Essence Effect krémes szemhéjfesték | 02 Brazil's sunset

by - november 17, 2014

Mikor a Maybelline Color tattoo-iról írtam, akkor már említettem nektek, hogy ezek előtt gyűlöltem a krémes szemhéjfestékeket, hiszen csak rossz tapasztalataim voltak velük. Valószínűleg azért, mert nem tudtak olyanokat gyártani, amelyek az én olajos szemhéjamon fent maradnak. Sokáig nem is akartam hallani más krémes szemhéjfestékről a Color tattoo-kon kívül. Aztán szépen lassan beszivárogtak a köztudatba az Essence Effect krémes szemfestékei...

A Galmour napokon végül úgy döntöttem, hogy 20% kedvezménnyel megvásárolom az egyébként teljes áron 1100 Ft-ért kapható terméket. Úgy gondoltam adok neki egy esélyt, hisz először a Color tattoo-khoz sem fűztem nagy reményeket és mostanra mégis a kedvenc szemfestékeimmé nőtték ki magukat. A 6 árnyalat közül én mindenképp egy természetesebb színt szerettem volna, amit jól ki tudok használni a hétköznapokon, ezért is esett a választásom erre a különleges, homok színű darabra, melyre ha ráesik a fény, aranyosan fénylik. 
Az adagolója először picit furcsa volt, hogy ilyen csőrös. Hozzá voltam szokva, hogy ami krémes állagú szemhéjfesték, az mindig tégelyben van és bele kell nyúlkálni. Ez a kialakítás azonban sokkal praktikusabb. Egy egész szemhéj befedéséhez körülbelül egy "miniborsó" méretű pöttyöt kell kinyomni, amit akár az ujjatokkal, akár egy lapos ecsettel gyönyörűen el lehet dolgozni. Azonban nagyon gyorsnak kell lenni a felvitelével, mert ha egyszer megszárad, komolyan mondom, hogy lerobbanthatatlan. Tapasztalataim szerint nem ül bele a szem apróbb ráncaiba és nálam 6 órát stabilan kibír szemhéjalapozó nélkül is, szemhéjalappal azonban akár 12 órán keresztül is csodásan mutat. A nap folyamán nem kopik meg, nem halványul el és nem szívódik fel. Akár alapként is nagyon jól használható, melyre más színű szemhéjpúdereket viszünk fel, azonban önmagában is nagyon tartós. 


Nagyon jól építhető, így annak megfelelően, hogy mennyire szeretnétek intenzív fényes hatást, annak megfelelően lehet egy vagy két rétegben felvinni. Túl sokat nem érdemes, mert akkor már hajlamos a  mélyítővonalba betelepedni. 

A szememen való viselése közben azért nem hoztam nektek képet, mert néhány nappal ezelőtt épp ezzel készítettem a szalagavatós sminket, amit ITT láthattok. 

Összességében azt kell mondanom, hogy mindenkinek ki kell próbálnia, mert szuper termék. Jelenleg 6 árnyalatban kapható, amelyek között találunk almazöldet, korallos, bronzos, szürkés és barnás árnyalatokat is. 

Nektek van már tapasztalatotok ezzel a termékkel? Tetszik a teljesítménye?

You May Also Like

4 megjegyzés

 1. Még nem próbáltam, de majd vetek egy pillantást rájuk. :)

  VálaszTörlés
 2. Felvitele nekem picit macerásnak tűnik, de sminkben nagyon szép :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem mondanám nagyon macerásnak, inkább egy picit iparkodni kell vele, hogy nehogy megkössön idő előtt :)

   Törlés