Manicute | Folklór

by - március 16, 2015

Megérkeztünk a Manicute legújabb fordulójával. A múltkori téma kihagyása után, most ismét bekapcsolódtam és belevágtam a folklór minta megalkotásába.Ha folklór vagy népművészet szót hallok, akkor nekem a matyó minta jut rögtön az eszembe, viszont azt már készíttettem tavaly, augusztus 20.-ára. Azt ha még nem láttátok volna, akkor IDE kattintva elérhetitek. Most azonban a magyar népmesék motívumát szerettem volna megjeleníteni. No, nem akarok hazudni, az eredeti tervem Zsolnay minta lett volna, de sajnos nem sikerült szépre megfestenem, így azt lemostam. Ez után következett a B terv, ami végül meg is valósult. Egy vékonyabb fejű ecsettel először előrajzoltam a két indát, majd leveleket festegettem rá. Bevallom minden körmömre időm és kedvem sem volt felfesteni ezt a mintát, így mindkét kezemen 2-2 körmömre került csak fel. Utólag belátom, hogy ez talán nem is feltétlenül baj. A manikűr elkészítéséhez egyébként mindössze 2 körömlakkra volt szükség. A fehér, a Rimmel Rita ora kollekciójából származó darab, a piros pedig az Avon Gél finisű család tagja. 

Kíváncsiak vagytok a többiek munkájára is ? Válogassatok az alábbi linkek között és nézzétek meg az összeset :)


You May Also Like

18 megjegyzés

 1. Úgy látom mindekettőnknek sikerült egy variációval előrukkolnia ugyanarra a témára. :D Klassz, nagyon szép lett a minta. Irigykedem! :):):)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, úgy tűnik :D Előfordul az ilyesmi :D Köszönöm szépen :)

   Törlés
 2. Nagyon elegáns szerintem, kifejezetten tetszik.

  VálaszTörlés
 3. Szépséges lett, már Instán is megcsodáltam mikor feltöltötted!
  Nagyon szeretem nézegetni körmös posztjaidat! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen :) Ez most nagyon jól esett :)

   Törlés
 4. Nagyon szép lett a minta, először azt hittem matrica :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj azért annyira nem hibátlan és egyenletes :/ De köszönöm :) Nálam a blogon nem fogsz soha matricával találkozni ( bár soha ne mondd hogy soha, de nem tervezek ilyesmit )

   Törlés
 5. Szép lett, kifejezetten tetszik, hogy nem minden körmödre került minta :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :) Igen, én is úgy érzem, hogy ha minden körmömre került volna, az már egy kicsit sok lenne.

   Törlés
 6. Nagyon tetszik! Jól mutat és a minta is szép lett. :)

  VálaszTörlés
 7. Jaj ez nagyon tetszik! :) Először én is ilyet szerettem volna, de aztán rájöttem, hogy ehhez sajnos nem vagyok túl ügyes. :/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ennek igazán örülök :) Óóó szerintem simán megpróbálhattad volna, nem olyan vészesen nehéz. Egyedül azt sajnálom most kivételesen, hogy nem hosszabbak a körmeim, arra szebben kivitelezhető lett volna.

   Törlés
 8. Csinos lett. :) Úgy látom hódított a fordulóban a magyar népmesék. :)

  VálaszTörlés