IKERPOSZT Katy-vel 2.: Csokis smink | Smink az I Heart Chocolate palettával

by - június 30, 2015

Bizony, megérkezett a második része a Katy-vel indított sorozatunknak. Ha láttátok, illetve olvastátok az előzőt, akkor tudjátok, hogy ennek a kihívás sorozatnak tulajdonképpen az a lényege, hogy látszólag össze nem illő színekkel és témákkal dolgozunk, ami valóban megnehezíti az adott munka elkészítését, legyen az köröm vagy smink. Az előző részben egy tengerpart inspirálta manikűrt készítettünk mindketten, amihez neon pink színt kellett használni mindkettőnknek. Ha erről lemaradtál volna, ITT megtekintheted.
A jelenlegi fordulóban azt a feladatot tűztük ki magunk elé, hogy az I Heart Chocolate palettából választunk ki 3 szokatlan, egymáshoz talán kevésbé illő árnyalatot, és ebből kell a tetszésünknek megfelelő sminket készíteni. A 3 árnyalat pedig a felső sor 2. árnyalata (Piece me together), a felső sor utolsó matt barnája (Stolen chocolate) és a középső sor matt rózsaszíne (Meet chocolate) lett. 

Bár már nagyon régen készítettem ilyen lépésről lépésre sminket, de most úgy döntöttem, hogy ha már egyszer bejegyzés formájában mutatok meg egy sminket, akkor azt is elárulom, hogy hogyan készült, méghozzá képekkel illusztrálva. 


Először egyébként egy nagyon finom, könnyed smink elkészítését terveztem, de aztán úgy gondoltam, hogy picit meredekebb terepre evezek. Így inkább egy füstösebb, alkalmibb smink készült.

1. Első lépésként felvittem a matt csoki barnát a mélyítővonalamba, illetve nem is pont oda, hanem egy kicsit inkább fölé. Ehhez egy nagyfejű pufi ecsetet használtam, ami megkönnyítette a szélek eldolgozását. Egy kevés került ebből a színből a mozgó szemhéj külső negyedére is.


2. Majd következett a Piece of me árnyalat, tulajdonképpen majdnem az egész mozgó szemhéjra. Egyedül a belső szemzug maradt ki. Óvatosan, a hozzá járó aplikátorral vittem fel, hogy kevésbé potyogjon, mert sajnos ez a szín egy picit hajlamos rá. 3. Egy teljesen váratlan ötlettől vezérelve pedig a babarózsaszín került a szemzugba, hiszen valahova ezt is fel kellett használni. Hogy őszinte legyen, eddig sosem jutott ez a kombináció eszembe, de bevallom, nagyon tetszik. Nem az a megszokott uncsi fehér, de nem is túl feltűnő és drámai.Mivel a szem felső része igen sötét lett, ezért az alsó pillasorba elengedhetetlen a szemfesték. Ide a mozgó szemhéjon használt színeket használtam ugyanolyan sorrendben. Az alsó vízvonalat pedig az Essence highlighter ceruzájával húztam ki. Végül egy nagyon visszafogott tusvonallal és egy kis szempillaspirállal fejeztem be. 


Utólag jutott eszembe, hogy akkor lett volna igazi a smink, ha egy hasonló barbie-s rózsaszín rúzst használtam volna, mint amilyen a belső szemzugomban levő szín, de már mindegy. 

Ne felejtsétek megnézni Katy alkotását sem, hiszem ő is alkotott egy sminket ezzel a három színnel.

Nektek hogy tetszenek a paletta színei és a vele készült smink?

You May Also Like

13 megjegyzés

 1. Na igen, a felső sor matt barnája... Utólag jöttem rá, hogy kettő is van :-D Nagyon szép lett a sminked, és külön örülök, hogy lépésről lépésre mutattad be, valamint még a szokásosnál is szebb vagy az utolsó két képen :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen-igen :D Én is amikor csináltam, akkor jöttem rá, hogy kettő is van. Ahogy nézem sikerült neked az egyiket, nekem a másikat választani :D
   Köszi, a lépésről lépésre képek azok részben miattad is készültek, mert tudok, hogy szereted őket :)
   Jaj tényleg?! Köszönöm :))

   Törlés
 2. A tusvonaladért megőrülök!!

  VálaszTörlés
 3. Mindkettőtöké szép lett, erre a kombinációra én se gondolnék, de nagyon tetszik nekem is, ad egy kis extrát.:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Magamtól ezt a 3 színt nem párosítottam volna, az tuti :D De örülök hogy tetszik. Ezentúl hétköznapi sminknél is fogok belső szemzugba rózsaszínt használni.

   Törlés
 4. Nagyon tetszik a végeredmény, és a sötét árnyalatok szépen keretezik a világos szemeidet. :)

  VálaszTörlés
 5. Nagyon szép és különleges smink lett ezekkel a színekkel :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :) Magamtól biztos nem készítettem volna hasonlót :D

   Törlés
 6. Gyönyörű lett, nekem nagyon tetszik! :)

  VálaszTörlés