Az utolsó havas manikűr idén | Picutre Polish Calm és a bogyós, madárkás minta

by - február 18, 2016

Remélem lassan most már elkezdünk kifele ballagni a télből, ezért úgy tervezem, hogy ez volt az utolsó olyan manikűröm idén, ami a hóra emlékeztet. Nem mintha nem szeretném a havat, de már tavaszi lázban égek, és alig várom, hogy kis virágokat, és cukorka színeket pingáljak a körmeimre. Mivel volt egy kicsivel több időm az átlagosnál, illetve kedves és türelmem is, ezért egy elaprózott, elbabrálós manikűr lett a mai.

Szinte hihetetlen, de a mintás körmök alapjaként szintén a Picture Polish Calm árnyalatát használtam, csak úgy, ahogy 3 héttel ezelőtt. Ritkán fordul velem elő ilyesmi, jó esetben ugyanazon lakkra több hónap után kerül újra sor. Viszont a múltkor is annyira megfogott ez a különleges kék szín, hogy úgy gondoltam fogom szeretni ezzel a mintával is, illetve a tartósságában sem kell majd csalódnom. Valóban nem kellett. Most, hogy írom a bejegyzést, már 6. napja van rajtam, kopás nélkül. 


A minta

Mint a legtöbb esetben, így most is megszenvedtem az elkészített mintával. A középső, mutató és gyűrűsujjam először kapott egy fekete faágat, kis piros bogyókkal. Ezt bolondítottam meg egy kis hóval, aminek elsősorban az volt a funkciója, hogy egy kicsit kiemelje a háttérből a mintát. Ez mint akril festékkel készült, nem is volt vele macera, gond, gyorsan elkészült. Nem igényel nagy precizitást vagy szimmetriát. Aztán következett a problémás rész, a madárka a középső ujjra.A madár alapszíneként sötét egérszürke árnyalatot választottam, ami miatt sajnos kezdetekben hasonlított is egy kisegérhez. Már majdnem lemostam, amikor végül kezdett kialakulni a szárny, a csőr, ami egy kicsit "madarasabb" külsőt adott neki. A használt eszközöm pedig mindösszesen egy darab nagyon vékony díszítő ecset volt.


Mivel nem szerettem volna ha túl csicsás végeredményt, ezért a kis és nagyujjam egy egyszerű fehér lakkozást kapott. 
Kérlek nézzétek el nekem a kétféle hátteret. Ennek az az oka, hogy a lentebb látott fa háttér előtt készült képek a száradást követően készültek, viszont már lámpafényben, a fentiek, fehér háttér előtt pedig 3 nappal ezután. Mivel már nekem is elkezdődött az egyetem ismételten, és kint nagyon sokáig sötét van még mindig, ezért nincs sok lehetőségem és időm természetes fényben fotókat készíteni, pláne nem friss állapotban. Remélem ennek ellenére élvezhető volt a bejegyzés, és esetleg ti is kedvet kaptok a mintához. :)

You May Also Like

9 megjegyzés

 1. Uhhh de gyönyörű! Nagyon ügyes vagy! :)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szép lett, a minta különösen tetszik! Először fura volt, hogy a két szélső körmön egyszerű fehér lakk van, és a középsők a mintásak, tőled nem így szoktam meg, de jó ez a variáció is :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszik :) Egyébként nem csak neked fura ez az összeállítás, hanem nekem is, de valahogy úgy éreztem, hogy ennél a mintánál jobb ha egymás mellett van a 3 mintás ujj.

   Törlés
 3. Nagyon aranyos lett! Én is alig várom már a tavaszias manikűröket :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :) Jaj ne is mondd, már vágyom rájuk én is :)

   Törlés
 4. Csodálatos, precíz munka, le a kalappal! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj köszönöm :) A madárkán biztos lehetett volna még csinosítgatni, de életem első madara, ezért most ezzel ilyen formában is megelégszem :)

   Törlés