Avon Bright START alapozó

by - június 03, 2015

Mivel a hőmérséklet az utóbbi időben igen csak a tetőfokára hágott, ezért nekem sem volt nagy kedvem nehéz, erős fedésű alapozókhoz. Ezért örülök, hogy tesztelhettem és hogy megmutathatom nektek ezt az Avon újdonságot.







Mielőtt bármit is mondanék erről a termékről, fontosnak tartom megemlíteni a jellemzőit, vagyis hogy körülbelül mit  várhatunk tőle. Ezeket mindig fontos szem előtt tartani, hiszen például ha valami gyenge fedést ígér, akkor azért nem húzhatjuk le a terméket, mert nem fedi el a csúnya vörös pattanásokat.

"Ragyogóbbá varázsolja a fáradt bőrt, könnyű, olajmentes formula, enyhétől a közepes fedésig, 15-ös fényvédő faktorral."



Elsőként kezdeném néhány unalmasabb, szárazabb alapinformációval. Egy 30ml-es műanyag tubusú, pumpás kiszerelésű termék, ami nem mondanám, hogy luxus érzetet kelt ezzel az átlátszó műanyaggal, de nyilván egy 3000Ft-os alapozó esetében nem is feltétlenül ez a cél. Ami viszont elképesztően tetszik benne, hogy minden egyes pumpáláskor a tubus aljáról egy pumpa feljebb tolja az alapozót, így egészen biztos vagyok benne, hogy az utolsó cseppet is ki tudom majd nyerni belőle a végén. 5 árnyalatban kapható, az általam tesztelt "Almond" a legvilágosabb.



Ez az alapozó pontosan azért tetszett meg, mert C-vitaminnal, kollagénnel és olajfalevéllel dúsított, ami táplálja a bőrt. Emellett olajmentes és nem ígér hatalmas fedést, ezért a nyári időszakra ez alapján ideális választásnak tűnik valamint 15-ös SPF-et is tartalmaz, bár ez nyilvánvalóan nem lesz elegendő a tűző napsütésben. 



Érdekes egyébként, hogy az állaga elég masszív, sűrű, abszolút nem folyós, amit egyébként én nem bánok, mert szerintem így sokkal egyenletesebben és kevésbé csíkozódósan lehet felvinni. Valamint ennek köszönhetően a problémás részeken két vékonyabb rétegen is felvihetünk belőle. 



Az eldolgozása roppant egyszerű, én általában nem is ecsettel, hanem egyszerűen a kezemmel szoktam, kicsit úgy tekintek rá, mintha BB krém lenne, mert körülbelül annak a tulajdonságaival azonos, talán textúrájában másabb, sűrűbb.



Most pedig beszéljenek helyettem a képek. Ilyen az arcom mindenféle alapozó, primer, korrektor vagy púder nélkül. Nem mondom, hogy tökéletes, hiszen apróbb piros foltok fellelhetők rajta ugyan, de sikerült megszabadulnom a nagy piros, duzzadt pattanásoktól, hála az Ilcsi fekete szappanjának. Erről teszt ITT.



Itt pedig egy vékony réteg alapozót láthattok rajtam. A bőrszínt szépen egységesítette és az enyhe piros foltokat nagyon szépen eltüntette.



Utána pedig 1-1 területre ( például a két szemöldököm közé a piros puklira ) , feldobtam egy kevés korrektort, valamint elkészítettem a sminkem többi részét. Szerintem a nyári hétköznapokon nagyon fogjuk egymást szeretni ezzel az alapozóval.

Első alkalommal mikor viseltem, akkor reggeltől estig rajtam volt 28 fokban úgy, hogy napközben egy fellépésünk is volt és nagyon jól bírta. A nap végére sem ült bele az apróbb ráncokba vagy redőkbe és egyáltalán nem kukacosodott össze, emiatt egy gigantikus piros pont jár neki. Természetesen a mattítás hatás elérése érdekében elengedhetetlen egy vékony réteg púder fixálásként. 

Összegezve tehát, én ezt az alapozót olyan csajoknak tudnám ajánlani, akiknek nincsenek durva bőrhibáik vagy az egységes bőrszín elérése a céljuk. Ha a nyári melegbe kerestek egy könnyed, alig érezhető alapozót, akkor érdemes fellapoznotok az Avon katalógust. Aki viszont nincs megelégedve a bőrével, és küszködik a nagy pattanásokkal, amiket nyáron is szeretne elfedni, azok kerüljék messziről, mert ezt a terméket nem nektek találták ki.

You May Also Like

4 megjegyzés

 1. Nálam is nagy kedvenc lett, valamelyik videómban már fel is tűnt, épp amiatt, hogy bőrnek látszik vele a bőr, és nem képez maszkhatást. És ezek szerint azonos árnyalat való nekünk :-D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, láttam, hogy neked is kedvenceddé vált :) Nekem ez az árnyalat túl sokáig nem lesz jó, mert már most is kezd kicsit világos lenni, de majd keverek hozzá egy kicsit a Maxfactor CC krémből :)

   Törlés
 2. Nagyon szépen egységesíti a bőrödet. Én is gondolkodtam a megrendelésén, de végül most kihagytam, így is sok alapozóm van otthon.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Alapozókat szerintem nem helyettesíthet, maximum a BB krémet szerintem :) De így nyárra nekem ez pont elég.

   Törlés