UMA | Mono szemhéjpúderek

by - október 12, 2015

Tudjátok, hogy akármennyire is igyekszem mostanában megkedveltetni magammal az ajakhangsúlyos sminkeket, alapvetően mindig is az a lány maradok, aki nagyobb hangsúlyt fektet a szemsminkre. Egyrészt azért, mert szeretek velük bíbelődni, másrészt pedig szeretem inkább az arcom ezen részét kiemelni. Ezért is örülök neki, ha megismerkedhetek általam még nem próbált márkák szemhéjpúdereivel. Egy ilyennel ismertetlek meg ma benneteket is.
Az UMA márka nem ismeretlen számomra, korábban is tudtam már, hogy a Makeup Pláza weboldaláról elérhető, de ezidáig nem próbáltam egyetlen terméküket sem. Ami általánosságban tetszik velük kapcsolatban (kipróbálás nélkül), az az áruk. Hatalmas a kínálat, a matt ajakkrémektől a tusokon keresztül a sminkszivacsig minden megtalálható náluk nagyon kedvező és pénztárcabarát áron. Ha drogériás márkákhoz kéne hasonlítanom, akkor az Essence-t nevezném tesójának, árban szinte teljesen azonosak. Nekem a mono szemhéjpúdereket volt szerencsém kipróbálni. A teljes kollekció 28 árnyalatot tartalmaz, én ebből most 10-et mutatok be nektek.

 "Innovatív textúrájú, magas pigmenttartalmú jól fedő szemhéjfestékek. Jó a tartóssága, minimális a porzása (sötétebb színeknél elhanyagolható), könnyű a kezelhetősége. Alap nélkül is felhelyezhető, de mint minden porfesték alá, így ez alá is javasolt primer használata. "


Ha már előbb boncolgattam a márka árfekvését, akkor az elején megjegyezném, hogy 590Ft/db, ehhez mértek jól tudunk a későbbiekben ítélkezni, hiszen nem várhatunk tőle MAC minőséget, ez természetes. Az ár után az első tulajdonság amivel találkozunk, az a külcsín, ami nagyon letisztult, kör alakú tégely, amelyet masszív átlátszó, műanyag fedél takar. Nem félnék táskába dobni, nagyon strapabíró és erős. Tetszik. Valamint fontosnak tartom megjegyezni, hogy minden árnyalat kapott egy fantázianevet is, nem csak átlagos, unalmas számokkal különböztethetjük meg őket egymástól. 


A szemhéjpúderekről érdemes tudni, hogy több finist találtok a 28 árnyalat között. Vannak matt, szatén és csillámos színek is. Jó ötletnek tartom, hogy nem specializálódott egyetlen finis köré mind a 28 árnyalat, így mindenki megtalálja a magához leginkább illőt. A továbbiakban emiatt külön értékelem őket, hiszen az minden hasonló árú termékről elmondható, hogy a matt púderek nem teljesítenek annyira intenzíven.


 

 


Csillámos, szaténos színek

Az kétségtelen, hogy ezek a legeslegpigmentáltabbak. Nagyon szépen építhetőek és satírozhatóak, szemhéjalap azonban mindenképp szükséges alájuk ahhoz, hogy előcsalogassuk a legpigmentáltabb színeredményt. A képen alapozóra készültek a minták, egy húzással.

Northpark (szatén)
Talán az egyik legkülönlegesebb árnyalat. Alapvetően zöldnek, vagy türkiznek mondanám, ami nagyon finoman fénylik. El tudom képzelni egy nyári sminkben, illetve egy komoly alkalmi sminkben is.

The queen speech (csillámos)
A pigmentációja szintén kiemelkedően jó, viszont a csillámossága miatt talán, egy picit porzik. Egy nagyon hideg tónusú, világos, jeges kék szín.

The beauty at least (szatén)
Őszi árnyalat, kifejezetten. Tetszik benne, hogy nem unalmas középbarna, hanem inkább enyhén vöröses tónusú.

Red mountain (csillámos)
Az egyik kedvencem az összes közül. Ez talán annak is betudható, hogy ősz van, én pedig teljesen rákattantam a bordós színekre. Nos ez is valami olyasmi, viszont csillámos finisű, a csillámok színei pedig pinkek. Nagyon különleges árnyalat, ami ráadásul nem potyog és szépen pigmentált. 
Matt színek
A matt színek picit visszafogottabbak, kevésbé erőteljesek a színek. Az itt látható színek alapozóra készültek, két húzással. 

The purple show (szatén)
Ne tévesszen meg titeket a kép bal oldalán található bordós szín, a Purple show egy nagyon szép, szintén őszi árnyalat, ami természetesen lila. (2. árnyalat balról) Ugyan előbb azt írtam, hogy most matt színeket mutatok, ez mégsem az. Nos ez azért van, mert mikor én a képeket készítettem, meg voltam győződve róla, hogy ez a szín matt. Hát állítólag nem az. Ha nagyon közelről megnézem, és a többi, valóban matt színhez hasonlítom, akkor látom, hogy egy picike fénye van, de elenyésző. Nem potyog, szépen építhető.

Cast away (matt)
Az előbbinél világosabb és kicsit szürkésebb lila, aki már papír szerint is matt. Használtam már mozgó szemhéjon is, illetve satírozó színként is. 

Grey linings (matt)
Ritkán találni matt szürke árnyalatot, ez viszont olyan. Nagyon különleges, talán egy leheletnyit kékes. Nem porzott, potyogott. Szépen építhető.

Welcome las vegas (matt)
Narancsos-korallos árnyalat. Nagyon nyarat idéző, kellemesen meleg szín. Picit kevésbé pigmentált mint az előbbi matt árnyalatok.

Finding orange (matt)
Nem az a "sütőtök narancssárga", aminek én kifejezetten örülök, hiszen a hétköznapokon sokkal jobban kihasználható ez a típus, ami inkább kicsit barackos tónusú. 

Mint fever (matt)
Ez az az árnyalat, amit 2 rétegben nem tudtam lefotózni nektek, mert alig látszott belőle valami. Ebben az esetben 4 réteget kellett alkalmaznom, amit kicsit sajnálok, ráadásul porzott is. Kétségtelenül ez a leggyengébb láncszem, pedig egy nagyon üde zöldes menta szín. 
Összességében tehát azt kell elmondanom, hogy nagyon korrekt az árhoz képest a minőség. Talán az egyetlen világos menta színt érzem gyengének. A többi viszont szemhéjalappal nagyon szép eredményt produkál, ami ráadásul nem tűnik el a nap végére és nagy átlagban nem is porzanak. 

Nektek hogy tetszenek?

You May Also Like

0 megjegyzés