karácsonyi

Christmas TAG

10:00:00

Minden évben karácsony előtt magával ragad a hangulat és a hév, hisz ez az év általam leginkább várt időszaka. Ezért  a többi télies és ünnepi poszt mellé terveztem egy könnyedebb tag bejegyzést is, amit tovább görgetve olvashattok. A kérdéseket külföldi oldalakról ollózgattam össze, ha van kedvetek készítsétek el ti is és küldjetek róla linket. :)
1. Volt valaha fehér karácsonyod?
Természetesen igen, de sajnos már nagyon nagyon régen. Az utóbbi 5-6 évben biztosan nem. Ezt minden évben nagy sajnálattal veszem tudomásul és mindig reménykedem, hogy majd jövőre már biztosan az lesz.


2. Hol szoktad tölteni az ünnepeket?
Általában itthon. 25.-én mindig áthívjuk a nagymamámékat és elbeszélgetünk a fényektől sziporkázó fa alatt. Nem is szeretnék máshol lenni ezeken a napokon. A két ünnep között aztán sokszor megyünk ide-oda, rokonokat és ismerősöket látogatni.


3. Mű vagy igazi fenyőt állítasz?
Mindig igazit, ami a földtől a plafonig ér és roskadásig van díszekkel. Nem is tudnék elképzelni a saját nappalinkba mást, mint élő fenyőt. Nálam a karácsony egyik alapvető kelléke a fenyőillat, ami nem hiányozhat egyik évben sem. 


4. Mi a kedvenc ünnepi ételed?
A karácsonyi menü minden évben hal, ami én nem szeretek, ezért nekem általában mindig valami sült hús van. Tudom, hogy nem éppen a legtradicionálisabb étel, de hát nem szeretem a halat, na. 


5. Mi lenne az a hely, ahova szívesen elutaznál az ünnepek alatt?
Sehova. A karácsony arról szól, hogy az egész évi rohanás után egy picit megpihenjünk és a családdal töltsük el ezt a néhány napot. Amint letelik ez az időszak, azon nyomban ahányan vagyunk annyifelé széledünk szét a hétköznapokon.  Az ünnepek után viszont egy hosszú hétvégét el tudnék képzelni Ausztiában, egy síparadicsomban.


6. Van a családodnak bármilyen speciális receptje, amit mindig elkészítetek ilyenkor?
Speciális nincs, csak a szokásos, mint mindenki másnál. Mézeskalács, bejgli, rengeteg sütemény, hal, sült húsok és természetesen húsleves.


7. Az ajándékokat táskába vagy csomagolópapírba csomagolod?
Ez változó. A hangulatomtól és a becsomagolandó ajándék nagyságától is nagyban függ. Sokan ellenzik a tasakos csomagolást, ellenben nekem semmi kivetnivalóm nincs ellenük.


8. Legemlékezetesebb karácsonyi ajándék!
Húú hát nem is tudom. Mikor ovis voltam és kisiskolás állandóan Barbie babát kértem, mert imádtam velük játszani, így ezeknek évről évre mindig nagyon örültem. Mondanám, hogy a karácsonyfa alatt heverő bicikli volt a legkedvesebb ajándékom, de nem így volt. Természetesen nagyon örültem neki, de a Barbie-t semmi nem szárnyalhatta túl. :D


9. Mikor és hogyan tudtad meg, hogy nem létezik a Jézuska?
Amikor elsős lehettem, akkor anya leült velem beszélgetni, és elmondta, hogy a húsvéti nyuszi sem létezik és a Jézuska sem. Hát én nagyon el voltam kenődve. 


10. Miért különleges számodra a karácsony?
Nem csak a karácsony a különleges számomra, hanem azt azt megelőző időszak is, tehát a várakozás és az advent is. Hogy miért szeretem? Mert megvan az a varázslatos hangulata a mai napig, és különösen szeretem, hogy ilyenkor együtt a család és van időnk arra, hogy együtt megnézzünk a tévében egy jó kis filmet és beszélgessünk. 

Nos ennyi lett volna ez a 10 kérdés, Ahogy azt fentebb már említettem, töltsétek ki ti is bátran, és küldjetek róluk nekem linket. Engem érdekel, hogy nektek milyen karácsonyi emlékeitek vannak és hogy miért szeretitek ezt az ünnepet. 

You Might Also Like

8 megjegyzés

 1. A sült hússal ugyanígy vagyok, én sem szeretem, eddig nekem is mindig valamilyen más hús volt, de amióta megismertem a lazacot, azóta rá váltottam :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Eddig nekem még nem sikerült olyan halfajtát találnom amit szívesen megennék. De nem adom fel :D

   Törlés
 2. Szia!:) Annyira megtetszett ez a Christmas TAG, hogy muszáj volt kitöltenem :)
  Ahogy kérted, linkem is van hozzá!:)

  http://missybeautyandstyle.blogspot.hu/2014/12/karacsonyi-tag.html  Puszi, Missy

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Dejó :) Mindjárt el is olvasom a te válaszaidat is :)

   Törlés
 3. Nagyon tetszeneka kérdések, és annak is örültem, hogy egy kicsit többet is megtudhattam rólad. Lehet, hogy viszem majd én is ezt a kérdéssort. :) Azt azért muszáj megjegyeznem, hogy a Jézuska igenis létezik. Csak nem éppen abban a formában, mint ahogy azt gyermekként tudjuk. Ha a Jézuskának nem lenne gondja ránk és a szüleinkre, bizony-bizony nem lenne mit a fa alá tenni. :)
  Amúgy sok mindenben egyet értünk, például én is eredeti fenyő párti vagyok. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon örülök hogy megtetszett remélem te is kitöltöd majd :) a Jézuskával kapcsolatban pedig igazad van ;)

   Törlés
 4. Jók ezek a kérdéssorok, kicsit jobban megismerjük egymást :)
  Érdekes, nekem nem mondták sosem, hogy nincs Jézuska meg a többiek, egyszercsak rájöttem. Először tagadtam magamban, hogy á ez nem lehet, majd szép lassan elhittem és akkor már az öcsém miatt titkoltam a dolgot :)
  A Mikulásban például nem sokáig hittem, mert mindig megismertem, hogy ki öltözött be Mikulásnak :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen igen, én is szeretem másoknál olvasgatni ezeket :)
   Én mindig elhittem a Jézuskát a Mikulást és a Fogtündért na meg a húsvéti nyuszit is. Azzal valahogy tisztában voltam, hogy akik az oviba meg a suliba jönnek Mikulások, azok nem eredetiek :D De úgy gondoltam, hogy aki hozzám jön és a bakancsba teszi az ajándékot, ő igazi :D

   Törlés