Avon Matt hatású ajakrúzsok | Peach Flatters, Berry Blast

by - február 25, 2016

Minden közösségi felületet elleptek az Avon legújabb matt hatású ajakrúzsai, amelyek számát a mai bejegyzésemmel szeretném én is növelni, mert úgy érzem, muszáj írni róluk.

A matt ajakrúzsok tőlem sosem álltak távol, de az utóbbi időben különös figyelmet fordítok arra, ha rúzst vásárolok, választok, akkor az matt legyen. Viszont sajnos többször is belefutottam már olyan termékekbe, amelyek nem voltak teljesen mattak, vagy elképesztően szárították az ajkaimat, vagy éppen nem lehetett őket egyenletesen felvinni. Igen, sajnos a megfelelő matt rúzs kiválasztása és felderítése nem a legegyszerűbb feladat. 

No de visszatérve a mai főszereplőkhöz, nézzük, mit ígér az Avon, ha őket használjuk: "Az AVON-nál először: tökéletesen matt szín és hidratált érzet az ajkaidnak. A matt hatás és a hidratált ajak nem álom többé! Ne csak érezd, lásd is a különbséget, fedezd fel a matt hatású ajakrúzst. Bársonyos rúzs a magas fedésért, a matt hatásért és a hidratált érzetért."


Jelenleg bevezető áron 979Ft-ért juthattok hozzá - 1699Ft helyett - a 15 árnyalat bármelyikéhez. Az egészen világos, natúr, nude árnyalatoktól kezdve, a mély vörös, bordó, vagy klasszikus pirosig minden színt megtalálhattok. Az én két árnyalatom a Peach Flatters és a Berry Blast két különböző mélységű szín, hiszen szerettem volna egy nagyon sötét, és a világosabb, natúrabb színt kipróbálni. Sajnos a Peach Flatters a katalógus lapjain jóval enyhébb színű volt mint az életben, viszont még így is lényegesen eltér az előbb említett bordótól. Szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy mielőtt megrendelnétek a katalógus alapján az általatok kiválasztott színt, azelőtt nézzetek körül az interneten szín hű mintákért.


Az első kellemetlenség után - ami a színek újságtól való különbözősége volt - csak pozitív dolgokkal találtam szemben magam. Először is meg kell említenem a csodaszép, igényes külcsínt. Nagyon tetszik a letisztult kocka forma, fekete matt színezetben és ezüst "derékszíjjal". A szerény, elegáns küllem 3,6 g terméket rejt magában. 


No most pedig jöjjön a lényeg, amire én is olyan kíváncsi voltam. Mennyire is matt ez a mattnak kikiáltott rúzs? Vajon szárítja az ajkakat? A mattságával és teljes mértékben elégedett voltam és vagyok. Azt hiszem a MAC üzletekben lehet kapni ennél mattabb rúzst, viszont ennek ellenére erre sem tudok mondani ilyen tekintetben rosszat, nem érzem, hogy átvágtak a "matt" felirattal. Ami viszont meglepett, hogy pontosan annyira siklik az ajkakon, amennyire elvárható az egy ilyen rúzs esetében. Könnyű vele az ajkak körvonalát is megrajzolni, ezáltal még a sötét árnyalat sem igényelt ajakkontúr ceruzát. A felkent ajkakon a viselete nagyon kellemes, már-már kicsit púderszerű, semmiképp sem ragad vagy csúszik. Emiatt a szín is eléggé ragaszkodik az ajkakhoz, sokáig fennmarad, az ivást hiba nélkül bírja, illetve a kevésbé zsíros ételektől sem lesz különösebb baja, minimális kopás természetesen ilyen esetben megfigyelhető rajta. 


Mielőtt felkentem őket az ajkaimra, mindenképp szükségét éreztem annak, hogy ajakápolót használjak, biztos ami biztos alapon, hiszen abban biztos vagyok, hogy nem hidratáló formula. Viszont az egyenletes, erős színfedésről beszéljenek helyettem az alábbi képek, amelyeken egy rétegben felkenve láthatjátok mindkét árnyalatot:

Peach Flatters

Berry Blast

Peach Flatters

Berry Blast


Összességében tehát egy szuper jó matt rúzsnak tartom, bevezető áron, a maga 1000Ft-jával érdemes több árnyalatot is beszerezni belőle, ha szeretitek az ilyen jellegű ajakkencéket. Tartósak, és az élénk, sötét színek sem maszatolódnak el a nap folyamán, ami miatt kényelmes viseletnek tartom őket.

Ti próbáltátok már valamelyik árnyalatot közülük?

You May Also Like

4 megjegyzés

 1. Nekem is megvannak ezek a színek. A Berry Blast gyönyörű :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valóban csodaszép, kár, hogy a katalógusban lilának hat :(

   Törlés
 2. Nem próbáltam még őket.
  Nagyon jól áll Neked mindkettő! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha szereted a matt ajakrúzsokat, akkor mindenképp javaslom a kipróbálásukat :)

   Törlés