Lucky New Year manicure | Újévi szerencsehozó köröm

by - január 04, 2016

Sokáig gondolkodtam azon, hogy a 2016-os év első manikűrje milyen klasszikus újévi mintát tartalmazzon, ugyanis abban biztos voltam, hogy valami igazán jellegzetes körömfestéssel szeretnék indítani. Végül úgy döntöttem, hogy a lóhere tökéletes lesz, hátha ezen keresztül sikerül egy kis szerencsét csempészni az évbe.

A manikűr megalkotásának egyetlen hatalmas bökkenője volt, mégpedig, hogy a középső ujjam körme húsig berepedt néhány nappal ezelőtt, ezért szükség volt egy olyan "mázra", ami az egészet egyben tartja. Így került fel egy ezüst alap réteg, amire szorosan egymás mellé felragasztgattam ezüst nagy glittereket, majd erre még egy ezüst csillámos Avon lakk is került. A fedőlakkal befejezett "beteges" körmöm azóta elég jól bírja a strapát, úgy tűnik, sikeres volt az operáció. :)


Az tehát adott volt, hogy a középső ujjamra kell glittereket ragasztanom. Ez nem okozott problémát, mert a manikűrjeim 90%-nál ezen a körmömön szerepel a csillámos lakk. A színválasztás pedig még egyszerűbb volt, hiszen maradtam a lóherénél megszokott, klasszikus, zöld árnyalatnál. A mintás körmök alapja a Colour Alike haragos zöld holografikusan csillámló lakkja, a mellé párosított zöld, pedig egy régi Essence darab. Így készültek a lóherék - Az első próbálkozásom az akril festékkel

Azt hiszem nem szorult túl sok magyarázatra, hiszen ránézésre is elég egyértelműnek érzem. Egy 4 levelű lóhere 4 darab szívecskéből áll, amik nem érnek össze teljesen. Ezeket vékony ecsetkével és türelemmel alakítgattam ki. Ami az eddigi mintáimhoz képest más ebben az esetben, az az, hogy ez az első, amit nem körömlakkal hanem akril festékkel festettem. Tudom, hogy azzal ennél sokkal csodálatosabb mintákat lehet készíteni, viszont egyelőre az ismerkedés fázisában vagyok vele. Az tény, hogy teljesen más a sűrűsége és a textúrája, emiatt kell egy kis idő, mire hozzászokom, de első próba után nekem tetszik.

Bár nagyon ritkán hordok olyan manikűrt, ami ennyire zöld, most valamiért nem zavar, illetve talán az is közre játszik a dologban, hogy folyamatosan az "összetákolt" körmömmel vagyok elfoglalva, nehogy még tovább rontsam a helyzetet.

Nektek hogy tetszik?

You May Also Like

18 megjegyzés

 1. Azt már ebből az első próbálkozásból is simán látom, az akrilfesték szeret téged! :)
  Szép, megfontolt minta, jó ízléssel és érzékkel megáldva.
  Ha valaha, bármelyik jövőbeni nail art-odnál nem lennél elégedett az eredménnyel, kérlek ugorj ehhez a tökély kis lóheréhez vissza, mert ez bizony egy tartós kapcsolat kezdete, és bizony figyelemreméltó! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Óóó igazán ? :) Én ennyire jónak nem látom még a helyzetet, de majd biztosan alakul még, és sikerül jobban megismernünk egymást. Egyébként csak köszönni tudom a kedves kommentet, ismét nagyon jól esett :)

   Törlés
 2. Szuper ötlet lett ez a lóherés köröm, nagyon tetszik! :)

  VálaszTörlés
 3. Hogy csinálod, hogy mindig Ennyire egyben vannak a manikűrjeid? Fantasztikusan szép lett! *-*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :) Na hát ezt nem tudom megmondani, a fejemben valahogy összeállnak a színek és a minták maguktól. Aztán hol jobb hol rosszabb lesz az elképzelés alapján megalkotott manikűr :)

   Törlés
 4. Tőlem nagyon messze áll a mentán kívül minden zöld lakk, de ez esküszöm, tetszik! Viszont tuti nem így lenne, ha nem lenne a lóherék alatt a sötétebb (első blikkre szinte már fekete), csillogós zöld. Nagyon szép lett! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hasonló ízlésünk lehet, legalábbis ami a zöldet illeti. Nekem is ez az a manikűr, ami még pont belefér, viszont ha ennél több lenne benne a fű színű Essence lakk az már engem is kiborítana :D

   Törlés
 5. Annyira profi az egész kivitelezés, komolyan le a kalappal :)

  VálaszTörlés
 6. Szèp igènyes munka. Habàr èn sosem festenèk zöldet a körmeimre! A betört körmödnek nem lesz így baja h lakkal próbàlod egyben tartani? (Marika)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm :) Nem vagyunk egyformák, nálam mindenféle szín jöhet, bármit képes vagyok felfesteni a körmömre, legyen az sárga vagy éppen zöld. A körmöm most már egy hete ilyen kis törött, és nem vettem észre, hogy bántódása lett volna abból, hogy egy kicsit egyben tartottam.

   Törlés
 7. Nagyon menő lett ez az újévi lóherés manikűr! :) Viszont legjobban a középső csillámos, glitteres körmödön akadt meg a tekintetem. Időtlen idők óta vadászok már ezüst nagy glitterekre, de sehol sem találtam, maximum szettben. Neked honnan sikerült beszerezned? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm :)
   Nos, el kell, hogy keserítselek, mert a középső körmömön levő nagy glitterek nekem is szettben vannak meg, tehát sok más egyéb színben is megvan ugyanez a nagyság. (Born pretty store webáruházból van egyébként )

   Törlés