Téli manikűr | Snowman

by - január 21, 2016

Bizony folytatom a téli manikűrök gyártását, szigorúan akril festékkel. Már kezdek annyira hozzászokni, hogy nem tartom valószínűnek, hogy bármikor is arra vetemednék, hogy újra körömlakkal fessek mintákat. Most is a pontos, egészen mini mintákat szerettem volna próbálgatni, így jött ötletként a hóember, amit aztán igyekeztem megformázni a körmeimen.

A minta nem a szokásos kék, jeges táj hangulatát idéző körömlakkra készült, hanem egy visszafogott, nude Golden Rose alapra, amitől egy kicsit talán "felnőttesebb" lett az összhatás, már amennyire egy helyesen vigyorgó gyermeki hóépítményre lehet ilyesmit mondani. Mivel a hóember klasszikus fehér színű maradt, ezért a mutató és a kisujjam mindenképp ugyanilyen színt kapott. Ezt követően a középső ujjamra választottam egy csillámos lakkot, ami arany lett végül, ugyanis imádom a fehér-arany kombinációt. ( Na jó, nem is teljesen arany, inkább pezsgős, de csodaszép. A minősége viszont borzalmas. ) Ezzel kerültek kicsi pöttyök a fehér körmeim tövébe is. Így "épültek" a hóemberek

Miután elkészültem a nude alappal, utána elkezdett pörögni az agyam, hogy jó lesz e úgy, hogyha pontozóval alakítom ki a gömb testeket. Hamar jött a felismerés, hogy nem, mert ekkora gömböket már szépen nem tudok ezzel az eszközzel elkészíteni, így nem volt mit tenni, ezeket is vékony, díszítő ecsettel kell bizony elkészíteni. Meglepően gyorsan és viszonylag precízen sikerült haladnom. Majd miután ez megszáradt, egy sötétebb szürke színnel egy kis árnyékot festettem a hóemberke oldalához, hogy kicsit élethűbbé váljon. Majd jöhetettek a kezek, amelyek szintén vékony dekoráló ecsettel készültek, majd az orr is. A fekete mini pontok, amik a száj, szem és a gombsor imitálásaként szolgálnak, szintén vékony ecsettel készültek, hiszen ezzel sokkal egyszerűbb egészen hangyányi pontot kreálni. Végül olyan üresnek éreztem az egészet, hogy egy szintén fekete fejfedőt is adtam a hóemberre.
Nektek hogy tetszett?

You May Also Like

12 megjegyzés

 1. Nagyon szép az összhatás, a hóemberkék pedig baromi aranyosak lettek! :))

  VálaszTörlés
 2. Lenyűgöző:)
  Észbontó, hogy MÁR árnyékoltad is! Mi lesz itt még, te Jószagú! :D
  Egy hét múlva idenyitok és egymozdulat-rózsákkal fogadsz?

  Csillagos ötös ellenőrző könyvbe virtuálisan bevésve! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj de aranyos vagy, köszönöm :D Egyébként tényleg élvezek az akrillal dolgozni, rendkívül egyszerű, viszont kétlem hogy én valaha olyan csodás egymozdulat rózsákat tudnék csinálni.

   Törlés
  2. Na, ezt a választ csak kishitű, kósza gondolat szülhette, semmi más! :)

   Törlés