Téli bogyós manikűr, avagy egy újabb próbálkozás akril festékkel

by - január 09, 2016

Szeretek mindig az adott évszaknak megfelelő színeket illetve mintákat pakolni a körmeimre, nos ez most talán annyira nem sikerült. Az elmúlt karácsony színeire emlékeztet inkább, mintsem a mostani borongós, itt-ott még havas tájra.A minta viszont valamiféle örökzöld bokor vagy fa és az ő piros bogyós termése szeretett volna lenni.

A középső ujjamon levő körmöt még pillanatnyilag is a körömlakk és a sok sok csillám tartja egyben, de  úgy látom hamarosan végleg le tudom növeszteni a betörött részt úgy, hogy ne kelljen húsig visszafaragnom a körmömet. Ez egyébként az általam rengeteget használt Catrice Luxury Lacquers lakkcsaládba tartozó bronz árnyalat, aminek különlegessége, hogy elszórva nagyon apró fekete csillámdarabokat is tartalmaz. Mellé a bogyók színe miatt piros körömlakkot párosítottam. Lehet, ha zölddel helyettesítettem volna a piros árnyalatot, akkor talán kevésbé lenne karácsonyi, de késő bánat. 


Így készült a minta

A minta elkészítése roppant egyszerű volt, hiszen semmilyen precizitást nem igényelt, ez felgyorsította a munkafolyamatot. A minta alapjaként egy Miss Sporty Clubbing Color körömlakkot választottam, 025-ös árnyalatban. Ez egy annyira semleges, közepes színárnyalatú nude, ami egyáltalán nem vonja el a figyelmet a mintáról, sőt. Az örökzöld ág elkészítését a barna faágak meghúzásával kezdtem, ehhez vékony dekoráló ecsetet használtam, majd ebből indultak ki a zöld  levelek. A bogyók pontozóval kerültek a helyükre. 


Én és az akril

A legutóbbi manikűröm elkészítésénél használtam először akril festéket, tehát ez a terep még továbbra is nagyon új, ki kell tapasztalnom, hogy milyen ecsettel kell dolgoznom, illetve hozzá kell szoknom a folyósabb állaghoz is. Azt kell mondanom, hogy úgy érzem szépen lassan barátok leszünk, mert nagyon élvezem az új állagot, sokkal egyszerűbb az aprólékos mintás elkészítése, mint egy hagyományos körömlakkal. További plusz pontot kell jóváírnom a számláját azért, mert elképesztően hamar megszárad a körmömön, így mire végzek a mintával, tulajdonképpen jöhet is a fedőlakk, anélkül, hogy elhúzná, elmaszatolná a mintát. 
Nektek hogy tetszik ? 

You May Also Like

18 megjegyzés

 1. Ugye megmondtam! :D :D

  Imádom ezt a manit, de gondolom, sejtetted, hogy így lesz. :)

  VálaszTörlés
 2. Valóban karácsonyi hangulata van, de szép! Tetszik, hogy mindig nagyon aprólékosan dolgozol a mintán :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm :) Igyekszem amennyire csak tudok aprólékos lenni :)

   Törlés
 3. Nagyon szép lett! Akrilt természetes szőrű ecseztel jó festeni. Mostanában vettem meg Norka egyik ecsetét a Moyránál. Igaz hogy drágább jóval mint egy szintetikus ecset, viszont csak úgy siklik! :)

  VálaszTörlés
 4. Gyönyörű lett ez a bogyós manikűr, nagyon részletes! Kellett azért ide precizitás! :)

  VálaszTörlés
 5. Gyönyörű lett,nagyon ügyes vagy! *-*

  VálaszTörlés
 6. Nagyon szép letisztul, harmonikus, nagyon kedvemre való! A te stílusodat nagyon közel érzem magamhoz! A festés pedig tökéletes! *.*

  VálaszTörlés
 7. Mindig annyira csodálom a manikűrjeidet, annyira szépek és precízek. :) Azt megkérdezhetem, honnan van olyan vékony ecseted, amivel ilyen pontosan tudsz vékony vonalat húzni? Én sajnos eddig még nem találtam megfelelőt erre a célra.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Aranyos vagy, ez nagyon jól esett, köszönöm :)
   Én ilyen vékonyka ecseteket mindig Ebay-ről rendelek magamnak :)

   Törlés
 8. Picit valóban karácsonyi, de nekem nagyon-nagyon tetszik! :)

  VálaszTörlés