Avon ajakfilc | Raspberry

by - augusztus 10, 2015

Talán drogériás viszonylatban az ajakra való termékek közül az ajakfilcek a legkevésbé ismertek. Hirtelen talán a Maxfactor márkát tudnám felsorolni, ami gyárt hasonló terméket. Szó mi szó, nem nagy a választék. Az Avon legnagyobb újdonságaként viszont 6 árnyalatban megjelentette a saját márkás filcét, amit jelenleg akciósan, 1299 Ft-ért érhettek el
A külcsín és a belső tartalom is teljesen úgy néz ki, mint a vastagabb hegyű filctollak. Az egyetlen kérdőjel ezzel kapcsolatban bennem csak annyi, hogy a gagyi vagy a minőségi filctollakhoz hasonlít majd? Gyorsan kifogy és beszárad vagy sem? Remélem, hogy az utóbbi, mert nagyon ígéretesnek tűnik az első pár használatot követően. 


Nagyon tetszik a hegyének a vastagsága, ami nem túl vékony, viszont pont olyan méret, amivel gyönyörűen körberajzolhatjuk az ajkaink vonalát, emiatt nem kell hozzá ajakkontúr ceruza. Az ajkak kitöltése is gyors, bár kétségtelen, hogy hosszabb ideig tart szépen kiszínezni vele a számat mint egy rúzzsal. Ez nem az a termék amit tükör nélkül bárhol és bármikor fel tudok vinni. 


Az én színem a raspberry, azaz a málna, ami még inkább megnehezíti a dolgom, hiszen egy elég sötét árnyalat, és ugye egy ajakkence minél sötétebb, annál több vele a macera, annál precízebben kell vele dolgozni. Egyébként nagyon szépen, egységesen lehet felvinni a színt, nem lesz foltos vagy csíkos. A finise pedig teljesen matt, ezt az eredményt nagyjából 5-10 perc alatt éri el. Ekkorra aztán annyira megszárad, hogy nem mozdul az ajkakról, teljesen észrevétlen érzés, sőt még az evést is bírja. Többször ettem vele szendvicset úgy, hogy harapás közben nem fogta meg a zsemlémet. Ezért én egy hatalmas, kövér piros pontot írok a képzeletbeli ellenőrzőjébe, mert én még ilyen termékkel nem találkoztam.


Az egyetlen érdekesség csupán az, hogy az ajkakon teljesen más színe van, mint a kézfejemen. Az alap színhez hozzáadódik az ajak színe is, tehát gyanítom, hogyha egy világosabb árnyalatot vásároltok, és sötétebb az ajkatok, akkor nem fogja visszatompítani az eredeti szájszíneteket. Tehát nem úgy viselkedik mint egy rúzs. 


Összességében azt kell elmondanom, hogy imádom ezt a terméket, leginkább a tartóssága miatt. Valamint tetszik benne, hogy micellás vízzel bármikor le tudom szedni, tehát nem kell kapargatni, vagy napokig "élvezni" a pirosas árnyalatot az ajkaimon. És igen, kellemes az illata, könnyű vele dolgozni valamint nagyon pigmentált. Remélem hogyha fejjel lefelé tárolom, mint ahogyan a filces tusaimat, akkor sokáig élvezhetjük majd egymás társaságát. :)

You May Also Like

14 megjegyzés

 1. Nagyon szép, én ma épp a Strawberry árnyalatot kentem fel. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Gyümi-gyümi :D Az világosabb ennél? Vagy inkább pirosasabb?

   Törlés
  2. Sajnos egészen sötét, és inkább barnás árnyalatú. A neve alapján másra számítottam. :(
   A termék jó, de a Strawberry szín nekem pl. nem vált be.

   Törlés
  3. Nagyon sok múlik az árnyalaton, ez való igaz. Az én árnyalatom esetében is olyasmit vártam a számon, mint a kezemen, de hát nagyon nem olyan. Ennek ellenére tetszik, szerencsére :)

   Törlés
 2. Nagyon jól áll neked ez az árnyalat, nekem is tetszik a színe :)

  VálaszTörlés
 3. Tetszik ez az ajakfilc, tuti precízebb vonalat tudnék húzni vele, mint mondjuk egy rúzzsal.
  Ez a szín nagyon jól áll neked, és a hajad is olyan szép hosszú!:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm :) Igen, valóban nagyon precízen lehet vele dolgozni :)

   Törlés
 4. Más a színe a kupakon, más a kezeden és más az ajkaidon. :DD
  Szép árnyalatok vannak, lehet, hogy vetek rájuk majd egy pillantást. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, igazad van :D Szerintem ha valakinek világosabb az ajkainak az eredeti színe, akkor olyasmi lesz rajta mint a kezemen, de nekem ennél lényegesen sötétebb, és teljesen más színű lett :D Ennek ellenére nagyon megszerettem :)

   Törlés
 5. Nagyon jól áll rajtad! :) Remélem ez már az első lépcső a színesebb ajakkencék világába.. ;) Tényleg jól állnak neked az élénkebb színek. Bár szerintem az igaz, hogy sötétebb árnyalat, de mégsem mondható annyira nagyon élénknek. Szerintem pont ezét simán viselhető a hétköznapokon is.
  Jó kísérletezgetést a színes ajakravalókkal, Niki! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :) Látod, igyekszem :D Tény, hogy nem annyira élénk és vibráló, de feltűnőnek mindenképp feltűnő. Mivel kényelmes viselet, ezért mindenképp szeretek vele kísérletezgetni :)

   Törlés
 6. Astornak, Catrice- nak de még az Essence-nek is van hasonló terméke, kb 2 éve jött be. Szerintem iszonyatosan szárít, az astor ezért tett a végére egy ápoló balzsamot...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én más márkától eddig ilyesmi terméket nem használtam, úgyhogy azokról nem tudok mit mondani, de sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalataid voltak vele. Ez például szerintem nem szárít.

   Törlés