Avon 8in1 szemhéjpúder paletták

by - február 10, 2015

A mai bejegyzésben ismételten egy Avon termékkel ismerkedhettek meg, méghozzá a legutóbbi katalógusban újdonságnak számító 8-as szemhéjpúderpalettákkal. Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy milyen színeket tartalmaznak, illetve hogy ezek hogy teljesítenek, akkor olvass tovább.Az Avon szemhéjpúder palettái közül legismertebbek szerintem a quattro-k, azaz a négyesével csomagolt színek. A régi kiadásokból még nekem is van 3 vagy 4. Nem mondom, hogy rosszak, de ritkán használom őket, mert nem érzem kiemelkedőnek a teljesítményüket. Így alig vártam, hogy az újonnan megjelenő két 8 színt tartalmazó palettát is kipróbáljam. A paletták egyébként 6 gramm festéket tartalmaznak. Viszonyításképp írom csak ide, hogy a Catrice 6 színt tartalmazó All about nudes, All about matt stb. palettái tartalmaznak ugyanennyi festéket. De azt hiszem hogy ránézésre is elég jól megállapítható, hogy viszonylag pici pan-ek találhatók benne. Ezt a mennyiséget pedig 3190 Ft-ért vesztegetik teljes áron, a jelenlegi katalógusban viszont 2699 Ft-ért vásárolható meg. Én mindkettőt egy picit sokallom, elvégre egy 12 színű Sleek palettát kapni 2600Ft-ért szuper pigmentáltsággal. Na de nézzük mire képes ez a termék.Eszközként egy kétvégű, szivacsos applikátor járt hozzá, ami szerintem használhatatlan, de ha nincs más, azért lehet vele dolgozni.
Most először nézzük meg jobban a "Not so neutral" palettát. Első ránézésre már láttam, hogy szuper színkombinációjú termék, a mindennapokra ideális smink készíthető belőle, hisz tartalmaz matt ( 3db ), illetve fényes ( 5 db ) árnyalatokat is. A barnás árnyalatok leginkább meleg tónusúak, így mindenképp meleg, sárgás bőrtónusú csajoknak ajánlanám ezt a színösszeállítást. ( Ezt egyébként az Avon katalógusban is feltüntették, amiért hatalmas piros pont. ) Jól látható ugyanis hogy a paletta arany, bronzos és meleg barnás árnyalatokat tartalmaz.A paletta két legkülönlegesebb és legszebb árnyalata szerintem a jobb oldali felső pezsgőszín, ami tökéletes a belső szemzug kihangsúlyozására vagy akár az egész mozgó szemhéjra. A bal alsó barnás árnyalat pedig azért szuper mert matt, és tartalmaz némi burgundis, vöröses tónust. 
Készítettem nektek színmintákat is, amelyen jobban látjátok majd, hogy melyik szín hogyan teljesít. Ennél a palettánál azt kell mondanom, hogy a színek nagyjából egyformán pigmentáltak, bár a matt színeknél érezni egy minimális eltérést. Ez azonban normálisnak mondható, hiszen a legtöbb hasonló árfekvésű palettánál ez hasonlóan jelentkezik. Egyébként a képen látható színek szemhéjalap, vagy alapozó nélkül készültek a kezemre. Nem poroltak, és bár nem voltak krémesek, szép, pigmentált színeket kaptam. Abszolút elégedett vagyok mind a nyolc árnyalattal. 
Most pedig nézzük a "Starry nights" fantázianevet viselő palettát, ami már sokkal merészebb és izgalmasabb színeket tartalmaz mint az előző. Bár szürkés és kékes árnyalatokkal van tele, egy merészebb hétköznapi smink alkotóelemeként el tudnám őket képzelni. A jobb alsó különleges kéket mikor megláttam, már rögtön beugrott egy szuper sminkötlet, amit rögtön meg szerettem volna valósítani, de ...... de sajnos ennél a palettánál már nem voltam olyan lelkes a kipróbálás után, mint az előzőnél. 
A színek nem egyformán erősek és intenzívek. A matt színek kritikán aluliak, az először kinézett csodaszép liláskék szinte alig fog, normális teljesítményt egyedül a felső képen található csokibarna, és az alsó képen látható két sötétebb kékes szürke nyújtott. Ezt igazán nagyon sajnálom. A natúr paletta után ennél a terméknél is hasonló minőségre számítottam, de sajnos ebben az esetben ez elmaradt. 
Ezeken a képeket használat közben is láthatjátok a barnás palettát. A sötét matt barnával sikerült a szemöldökömet is megrajzolni. 

Összességében tehát nagyon vegyesek az érzéseim ezekkel a palettákkal kapcsolatban. A barnát egy nagyon jó kis terméknek tartom, bár 2700 Ft-ért 12 színű palettát is tudok vásárolni, viszont ha gondolkodtok rajta, akkor alapvetően nem beszélnélek le benneteket. Mióta megvannak többször is használtam a hétköznapokon. A kék társa viszont igencsak gyengén muzsikál, ettől legjobb ha távol tartjátok magatokat. 


You May Also Like

6 megjegyzés

 1. Nekem kicsit unalmas a barna paletta, de csak mert minden színhez van hasonlóm. Az első natúr palettám egy Avon négyes volt, amit mai napig imádok, tök jó "első palettás" cuccaik vannak, ha most kezdenék sminkelni tuti megrendelném.
  A kék már érdekesebb, nekem ez a pigmentáltság bőven tökéletes és elsőre megfogtak ezek az árnyalatok is. Lehet a Sleek-nél keresek hasonlókat, mert ár-érték arányban tényleg érdemesebb lenne azt választani.
  A Sleek-el viszont most minden bajom van. 3 olyan palettájuk van, amit majdnem A-tól Z-ig kitudok használni, és mind a tulajdonomban van, a többi palettájuk meg olyan, hogy csak pár árnyalatot tudnék kihasználni, mert a többi nem tetszik, vagy tudom, hogy nem állna jól, és akkor már nem is éri meg. Majd még megálmodom. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nyilván ha valakinek már van egy-két-három-négy sminkpalettája, akkor szinte biztos, hogy ezek közül az árnyalatok közül is megvan neki néhány. :D Viszont egy kezdő sminkpalettának szerintem egyáltalán nem rossz.
   A kék pedig szerintem nagyon ingadozó. Nem akarom ismételni magam, de a színmintán található 5. 6. szín eléggé gyenge. Egy 8 színű palettából ha kettő ennyire gyengén teljesít, akkor már ilyen ár mellett találok sokkal jobbat helyette. Ennek ellenére én is tartom magam ahhoz, hogy a színei nagyon különlegesek és egyáltalán nem mindennapiak.

   Törlés
  2. Az én igényeimnek ez pont megfelel. :) Persze még szétnézek, de nem vagyok az a nagyon erős pigmentáltság párti, jobban szeretem a kevésbé pigmentált, de jól építhető színeket. A nagyja paletta elég jó szerintem, az 5-6 színt meg egyébként se használnám soha domináns árnyalatnak, a hatodikat max belső szemzugot megbolondítani, az ötödiket satírozáshoz, arra meg megint csak tökéletes ez a pigmentáltság.
   Most egyébként is csappanni fog a készletem, nagy selejtezést tartok, a legtöbb dolgomat el fogom adni, köztük a kéket tartalmazó palettákat is, mert nekem túl élénkek azok az árnyalatok. Helyettük igazán hozzám passzoló árnyalatokat szeretnék beszerezni, és ez a paletta pont olyan.
   Most gondolom elég betegesen hangzik, hogy ennyire ragaszkodok ehhez a palettához, de amíg mindenki húzta lefelé az Avon szemfestékeit, én pont azért szerettem őket, mert nem olyan pigmentáltak. :D Magamat sem értem, de tényleg jobban szeretem őket.

   Törlés
  3. Nem vagyunk egyformák :) Én is az erősebb pigmentáltságot részesítem előnyben, a "nyeszlett", félig fog félig nem színekkel nem ápolok jó viszonyt :D

   Törlés
 2. Sosem voltam oda az Avonért és azt hiszem ezután sem leszek... A nude paletta azért nem rossz, de ennyi pénzért nem venném meg.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnos egy picit valóban túlárazott néhány termék. :/ Viszont azért én megvédeném az Avon-t, mert bár a szemhéjpúderek sosem voltak az erősségeik, a rúzsaik, szájfényeik, körömlakkjaik, parfümjeik, jó néhány hajra való termék nagyon nagyon jó.

   Törlés