Bourjois - La Laque körömlakk | Chair et Tendre + pipacsos körmök

by - május 27, 2015

Már a JOY napok óta figyel rám nagy szemekkel a Bourjois legújabb körömlakkcsaládjából származó kellemes árnyalata a többi körömlakk közül, viszont eddig még nem volt ötletem arra, hogy mivel is párosítsam, vagy milyen mintát fessek rá. Mivel többen jeleztétek, hogy nagyon kíváncsiak lennétek rá, ezért most végre őérte nyúltam tegnap, mikor lakkozásba fogtam.

Először szeretnék írni a lakkról, utána pedig néhány szót olvashattok majd a mintáról is. Ezt a körömlakkot legelőször Edinánál láttam, és első látásra beleszerelmesedtem. Annyira visszafogott és kecses árnyalata volt, hogy úgy éreztem, hogy rá kell szánnom azt a 2000Ft-ot. ( Ezért az árért 10ml terméket kapunk. ) Büszkén kijelenthetem, hogy ilyen színem még tényleg nincsen. 


No de következzen néhány szárazabb adat a csomagolásról, az ecsetről, állagról, stb. Ez a furcsa, háromszögletű, masszív üvegből készült kialakítás nagyon bejön, szerintem nagyon elegáns, de mégis különleges, nem az a tucat-design. A kupak megegyezik a lakk színével, amit én szintén piros ponttal jutalmaznék, mert imádom, mikor belenézek a fiókba, ahol a lakkjaim sorakoznak, és a kupakról el tudom dönteni, hogy melyik színt, melyik márkát vizslatom éppen. 


Az ecset pedig a klasszikus kisebb méretű kocka forma, aminek a szőrei meglepően kellemes keménységűek. Ezalatt azt értem, hogy nem annyira kemények, hogy belevésődjön az éppen felkent rétegbe, viszont nem is annyira puha, hogy irányíthatatlan legyen. Ezért azt tudnám mondani, hogy kellemes vele dolgozni, bár én még mindig jobban preferálom a lekerekített formát. :)


A lakk állaga miatt sem kell aggódni, mert inkább picit gélesnek, és sűrűbbnek mondanám, ami miatt kettő vékony réteg bőségesen elegendő belőle a tökéletes fedéshez. Valamint nem folyik szanaszét, nem kell tisztogatni a körömágybőrt ( és egyéb szobabútorokat :D ) .


A lakk színe pedig, ahogy már írtam is a teszt legelején, nagyon kellemes, natúr árnyalat, ami inkább púderrózsaszín, mintsem nude, bőrszín, de hasonló érdekes, enyhén piszkos tónusú finom púderszínnel még nem találkoztam, körömlakk formájában legalábbis biztosan nem. Mivel nem szárad extra fényesre, ezért én fedőlakkal koronáztam meg. A BTGN fedőlakkról köztudott, hogy elég szépen megrövidíti a száradási idejét az olyan lakkoknak is, amik egyébként órákon keresztül képesek ragadni. Ennél a körömlakknál viszont valószínűleg nincs ilyen jellegű probléma, mert nagyon hamar koppanósra száradt. ( Este 6-kor álltam neki, úgyhogy muszáj volt iparkodnia :D )


Innentől pedig néhány fotót láthattok a mintáról, ami eredetileg pipacs szeretett volna lenni, gyakorlatilag viszont szerintem nem hasonlít rá. A "pipacsokat" egyébként egy nagyobb fejű, hegyesre vágott ecsettel festettem meg, ami emitt rövidebb-hosszabb ecsetszálakkal rendelkezik, és így tudtam elérni azt, hogy a virágok szélei kicsit cakkosabbak legyenek. A közepe pedig pontozóval készült, ami egy nagy fekete pöttyből, és körülötte sok kicsiből áll. Az üresen maradt hátteret pedig még feltöltöttem néhány fekete ponttal. 
Összességében tehát azt kell mondanom, illetve írnom, hogy a lakkot nagyon nagyon megszerettem. Szerintem tökéletes az állaga, a fedése és a száradási ideje is. Aki megengedheti magán, annak 1-1 különlegesebb árnyalatot érdemes lehet beszereznie ebből a kollekcióból. A mintámmal nem vagyok maradéktalanul elégedett most sem, mert nem érzem, hogy kellően hasonlítana a pipacsokra, de megbocsátom magamnak, hiszen egy hónapja volt utoljára, hogy mintázgattam a körmeimre. Bele kell rázódnom, úgy tűnik. :)

Nektek hogy tetszik ez a körömlakk? 

You May Also Like

14 megjegyzés

 1. Gyönyörű a körömlakk színe, most picit bánom, hogy végül nem hoztam magammal Joy napokon, a minta is tökéletesen passzol hozzá, szerintem teljesen jó lett :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem lesz még alkalmad rá, hogy megvásárold akciósan :)

   Törlés
 2. Nekem nagyon tetszik az a szín és a díszítés is. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ennek igazán örülök :) Valóban csodás ez a szín :)

   Törlés
 3. Nagyon szép színe van ennek a lakknak, tipikusan bárhol és bármikor viselhető (és nekem a minta is nagyon tetszik). :) A lakk tartósságáról mi a véleményed?
  Kitti

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, bárhova viselhető szerintem is :) A tartósságával kapcsolatban pedig annyit, hogy most viselem 3. napra, és egyelőre nincs rajta kopás vagy megpattant rész :)

   Törlés
 4. Nekem a lakk és a minta egyaránt nagyon tetszik! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A pipacs mintával meg fogok még próbálkozni máskor is, hátha felismerhetőbbre sikerül, viszont a lakk valóban gyönyörű :)

   Törlés
 5. gyönyörű ez a szín és a minta is cuki lett. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A szín valóban elképesztő. Úgy tűnik a tartóssággal sem lesz gond, ma tartok a 4. napnál és eddig hibátlan :)

   Törlés