Colour Alike 535H

by - február 01, 2016

Időről időre elcsábulok a Nailland kínálatának, és olyankor leadok egy nagyobb rendelést azokkal a lakkokkal, amiket már régóta nézegetek. A legutóbbi körömlakkos bejegyzésem főszereplője is a nemrégiben leadott rendelésem tagja volt. Most pedig folytatnám a sort egy szintén nyálcsorgató csodával, viszont ezennel minta nélkül. ( Igen, nálam is előfordul, hogy csak úgy simán ki van festve a körmöm és nem kerül rá semmi csicsa vagy minta. )

Mindig is rendkívül kedveltem a Colour Alike márka lakkjait, azt kell mondanom, hogy eddig még nem csalódtam egyik körömlakkjukban sem. Lelőjem a poént? Lelövöm, ezt is imádom. No, de haladjunk szép sorjában.


Én eddig a márkától csak és kizárólag holografikus lakkokat szereztem be, mert szerintem a 1290Ft-os áruk meglepően alacsony. No, persze nem mindegy, hogy mihez képest, de ha megvizsgáljuk a Nailland holo lakk kínálatát, akkor olcsónak mondható egyértelműen. Most egy nagyon különleges, már már behatárolhatatlan színre esett a választásom, ami az 535H színkódú csoda.


Színmeghatározás 

Mivel nagyon fontos a szín megfelelő körülírása, ezért igyekszem jellemezni, bármennyire is nehezemre esik. A körömlakk alapszíne egy duokróm hatású barna, amely bizonyos fényviszonyok között mályvás fénnyel egészül ki. Tudnotok kell, hogy ezen a lakkon kívül semmilyen más duokróm vagy multikróm körömlakkal nem rendelkezem, mert kifejezetten nem kedvelem őket sem magamon, sem másokon. Ebben az esetben viszont többről van szó, ugyanis a króm hatás mellé, pontosabban fölé, társul egy holografikus réteg is, ami épp annyira nyomja el az alapot amennyire kell. A holografikus mikro csillámok pedig a szivárvány összes színében pompáznak.


Fedés

Egy lakk esetében a szín mellett egy másik kulcsfontosságú tulajdonság a fedőképesség. Azzal a lakkal, ami 2 rétegben teljesen elfedi a körmöm, én tökéletesen elégedett vagyok, sőt sokszor az 1 réteges lakkok esetében is felkenek egy "biztos ami biztos" második réteget is. Ennél a lakknál viszont annyira tökéletes lett az első réteg, hogy valóban feleslegesnek éreztem a második felfestését. Ez tényleg pazarlás lett volna. Tökéletesen beterítette az egész körömlemezt, nem lett foltos vagy csíkos, és hát mondanom sem kell, hogy kicsit sem sejlettek át a körömvégek. 


Tartósság

Mivel a lakkozás nagyon zökkenőmentes és kifejezetten gyors volt, ezért kíváncsi voltam, hogy meddig bírja a körmeimen pattogzás nélkül. Erre azt tudom mondani, hogy erős átlagos kopású. Szerdán lakkoztam, ma (vasárnap, mikor a posztot írom ) nagyon minimális kopás figyelhető meg a köröm legszélénél,illetve némelyik saroknál. Mivel csak nagyon közelről látható és nagyon kis mértékű, ezért azt mondanám, hogy ezt a lakkozást, még 1-2 napig fent lehet hagyni, még abszolút vállalható. 
Összességében tehát rendkívül megszerettem ezt a lakkot, örülök, hogy megrendeltem. Különleges szín, rendkívül jó fedőképesség, hosszú tartósság. Ha megtetszett nektek, akkor csak annyit tudok mondani, hogy ne habozzatok a Nailland standnál vagy webshopban megvásárolni, mert minőség szempontjából tökéletes választás lesz. :)

You May Also Like

4 megjegyzés