Bourjois Rouge Edition Velvet tartós ajakkrém | 07 Nude-ist

by - április 19, 2015

A Glamour napokon sikerült belebotlanom a DM-ben a Bourjois új folyékony ajakrúzsára vagy ajakkréméra ( ki minek nevezi ), aminek a csodálatos árnyalatai levettek a lábamról. Általában a legtöbb márka hasonló terméke felkelti az érdeklődésemet, mert szeretem a tartós, matt ajaktermékeket. 
Emlékeim szerint 8 árnyalat közül válogathatunk a Douglas, Müller és a Bourjois termékeket forgalmazó DM üzletekben. Nagyobb része ennek a kollekciónak inkább erősebb pirosas és pink árnyalatokból áll, és csupán kettő színre mondanám azt, hogy többek komfortzónáján belülre esik, ha hétköznapi viseletről van szó. Így esett az én választásom is egy visszafogottabb, a 07 Nude-ist fantázianévre hallgató árnyalatra. 


Nagyon nehezen tudnám körbeírni, hogy pontosan milyen árnyalat is ez pontosan. Leginkább  mályvás tónusú piszkos rózsaszínnek tudnám definiálni. Ez fogott meg legelsőként, aztán az a szócska, hogy matt. Bár azt hiszem, hogy a folyékony rúzsok 80%-ban mattra száradnak és ritkábban fordul elő, hogy fényesek maradnak. Ezáltal szerintem tartósabbak is. 


A kis tégelyben - ami egyébként nagyon igényes, mutatós, szögletes, strapabíró műanyag - található applikátor teljesen hagyományos és átlagos. Nincs benne semmi csavar, különlegesség vagy újítás, és talán pont ez az egyszerűség az, aminek köszönhetően nagyon könnyen felkenhető az ajkakra anélkül, hogy kiszaladnánk az ajakkontúrokból. Az állaga nagyon krémes, de 1-2 perc alatt tökéletesen mattra szárad. Ennek ellenére azonban nem emeli ki extrán a cserepes, száraz területeket, de azért nem árt aláhidratálni. Egyetlen egy negatívumok tudnék kiemelni, ami rögtön akkor jelentkezik, mikor kenem fel az ajkaimra, ez pedig a szaga. Lehet, hogy én vagyok a kényes, de engem leginkább egy nagyon mű, gumi szerű szagra emlékeztet. Ez azonban szerencsére a száradást követően elillan. 


Mivel a kollekció egyik legvilágosabb tagja is gyönyörűen, egy mozdulat után befedi az ajkakat, ezért feltételezem, hogy az erősebb színeknél sem lesz gond. Mikor megszárad az ajkakon, akkor szinte alig érezhető, picit bársonyos hatásúvá válik.


A tartósság a másik fontos szempont, ha rúzsról beszélünk. Kétségtelen, hogy egészen jól bírja a megpróbáltatásokat, az ivást különösen, a nagyobb kajálásokat már kevésbé, ezek után érdekes felfrissíteni. Bár nem kenődik el, vagy folyik el, erősebb dörzsölés hatására a fentebb látható képen láthatjátok, hogy egy picit kenődik is el belőle, és nem csak kopik. Viszont elég jól látszik, hogy egyenletesen kopik, és több óra után is még egészen jól látható az ajkakon.Az alábbi képeken pedig élesben láthatjátok őket.

Nekem összességében nagyon elnyerte a tetszésemet, szerintem egy mutatós hétköznapi viselet, amit nem kell egyfolytában javítgatni vagy figyelni, hogy elfogyott-e, vagy eltűnt-e. A legzavaróbb tulajdonsága az egyértelműen az illata, illetve talán az, hogy kevés naturális árnyalatban kapható. 

Nektek volt szerencsétek már ehhez a termékhez? Ha igen, mi a véleményetek róla ?

You May Also Like

6 megjegyzés

 1. A Müllerekben is lehet Bourjois termékeket kapni :)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szép színe van ennek az árnyalatnak, de az erőteljesebbek közül is van jó pár, ami tetszik :)

  VálaszTörlés
 3. Nekem is ugyanez az árnyalat van meg, bár az én ajkaimon sokkal erőteljesebb a színe és tényleg tartós, viszont szerintem borzasztó csúnyán kopik belülről egy idő után. Ennek ellenére szeretem, csak erre mindig nagyon kell figyelnem. A szaga nem zavar, én csak akkor érzem, ha szó szerint az orrom alá dugom, felvitelnél egyáltalán nem. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azért is szoktam én is mindig a kezemen is színmintát mutatni, mert ahány száj, annyiféle színe van az adott terméknek, amit rákenünk :) Viszont a csúnya kopást én nem tapasztaltam. Az illatokra, szagokra pedig nagyon kényes vagyok, szerintem már túlzottan, úgyhogy nem csodálkozom azon, ha más annyira nem látja drámainak a helyzetet mint én :D De szerintem tényleg elképesztő büdös. :D

   Törlés