Picture Polish Moscow, avagy az első PP lakkom

by - október 16, 2015

Ha egy kicsit is ismeritek a körömfestési szokásaimat, akkor bizonyára tudjátok, hogy nem vagyok az a "drága lakos lány" típus, hiszen nagyon kevés 1500Ft-ot meghaladó körömlakkom van. Nálam ez a lélektani határ, tehát a hőn szeretett China Glaze-eim még nem e felett vannak, viszont az egyetlen Dance Legend és a másik Zoya lakkom messze túlszárnyalta ezt az árat, valamint a mai Picture Polish is. Néha, egy-egy különleges árnyalatért hajlandó vagyok gyengébb napjaimon 3000-3500 Ft-ot kiadni, ez az utóbbi hónapban egy emlékezetes esemény megünneplése miatt meg is történt. A választásom a Moscow csodálatos lilás-bordós lakkjára esett.

Nagyon kíváncsi voltam, hogy minden tekintetben megéri e az árát, ami 3690Ft. Ebből már vehetünk 6 üveg Essence lakkot, kicsit sokkoló ebbe belegondolni, viszont egy egy különleges árnyalatra érdemes lehet beruházni.

Csomagolás, üveg, külcsín
A jól megszokott, ikonikus téglatest alakú üveg már a márka magyarországi megjelenésének pillanatától kezdve nagyon tetszik, szerintem rendkívül elegáns, ugyanakkor letisztult, nem túl hivalkodó vagy giccses. Ezenkívül blogger lévén tetszik, hogy az árnyalat neve jól kivehető, nem kell expedíciót indítani a megtalálása érdekében. Ami azonban az eddig használt körömlakkjaimtól eltér, az a kupak fogása. Tetszik, hogy lekerekített, és emellett érdekes, csúszásmentes anyagból készült. Ez nálam abszolút érzékelteti azt, hogy nem 500Ft-os lakkot fogok a kezemben. 


Állag, fedés, használhatóság

Mikor belepillantottam az üvegbe, csalódottan könyveltem el, hogy az ecset hagyományos, nem lekerekített fajta, és bár nem nevezném vékonynak, de nem is a legszélesebb, amivel valaha dolgoztam. Ennek ellenére viszont a használata szuper egyszerű, és rendkívül gyors. Ezt minden gondolkodás és töprengés nélkül állíthatom, hiszen 1, azaz egy rétegben teljesen befedte a körmeimet, szükségtelen lett volna a második réteg. Ez többek között annak is köszönhető, hogy állagában eltér minden drogériás, sőt sok drágább lakktól is, ugyanis viszonylag sűrűnek és géles állagúnak mondanám, amiből túl vékony réteget nem is lehet felvinni, nagyon vastagot pedig nem érdemes. A szín

A szín meghatározása és az erről kiforrt véleményem a legizgalmasabb talán, ugyanis az árnyalat meghatározhatatlan. Néha biztos vagyok abban, hogy ez a lakk bizony lila és kész. Aztán 2 perc múlva, mikor már picit megváltoznak a fényviszonyok, akkor már burgundi. Ami kicsit csalódást okozott, az a szürke, megvilágítatlan szobában levő unalmassága. Mikor felkentem múlt héten vasárnap, akkor nagyon unalmasnak tűnt, hiszen nem sütött a nap és még lámpát sem kapcsoltam. Ekkor valahogy így festett:


sem mesterséges sem természetes fény nem éri


sem mesterséges sem természetes fény nem éri

nap vagy lámpafényben

Szerencsére amint megláttam, hogy hogyan teljesít akkor ha kicsivel több természetes fény éri, vagy mesterséges megvilágítás van a szobában, akkor elszálltak a kételyeim. Többé nem láttam olyan kis átlagosnak, mint akkor vasárnap. Mikor rávetődik a fény, akkor fordul át igazán és egyértelműen bordóba. Sőt tulajdonképpen kifejezetten lilának leginkább csak a Nailland standjánál láttam, abban az elképesztően művi fényben. Emiatt egy kicsit mérges is vagyok, mert bordós lakkom több van mint lila, ezért is örültem volna neki, ha azt a színt látom vissza a körmeimen, mint azt a neon fényekben a standnál. Azonban rángassuk magunkat vissza a földre, és nézzük, hogy hogyan csillog, ha napfény éri. Ilyenkor ugyanis gyönyörűen látszódnak benne a bronz, arany és pirosas-pinkes holo csillámocskák. 

Tartósság

Reménykedtem benne, hogy ezért az árért egy olyan körömlakkot kapok majd, ami 5-6 napot kibír rajtam. Suliidőben kénytelen vagyok heti egyszer lakkozni, többre nincs sem kedvem, sem pedig időm, úgyhogy szeretem, ha a vasárnap elkészülő manikűröm legalább péntekig szép marad. Szerencsére nagyon szépen helytállt, ma péntek délután van és a körmök legvégén van egy nagyon nagyon kevés kopás, de nem pattogás, aminek kifejezetten örülök. A minőségre tehát nem lehet egy szavam sem.  Összességében tehát nem bánom egyáltalán, hogy megvásároltam, egy egy ilyen luxus érzetet keltő körömlakkra úgy érzem szükségem van. A következő kiszemeltem, amivel talán a Télapó talán megajándékoz, ha jó leszek, az a Bridget. Tovább nem akarom halogatni a megvételét, mert gyönyörűséges lakk, ami tökéletes lesz az ünnepekre.

You May Also Like

11 megjegyzés

 1. Nekem is nagyon tetszett ez a lakk, megvettem használtan, de ahogy te is írtad, fények nélkül unalmas és eladtam. Viszont a Bridget, nálam ezt még egy lakk sem múlta felül :) Kíváncsi leszek majd a véleményedre, ha megszerzed.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Meg kell vennem a Bridgetet ! :D Most már tényleg :D

   Törlés
 2. Oh csodás ez a lakk!!!! Kár,hogy nem vettem meg :( Na de majd a következő alkalommal :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ahogy nézem a webáruházban is épp elfogyott státuszban van, de reméljük, hogy mikor jössz következőnek, akkor már lesz :)

   Törlés
 3. Mindig én írok névtelenül :D
  Nagyon szép ez a lakk,de még mindig nem vagyok benne biztos,hogy megéri e ezt a 4000Ft körüli árat
  pedig régóta szeretnék egy picture polish lakkot. Mindig elgondolkozok,hogy ez "csak" egy körömlakk és ennyiből már tudok venni egy pulóvert pl :D Ilyenkor meg bánom a döntésem,mert olyan szép és különleges.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nyugi, ezzel én is sokáig így voltam, sőt, még most is elgondolkozom erősen egy egy ilyen darab megvétele előtt. A Moscow a közel 4000Ft-ot szerintem nem éri meg, viszont tudok neked ajánlani egyet, ami ugyan "csak" 3000Ft, de minden egyes forintját megéri.

   Erről itt olvashatsz, ha esetleg érdekel:
   http://nikkiifashion.blogspot.hu/2014/12/zoya-blaze-avagy-az-en-tokeletes.html

   Törlés
 4. Én nagyon kedvelem a PP márkát, több lakkom is van tőlük, bár jó párat ajándékba kaptam :P Ez a szín pont nincs meg, de rajtad látva azt kell mondjam, gyönyörű *.* Másokon eddig nem fogott meg ez a lakk, de most azért kicsit sajog érte a szívem :P

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Érdekes, hogy egyébként régebben én is nézegettem másokon, és bevallom ott nekem sem tetszett, viszont élőben, a Nailland standnál elvarázsolt, és itthon is tetszik magamon. Főleg, hogy ma kisütött a nap, és percekig csodáltam :)

   Törlés
 5. Régóta szeretnék PP lakkot, a Cherish-t néztem ki. Talán egyszer :)

  VálaszTörlés