Avon Színemgújító matt hatású rúzs | Matte rose

by - február 24, 2015

Ha követtek engem egy ideje, akkor biztosan tudjátok már, hogy nagyon szeretem a matt rúzsokat, ajakkontúrceruzákat, folyékony rúzsokat stb, tehát a matt ajakra való termékeket. Ezért is örültem neki, hogy lehetőségem nyílt tesztelni az Avon matt hatású rúzsai közül egy árnyalatot, ugyanis úgy vettem észre, hogy elérhető áron bizony kevés márka kínálatában találunk matt finisű rúzsokat. 

A színmegújító, matt hatású termékcsalád összesen 6 árnyalatot tartalmaz, melyek között szerepelnek vadabb és természetesebb színek is, piros, rózsaszín és lilás tónusok is. Az én árnyalatom a Matt Rose, amit én még a természetesebb kategóriába sorolnék, téglás-korallos árnyalat, mint ahogy azt a csomagolás aljára ragasztott cédula is jól jelzi. 


A csomagolása egyébként egyszerű fekete, szögletes kialakítású, a tetején egy kis műanyaga "ablakkal", amin elvileg be lehetne kukucskálni, így könnyedén megállapítható lenne, hogy éppen milyen színű rúzst fogunk a kezünkben. Ám sajnos "annyira sötét van odabent" , hogy alig látszik valami.A rúzs 3,6gramm és eredeti áron 1599 Ft, a jelenlegi katalógusban azonban 939 Ft-ért elérthető, ami szerintem szuper ár érte. Engedjetek meg egy kis összehasonlítást. Az Essence gagyi színes csomagolású, régebbi típusú rúzsai 750 Ft-ba kerülnek, az új hosszan tartók, pedig 850 Ft-ba. Bár az utóbbira nem panaszkodom, a régiek, a maguk 750Ft-jával eléggé használhatatlanok és gagyik. Erre az árra csak 200 Ft-ot kell rászámolnunk pluszba, és voilà, van egy matt, jó minőségű tartós rúzsunk. 


Igen igen, jól olvastátok, nagyon szeretem és elnyerte a tetszésemet. Hogy miért? Mert annak ellenére, hogy matt, nem emeli ki annyira az ajkak szárazabb területeit, ezért nem csak extra hidratált ajkakra vihető fel. Nem szárad szuper mattra egyébként, de én is inkább mattnak jellemezném, mintsem fényesnek. Ennek tulajdonságának köszönhetően nagyon tartós is. Mikor egy picit megszárad, akkor teljesen észrevétlen érzet az ajkakon. Az ivást jól bírja, az evés után viszont érdemes egy picit felfrissíteni.


És nagyon örülök neki, hogy mindezen jó tulajdonságai mellett könnyedén siklik a számon, mikor felkenem. Nálam ez nagyon fontos szempont, mert sokszor nincs kedvem indulás előtt és napközben azzal szöszölni, hogy hogyan tudnám a leginkább foltmentesen felvinni az adott rúzst. Íme, itt láthatjátok teljes arc smink tartozékaként. Ekkor éppen a Maybelline Taupe árnyalatú Colortattoo-jával viseltem, viszont másnak egy hasonló pirosítóval, és a Sleek Oh so special palettámban található korall színnel párosítottam, és azt kell hogy mondjam, nagyon jól kiegészítették egymást. 

Összességében tehát tényleg csak jókat tudok mondani róla, pedig rúzsok tekintetében nagyon kényes és problémás vagyok. Nem szeretem ha valamit sokszor kell igazgatni, amit nézegetni kell, hogy elkenődött e vajon vagy sem, ami kiszárítja az ajkaimat, ami büdös vagy csak egyszerűen nagyon erős illatú, ami túl csúszós vagy ragacsos, amit nehéz egyenletesen felkenni ... Ez a rúzs viszont átment a teszten, így bátran tudom ajánlani nektek is :)

You May Also Like

6 megjegyzés

 1. Nagyon jól áll Neked! Igazán remek színe van! :)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szép a színe, jól áll neked is :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :) Igen, igen, szerintem tavaszra tökéletes árnyalat :)

   Törlés
  2. Már néztem többször is ezt az árnyalatot, de azt gondoltam, hogy túlságosan tolakodó lesz a színe. Így használat közben viszont tetszik nagyon, és jól is áll Neked :)

   Törlés
  3. Köszi :) Nem nem, szerencsére egyáltalán nem tolakodó, abszolút hétköznapi szín. Csak sajnos az Avon katalógusban a színminták nem túl valósághűek :(

   Törlés