Avon Foot works ananászos lábápolók + nyári lábápolásom

by - június 16, 2015

Bizony elérkezett az évnek azon időszaka, amikor muszáj kicsit rendbe szedni a szandálokból, papucsokból és egyéb nyári cipellőkből kivillanó lábakat, talpakat. Hiába a szép frizura és a smink, ha a szandidból egy ápolatlan, repedezett, száraz láb kandikál ki. 

Természetesen mint mindenre, így erre is van egy termékcsalád az Avonnál, ami segít helyre rakni a tél során kissé elhanyagolt lábakat. A Foot works termékeket bizonyára régóta felfedeztétek már az Avon katalógusban. Eddig sosem vágytam rájuk igazán, megelégedtem egy egyszerű testradírral, amit a talpamra is tudtam használni, illetve egy táplálóbb testápolóval. Most viszont lehetőségem nyílt tesztelni a márka külön lábfejre kifejlesztett termékcsaládját. Nagyon izgatott voltam, hiszen most végre megtudhattam, hogy mivel nyújtanak ezek többet.


Illat

Kétségtelenül az illata volt az, ami elsőként magával ragadott már a katalógusban. Mivel új termék, ezért meg lehetett szaglászni a beillatosított oldalt. A leírása szerint ananászos, amiről én a használat közben meg voltam győződve, hogy nem igaz, akkor ugyanis csak egy nagyon friss, trópusi, citromos jellegű, egyáltalán nem émelyítő, cukros illatot éreztem. Aztán ahogy telkek múltak a percek és az órák meglepődtem, hogy még mindig érzem az illatát. Ekkor érződött nálam leginkább az ananász. No, természetesen nem a talpamat szagolgatom napközben, hanem a kezemet, ugyanis többszöri kézmosás után is érezni rajta ezt az elképesztően finom, nyári üde, trópusi illatot. E téren tehát megvett kilóra ez a termék. 


Használat + nyári lábápolás

Bocsánat, nagyon el tudok merülni az illatok jellemzésében, ugyanis ha valaminek az én orrom szerint jó illata van, akkor arról képes vagyok hosszú hosszú ódákat zengeni. De elsősorban gondolom titeket is inkább az érdekelne, hogy pontosan hogyan használom és hogy mennyire vált be.Nos először azzal kezdeném, hogy a lábápolási rutinomba úgy illesztettem be ezeket a termékeket, hogy este, jó alaposan megáztattam meleg vízben a lábam, hogy felpuhuljon a keményebb bőr rajta, majd egy durvább sarokreszelővel megreszeltem. Majd ezt követte a lábradír, amihez a sárga tubusú terméket használtam. A lenti képen láthatjátok, hogy nincsenek benne durva, nagyon érdes szemcsék, mégis úgy érzem, hogy kellően leradírozta a talpamat. Úgy vettem észre, hogy akkor a leghatékonyabb, hogyha a nyirkos lábamon használom, ilyenkor ugyanis sokkal jobban lehet érezni a hatását. Az érzést, amit okoz, azt pedig leginkább ahhoz tudnám hasonlítani, amikor a nedves lábunkra rátapadt homokot igyekszünk ledörzsölni, lesöpörni. Mikor legalább 1 percen keresztül körkörös mozdulatokkal elvégeztem a radírozást, akkor hűvös vízzel leöblítettem az egészet és szárazra töröltem. Ezzel elősegítve, hogy felpezsdüljön a vérkeringés és felfrissüljön a láb. 
Majd ezt követte a kékeszöld tubusban található hűsítő lábápoló. A teljesen száraz lábamba belemasszíroztam, majd hagytam, hogy jó alaposan beszívódjon. Szerencsére nem kell vele sokáig várni, hiszen maximum 2-3 perc elegendő ahhoz, hogy teljesen puha, hidratált lábakat kapjunk, ami beszívta tisztességesen a rá kent terméket. Tehát egyáltalán nem ragacsos, inkább kicsit folyósabb, géles állagúnak mondanám, ami a textúrájának is köszönhető azt, hogy valóban hűsíti a talpakat. 


Végeredmény, konklúzió

Azt kell hogy mondjam, hogy kezdem megérteni, hogy miért találták fel ezeket a termékeket. A hagyományos testradír és testápoló kombinációval sosem sikerült ennyire puha, hidratált lábakat varázsolnom magamnak, ami még ráadásul szuper felfrissült és hűsítő érzetű. Egyszerűen imádom az egészet úgy, ahogy van. A két terméken kívül, amikről most olvashattatok, a szett tartozéka még egy hűsítő lábspray, amit a cipőbe bújás előtt, illetve a nap folyamán is használhattok frissítés céljából, hiszen nem tudom, hogy tudtátok e, de a nagy melegben a láb lehűtése után lesz a leginkább hűsítő érzetünk. 

Ti használtok kifejezetten lábfejre használatos készítményeket? Esetleg ezekkel a termékekkel volt már szerencsétek találkozni? 

You May Also Like

4 megjegyzés

 1. Majdnem megrendeltem ezt a szettet, mikor megjelent a katalógusban, de végül behódoltam az éppen akkor tomboló shea vaj mániámnak és egy másik termék mellett döntöttem. Nem bántam meg, hogy azt választottam, de az illatok jellemzése alapján kicsit elfogott az irigység. :) Lehet beszerzem majd őket.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na ezeket a shea vajas cuccokat pedig én nem láttam még, biztosan elkerülte a figyelmem. Egyébként nem csak az illata, hanem a hatása miatt is érdemes megrendelni, szerintem nem fogsz csalódni :)

   Törlés
 2. Én még sosem használtam kifejezetten lábra való dolgokat, de nagyon megörültem a bejegyzésednek, mert édesanyámmal éppen tegnap beszéltünk róla, hogy jó lenne valamit beszerezni, de túl drága lábápolót nem szerettünk volna választani. Azt hiszem, megtaláltuk, hogy mit fogunk rendelni. :) Mondjuk, még csekkolnom kell, hogy a romániai katalógusban is benne van-e. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor ezt nevezik azt hiszem telepátiának, mert tegnap írtam a bejegyzést :D Ha benne van egyébként, akkor mindenképp próbáljátok ki, aztán majd írjál ám, hogy hogy vált be :))

   Törlés