A nagy nude párbaj | Melyik a legjobb nude körömlakk?

by - július 15, 2015

Tökéletes nude lakkot nagyon nehéz találni, aki még nem fogott bele a keresésbe, nem is tudja elképzelni, hogy mennyire. Ebben a bejegyzésben egy picit szeretném veletek megosztani az eddigi próbálkozásaimat e téren. Hogy miért olyan nehéz megtalálni a tökéleteset? Mivel a nude egy eléggé világos árnyalat, ezért fenyeget nem jó fedés veszélye. Ha kifogunk egy ilyen darabot, akkor előfordulhat, hogy akár 3-4 réteget is fel kell kenni belőle, erre pedig valljuk be, keveseknek van ideje. Emellett a másik, talán legnagyobb dilemma, az a tökéletes árnyalat megtalálása. Hiszen van rózsaszínes nude, szürkés nude, karamellás nude, mályvás nude, bézses nude ... Az pedig, hogy kinek melyik a tökéletes, azt általában a bőrszín, a bőr tónusa határozza meg. És mivel ez mindenki esetében más és más, ezért ami nálam kedvenc, az nem biztos, hogy másnál is az lesz. Ezért inkább olyan szempontok szerint jellemezném őket mint fedés, állag, száradási idő, beszerezhetőség és ár. 


ESSENCE | 06 COOKIES & CREAM

Fedés
2 vékonyabb rétegben tökéletesen fed.

Állag
Nagyon szépen terülő, se nem túl folyós, se nem túl híg lakk. A széles ecsetnek köszönhetően nagyon szépen lehet vele dolgozni.

Száradási idő
Átlagos, inkább a gyorsabban száradók közé sorolnám. Egy fedőlakk segítségével pedig teljesen problémamentes, és nagyon gyors.

Beszerezhetőség 
A felsoroltak közül ez az egyetlen ami már sajnos nem kapható.

Ár
Anno egy 350Ft-os kiárusításon vásároltam, teljes áron viszont 500 Ft-ba került. 

Szín
Az én bőrtónusomhoz egészen jól passzoló hagyományos, barnásabb nude lakk, amelyben nagyon nagyon nagyon apró arany csillámok vannak. Ezek felkenve szinte alig észrevehetőek. MISS SPORTY 1 MINUTE | 025

Fedés
Mivel vékony réteget ebből a lakkból nem igazán lehet felvinni, ezért ha egy vastagabb rétegben sikerül szépen felvinnetek, akkor ennyi elegendő belőle. Én viszont az első réteget elég hepehupásnak találom belőle, így annak érdekében, hogy egyenletes legyen a felszíne, kettő rétegben viszem fel. 

Állag
Az összes felsorolt ( és a készletemben levő összes ) lakk közül a legeslegsűrűbb. Emiatt nem terül túlságosan szépen a körömlemezen. Ezért is írtam az előbb, hogy akinek sikerül szépen felvinnie, annak elég az egy réteg, mert már már gumi szerűnek mondanám. 

Száradási idő
Az 1 perces száradási időt betartja. Hiper sebességgel szárad mindenféle fedőlakk nélkül. Emiatt viszont nagyon igyekezni kell a felvitellel.

Beszerezhetőség 
DM drogériákban a Miss Sporty pultokról. 

Ár
4-500 Ft

Szín
A maga enyhén téglaszínű beütésével egyből kitűnik a csoportképen a többi közül, de én még abszolút a nude kategóriába sorolom. Ez főként azoknak ajánlanám, akik a klasszikus, hulla jellegű nude színt nem bírják elviselni a körmeiken. RIMMEL RITA ORA KOLLEKCIÓ | 498 RAIN RAIN GO AWAY

Fedés
A hibátlan fedés ( és a berögződés miatt ) érdekében én 2 vékonyabb rétegben szoktam felvinni, de tulajdonképpen már egy közepes rétegben is nagyon szépen fed. 

Állag
Nem túl folyós, nem túl sűrű, pont ideális. A lekerekített ecsetének, na és persze a kellemes állagának köszönhetően nagyon szépen terül a körmökön, emiatt egyáltalán nem csíkozódik, és kicsit sem problémás a felvitele. 

Száradási idő
Átlagos. Nem szárad extrémen gyorsan, de bőven a kivárható kategóriába tartozik.

Beszerezhetőség 
DM, Rossmann, Müller és Tesco üzletekben, amelyek rendelkeznek Rimmel állvánnyal. 

Ár
799 Ft teljes áron.

Szín
Ő a másik, aki picit kilóg a klasszikusok közül, viszont szintén nude színként jellemezném. Ez azonban az előző Miss Sporty lakkal ellentétben sokkal hidegebb, szürkésebb tónusú. Nem tudom eldönteni, hogy szeretem e magamon vagy sem. Viszont eddig úgy érzem, hogy akkor mutat jobban, ha picit le vagyok barnulva. LOVELY NUDE  | NR 7.

Fedés
Mindenképp két réteges, hiszen az összes közül ez a legvilágosabb árnyalat. A második réteg felkenése után viszont már nem tapasztalható csíkozódás, vagy köröm átsejlés. 

Állag
Ifjú korában talán egy picit folyós volt, ezért nem bánom, hogy mostanra valamennyit sűrűsödött. Az üveg utolsó harmadához érve viszont már teljesen nyúlós, ragacsos állaga lesz, ezért akkor muszáj körömlakkhígítóval javítani rajta. 

Száradási idő
Fiatal korában még viszonylag gyors, aztán ahogy picit sűrűsödik egyre lassabb, de fedőlakkal abszolút menthető.

Beszerezhetőség 
Rossmann és Müller üzletek.

Ár
449 Ft

Szín
Ahogy említettem is, ez a legvilágosabb az összes közül, emiatt kifejezetten jól mutat a világos bőr mellett is, de szerintem a barna bőrrel is jóban vannak. Viszont mivel picit sárgásabb tónusú, ezért mindenképp a hasonló bőrtónussal rendelkezőknek ajánlanám.FLORMAR CC | 003 NUDE PINK

Fedés
Szintén minimum két réteges lakk, viszont ebből érdemes egy vékonyabb, majd egy közepesen vastag réteget felvinni. Nem csíkozódik és nem lesz foltos.

Állag
Átlagos, nem túl folyós, nem túl sűrű. Szépen terül a körmökön.

Száradási idő
Átlagos, de természetesen erre is használok fedőlakkot.

Beszerezhetőség 
A Nailland illetve Flormar standoknál valamint a Nailland webáruházában.

Ár
840 Ft

Szín
Ez a szín végre kicsit sem sárgás, sőt, inkább van egy kicsi rózsaszínes tónusa, de egyáltalán nem rózsaszín lakk. Emiatt szépen mutat azoknak a bőrszínéhez is, akiknek inkább kissé hidegebbek a tónusai, de az én sárgásabb bőrömhöz is jól áll.  GOLDEN ROSE WOW | NR 96.

Fedés
Nálam ő már inkább 3 réteges, 3 vékony réteges. Emiatt egy picit figyelni kell rá, hogy egyenletesen kenjük fel, de nem hajlamos a csíkozódásra.

Állag
Picit folyós, de nem túlságosan, ezért ez számomra még nem zavaró mértékű. 

Száradási idő
A 3 réteg miatt nem egy percet kell vele várni, de nem győzöm hangsúlyozni, hogy egy jó fedőlakkal bármilyen mumus megszelídíthető. 

Beszerezhetőség 
A Nailland standoknál valamint a Nailland webáruházban 

Ár
330 Ft

Szín
Hasonlóan az előbbi Flormar lakkhoz, hűvösebb, rózsaszínesebb tónus szintén, viszont ebben felfedezhető némi piszkosság is. Hasonlóan tudom ajánlani a hidegebb bőrtónusú csajoknak. Nos ennyi lenne az én nude körömlakk kollekcióm. Hogy melyik az én abszolút kedvencem? Azt hiszem, hogy jelen pillanatban a Flormar CC körömlakkját választanám, legalábbis addig biztosan, ameddig nem bővül a kollekció újabb tagokkal.

Nektek melyik a kedvenc nude körömlakkotok ? Ezek közül melyik tetszik nektek a leginkább?

You May Also Like

14 megjegyzés

 1. Szerintem a Golden Rose Wow a legjobb :)
  Ezek a fajta lakkok egyébként is szuperek,olcsók,tartósak szép színek vannak.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valóban szuper, viszont emiatt a 3 réteg miatt kicsit macerás. :)

   Törlés
 2. Nekem "a nude" a Flormar Beauty toys Purr cat-je. Szerelem volt az első látásra, amely azóta is tart. Második helyen a Max factor Desert sand-ja futott be. Ezt főleg akkor használom, ha már van egy kis színem :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Flormar Purr cat-jét rengeteg helyen láttam, de sajnos nagyon sokszor hiánycikk a Nailland-nél :(

   Törlés
 3. Szerintem az utolsó kettőnek van a legszebb színe. :)

  VálaszTörlés
 4. Jajj, mennyi ideig keresgettem én is a tökéletes nude lakkomat... és még most is szeretek egy-két jobbat találni, bár már elméletileg megvan a kedvencem. :D Ha van a közeledben Rival de Loop Young pulttal rendelkező Rossmann, szerintem nézd meg a márka #13 Sand Fransisco lakkját is, nekem az a kedvencem: nem is sötét, nem is világos, olyan... pont jó. :) A másik kedvencem meg a Flormar Beauty Toys Purr Cat, de a Golden Rose Wow! lakkok között is körbe fogok nézni biztosan a legközelebbi Nailland-látogatásomkor, mert ez az Nr. 96 nagyon tetszik! :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Van a közelben RDL és meg fogom lesni, köszönöm a tanácsot. :) A GR Wow lakkjával pedig reményeim szerint hamarosan manikűr is készül :)

   Törlés
 5. Nekem a Rimmel egyik előző kollekciós Rain Rain Go Away lakkja, illetve a szintén Rimmeles Soul Session nude lakkok jöttek be. :) De nagyon szeretem a Gabrini és Rapdodi nude lakkjaimat is. Hm... így belegondolva azt hiszem, nem is tudnék dönteni a négy közül. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az előző kollekciós Rain and rain go away más árnyalatú volt mint az új ? Azt nem ismertem.

   Törlés
 6. Nekem innen a Rimmel szürkésebb tónusú nude-ja jön be leginkább, olyan különleges az a szín :)

  VálaszTörlés
 7. Nekem az essence gel "dare it nude" -ja tökéletes. Nagyon sokáig kerestem, de végre megtalàltam.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Eddig nem ismertem, de neten kicsit utánajártam. Az is picit inkább enyhén szürkés beütésű ugye?

   Törlés