La Roche-Posay Termálvíz VS Rival De Loop Hydro aqua spay

by - augusztus 15, 2015

Ha az idei nyár folyamán valamely közösségi platformon ( FB, Youtube, Instagram ) követtetek egy kicsit is, akkor bizony tudhatjátok, hogy az évszak egyik igen csak meghatározó terméke nálam a Rival De Loop Hydro aqua spay-e volt, ezt a döglesztő meleget ugyanis enélkül nem tudtam volna átvészelni. Aztán nagyjából június közepén megvásároltam egy La Roche-Posay utazó csomagot, amelynek tartalma egy hasonló termék volt, az árkülönbség viszont óriási, ezért gondoltam arra, hogy összevetem őket.
Először néhány alapinformációt osztanék meg mindkét termékről.


La Roche Posay Termálvizes arcpermet 
150 gramm terméket tartalmaz a teljes kiszerelés, amely 2000 Ft-ért szerezhető be a márkát árusító gyógyszertárakban. Amit még érdemes róla tudni, hogy csak természetes összetevőket tartalmaz, tartósítószert például egyáltalán nem, ásványi anyagokat viszont annál többet. (kalcium, magnézium, réz, szelénium, szilikát, bikarbonát) Fő feladata a bőr felfrissítése, de emellett bőrnyugtató és puhító tulajdonságairól is olvasni a hivatalos leírásában. Hogy én ebből mit tapasztaltam? A frissítő hatást mindenképp. Nagyon tetszett benne, hogy a fújókája ( nem túl szakszerű megnevezés, de értitek :D ) nagyon szépen szétporlasztja a benne levő termálvizet, emiatt nagyon kellemes a használata akár sminkelt, akár smink nélküli arcon. Én az esetek zömében sminkelt arcbőrre szoktam fújni, de ezeken a forró napokon többször előfordult hogy csak magában használtam. Nem mondom, hogy annyira hidratál, mint egy arckrém, mert erről szó sincs, viszont egy enyhe bőrpuhító tulajdonságot mindenképp vélek benne felfedezni. A bőrnyugtatásról pedig csak annyit, hogy egyáltalán nem vettem észre. 


Rival De Loop Hydro Aqua spray
A teljes kiszerelés, vagyis amit a képen is láthattok 75 ml, amit Rossmannokban 450 Ft-os áron szerezhetünk be, tehát negyede a már előbb említett La Roche Posay-nek. Azért ezen mindenképp érdemes elgondolkodni egy picit. Összetevőiben hasonlóan szép alapanyagokat tartalmaz, az egyedüli árnyékos, kevésbé "zöld" hozzávaló az egy tartósítószer, ami azonban a lista legvégén szerepel, tehát ebből van benne a legkevesebb. Úgy gondolom, hogy annyi olyan terméket használunk amelyben tartósítószer van, hogy nem ez lesz majd a döntő tulajdonság mellette vagy ellene. Ennek a terméknek az ígérete a frissítés, revitalizálás és hidratálás. Az Aloe vera tartalmának köszönhetően elvileg hatékonyan csökkenti a piros foltokat is, ám én ezt ez esetben sem tapasztaltam. Az előző termékkel ellentétben, ennek a szórófeje sokkal durvább, de abszolút használható kategória. Ugyanúgy fújható a termék sminkelt arcbőrre is, nem okoz elfolyást vagy maszatolódást. A hidratáló képessége szintén minimális, de talán azt lehet mondani, hogy fellelhető.


Összegzés
Összességében én úgy gondolom, hogy a két terméket ami észrevehetően megkülönbözteti az a szórófejének a kialakítása, hiszen a La Roche-Posay termék esetében egy sokkal porlasztottabb anyag kerül az arcunkra, ami a fújás pillanatában lényegesen kellemesebb érzet az arcbőrnek, mint a Rival de Loop egy fokkal nagyobb cseppjei. Egyik termék sem mossa el a sminket, és mindkettő kellemesen frissíti az arcot. Talán elmondhatom, hogy a termálvíz esetében egy picit hosszabban érezhető a hűsítő érzet. Tehát szerintem az ár az, ami dönt, nálam legalábbis mindenképp. Örülök, hogy kipróbálhattam a la Roche-Posay utazó méretű termálvizét, és nagy lelkesedéssel fogom elhasználni a maradékot belőle, viszont a későbbiekben ha a teljes kiszerelésről van szó, akkor biztos vagyok benne, hogy visszaváltok az én kedves Rival de Loop arcpermetemhez, hiszen a 2000Ft ár az előbbiért mérhetetlenül sok.

Nektek van bármi tapasztalatotok egyik vagy másik termékről?

You May Also Like

4 megjegyzés

 1. Mind a kettőt pbáltam és szeretem is. A La Roche Posay vizénél én azt vettem észre, ha sminkelés előtt és után is fújok egy minimális mennyiséget az arcomra, akkor egy picivel később fényesedett át az arcom. Talán elenyésző mennyiségnek tünhet az a plusz óra, de ilyen melegben szerintem az az óra hatalmas pluszt tud jelenteni. Ezenkívűl szuperül frissit, de a hidratáló hatásából én nem vettem észre semmit. A Rival De Loop- nál a smink alatti feletti használatot egyáltalán nem próbáltam még, viszont a sminlemosás után illetve a lefekvés előtti frissitést és a nagy melegben való hidratálás részét betöltötte. Ugyan is ebben a nagy melegben semi kedvem nem volt még egy könnyű krémet sem felkenni hidratálás gyanánt, ezért egy fújással én ezt elintéztem. És érezhető volt a hatása, úgyan is egy nagyobb foltban kiszáradt az arcom, de csak ennek a használatával rendbe jött. A szárazbőrüeknek kizárólag hidratálásra em ajánlanám mert szerintem nekik kevés, nekem is azért segíthetett mert alapjáraton normál/ zsíros bőröm van.
  Szuper összehasonlítás volt, már vártam hogy mikor olvashatok róluk ilyet. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy megosztottad a tapasztalataidat. Nekem külön kiszáradt foltjaim az arcomon szerencsére nincsenek. ( Ez az Ilcsi fekete szappan óta van így ) Emiatt egy kombinált, zsírosodásra hajlamos egyforma bőrfelületen tudtam csak tesztelni, mindenképp jóleső érzés, semmiképp nem szárítja, de én ilyen melegben is a könnyebb hidratáló gélkrémek híve vagyok. Viszont már mástól is hallottam, hogy a Rival de loop esetében ő is érzi a hidratálást. Egyébként én ezt is szoktam smink alá, fölé használni, így a leghatásosabb.

   Törlés
 2. Én is használtam mindkettőt, a nagy melegben tökéletes frissítő hűtőben tárolva mindkettő, és nekem a pirosságon is segített, bár nem brutális mértékben. Én is az ár alapján döntök, ezért a RdL mellett leszek hűséges :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor egyetértünk, nagyjából egyformák és az ár dönt :)

   Törlés