hasonlítom őket, akkor mindenképp erősebb pigmentációt és krémesebb, selymesebb textúrát tudok felhozni a paletta mellett. 
Itt látható a 4 szín, immáron a kezemre készített színmintákon keresztül, alap nélkül, szárazon. Úgy bizony, szárazon, hiszen ez egy baked termék, tehát szárazon és nedvesen is használható. A 4 szín pigmentációját egyformának mondanám, a világosabb színeket sem érzem gyengébben teljesítőnek. 


A paletta legelső színe egy nagyon finom púderrózsaszín ami bizonyos fényviszonyok között egy picit pezsgős árnyalatú. Bal oldalon szárazon, jobb oldalon nedvesen felvéve láthatjátok.


A második talán az egyik legunalmasabb árnyalata a palettának, egy selyemfényű középbarna. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy a hétköznapi sminkeknél jól lehet alkalmazni a mélyítővonalba, de a hasonló hajszínű csajoknál még a szemöldök kiegészítéséhez is el tudom képzelni. Szintén bal oldalon szárazon, jobb oldalon nedvesen láthatjátok. Szerintem eléggé szembetűnő a különbség. 


A negyedik szín egy rendkívül erősen pigmentált fehér, ami szintén egy picit selyemfényű. Ennek nagyon örülök, ugyanis ritkán találni olyan palettát, amiben ennyire intenzív fehér árnyalat található. Bal oldalon szárazon, jobb oldalon nedvesen láthatjátok. 


Végül pedig a paletta legszebb darabja, a méregzöld csoda, ami szárazon eléggé élettelen és fakó, viszont (bal oldalon) nedvesen láthatjátok, hogy életre kelt, így jön ki igazán a selymes fénye is. Mostanában leginkább azokat a szemhéjpúdereket szeretem, amelyeknek van némi szatén fényük és nem teljesen mattak. 


Nedvesen az ujjamon. Elképesztően pigmentált, imádom.

A világosabb színekkel készült sminkemet lefotóztam nektek egyik nap, így gondoltam beszúrom nektek ide a poszt végére.Összességében azt kell mondanom, nagyon örülök, hogy megvásároltam ezt a palettát, mert elképesztően pigmentáltak a színei, amiket a hétköznapokon és alkalmakkor is ki tudok használni. Először úgy voltam vele, hogy kell nekem egyáltalán még egy paletta? Aztán végül elsősorban a zöld miatt megvettem. Ha jól emlékszem 1400 Ft-ot fizettem érte, de úgy érzem, hogy minden egyes forintot megért :) Nagyon szeretem.

Szeretnétek vele lépésről lépésre sminket? Elsősorban melyik színekkel? Inkább hétköznapit? Vagy inkább valami bevállalós füstöset?

You May Also Like

16 megjegyzés

 1. Nagyon szép színei vannak! :)
  Ha nem lenne számos barna palettám, megvenném, de így nem érzem szükségét a vásárlásnak

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaaj az a baj, hogy nekem is van itthon elég, de nem tudtam otthagyni :D Már csak a zöld miatt sem. te ügyes voltál, hogy nemet tudtál mondani :D

   Törlés
 2. Tegnap láttam belőle egy utolsó darabot az egyik Rossmannban, de erős voltam és otthagytam, mert annyira nem éreztem égető szükségét, de szép kis paletta :).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ügyes voltál, én sajnos nem tudtam otthagyni :D Már csak a zöld miatt sem, annyira gyönyörű, hasonlóm pedig még nem volt. Persze a többi szín is nagyon szép :)

   Törlés
 3. Uh az a zöld valami elképesztően szép! Remélem azzal lesz egy erősebb smink hamarosan ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon nagyon *-* Háát, legyen ? :D

   Törlés
 4. Én is láttam a héten ezt a palettát, de végül nem vettem meg, de ez valóban gyönyörű! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hogy milyen erős akaratú olvasóim vannak :D Én sajnos nem tudtam ellenállni, de nem bánom, mert ahogy mondod, valóban gyönyörű :)

   Törlés
 5. Ó, az a zöld de csodás! *.*

  VálaszTörlés
 6. A rózsaszín és a zöld nagyon tetszik és a zölddel én is mindenképp szeretnék látni valami bevállalósabbat! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igenis :D Felírtam, a legközelebb mindenképp láthattok vele sminket :)

   Törlés
 7. Nagyon tetszenek a színek, a szuper pigmentáltságuk pedig csak plusz ok mellettük :D Jöhet erős és hétköznapi smink is :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hozok velük mindenképp :) Elsősorban a zölddel, úgy látom arra elég nagy az igény :)

   Törlés
 8. Csodaszépek ezek a színek, és remélem, lesz még vele smink :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A sötétzölddel a közeljövőben mindenképpen :)

   Törlés