Lila-arany smink szentestére

by - december 14, 2014

Ha karácsonykor nem csak a klasszikus arany-zöld színkombinációjú sminkben gondolkodunk, akkor egy jó alternatíva lehet a zöld árnyalat helyett a lila. Szerintem az is lehet ugyanolyan ünnepi és alkalmi, sőt, sokkal elegánsabb a zöldnél. Ezért ma kedvcsinálóként egy ilyen sminket készítettem nektek, ami szerintem ideális szentestére vagy karácsonyra.

Első lépésként egy tégla árnyalatot vittem fel a mélyítővonalba, egy lazább szőrű ecsettel. Nem kell, hogy nagyon koncentrált legyen, annál jobb minél vastagabb sávot sikerült készíteni vele. 
Majd egy kisebb fejű, tömöttebb ecsettel az előbb felvitt színre felvittem egy burgundis lila árnyalatot. Arra ügyeltem, hogy ne fedje el teljesen az előbbi színt, tehát kisebb sávban vittem csak fel. Erre pedig még egy sötétebb árnyalat került. Így nagyon szépen lehet készíteni fokozatosan sötétedő mélyítővonalat. A kimaradt mozgó szemhéjra pedig arany szemhéjpúder került.


A belső szemzugot egy leheletnyi fehérrel kiemeltem, a vízvonalat nude színű szemceruzával húztam ki, a felső pillasorhoz pedig egy nagyon vékony tusvonalat húztam. Az alsó pillasorba pedig a legsötétebb lila árnyalatból került. 


Majd a szempillaspirállal tettem pontot az i-re. 


Az ajkaimra egy nagyon visszafogott babarózsaszín szájfény került, hasonló árnyalatú mint a pirosító.


És készen is van. Szerintem tökéletes választás lehet az ünnepekre. 

Ti mit gondoltok?

You May Also Like

8 megjegyzés

 1. Gyönyörű a szemsmink, imádom a színeit :) Én mondjuk az ajkaimra valami bogyószínt választottam volna, de így is szuper.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :) Nekem tetszik így szolidan, de el tudnám képzelni egy bogyósabb ajakszínnel is ennek ellenére :)

   Törlés
 2. Nagyon-nagyon szép lett! Milyen szájfényt használtál? Olyan szép színe van :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm :) Azt hiszem az Essence XXXL longlasting szájfények közül a Very berry árnyalat. Viszont ha jól tudom már nem kapható :(

   Törlés
 3. Szeretem az egyszerű, de nagyszerű sminkeket. Szép lett :)

  VálaszTörlés