Felnőtt színezők 2. | Az őrület folytatódik

by - április 20, 2016

Egy hónapja volt már, hogy írtam nektek egy kisebb bejegyzést arról, hogy bizony engem is elért a felnőtt színezés láz. Nem tagadom, nagyon jól esett a sok dicsérő komment, valamint úgy láttam érdekel benneteket ez a téma, úgyhogy ma következik a második felvonás.
4 hónapja kezdtem el színezgetni, kizárólag magam szórakoztatására, vagy talán inkább szimplán kikapcsolódás céljából. Legutóbb írtam, hogy az elején rendkívül furcsának és nevetségesnek találtam ezt az őrületet, és egészen sok idő kellett mire rájöttem, hogy rendkívül jó program lehet egy ilyesmivel pepecselni.


Sok szempontból nem vagyok türelmes, általában nem szeretek semmivel sem sokat szenvedni, vagy túl sok időt belefektetni. Csak azokra vagyok hajlandó sok időt áldozni, amit valójában élvezettel csinálok. Ezek közé tartozik természetesen a blog, a körömfestés, sminkelés, tánc és most már ez is. 4 hónap alatt egyszer sem fordult meg az a fejemben, hogy meguntam. Természetesen előfordul, hogy eltelik egy teljes hét színezés nélkül, esetleg olyan, hogy egy nagy csak 2 levelet színezek ki. Nem szabad erőltetni, csak akkor szabad színezni, ha az valóban jól esik, ha nem sietek sehova. Nem szabad azon gondolkozni, hogy mennyi időt fordítottunk egy elkészült munkára. Ha igazán élvezzük, akkor bizony hasznos volt a ráfordított idő. Bár szeretem végiglapozgatni a könyvet az elkészült színezésekkel, mégsem az elkészülés pillanata a legnagyobb öröm, sokkal inkább az oda vezető út. Talán sablonos szöveg, de ez valójában így van.


Sokáig abban láttam a színezés örömét, ha szigorúan színes ceruzával dolgoztam. Meg sem fordult a fejemben, hogy tűfilccel is jó móka lehet. A fenti 3 kép ceruzás, a lenti 4 Stabilo tűfilccel készült. Érdemes legalább 10-12 db filcre beruházni, melyeknek igen vékony hegye van, mert bizony az apró minták nem lesznek szépek színessel, azokhoz ez túlságosan durva és vastag, bármennyire is kihegyezem őket. Azokkal ugyan nem lehet átmeneteket készíteni ( legalábbis nekem nem sikerült ), abban viszont teljesen más az, ami igazán szórakoztató. Az apró alakzatokat is hajszálpontosan ki lehet színezni, talán picit nagyobb koncentrációt is igényel emiatt. Mióta megkedveltem a tűfilceket is, azóta nálam mindig 2 kép van elkezdve, az egyik mindig filc, a másik mindig ceruza. Mivel nekem a birtokomban csak a Bűvös erdő színező van, ezért csak erről tudom biztosan állítani, hogy a Stabilo tűfilcek egyáltalán nem ütnek át a másik oldalra, így bátran próbálgassátok őket.


A másik téma, amit szerettem volna érinti a bejegyzésben, az a színek kiválasztása, hiszen rengeteg múlik ezen. A legelső 2-3 képet igyekeztem nagyon élethű színekkel színezni, a levelek mindig szigorúan zöldek voltak, a fa törzse barna, a víz kék, stb. Aztán rá kellett jönnöm, hogy ez hosszabb távon rendkívül unalmas lesz, hiszen az egész könyv telis-tele van levélkékkel. Aztán szépen lassan merész, meghökkentő színkombinációkat kezdtem el alkalmazni, mostanra pedig már szinte el sem tudom képzelni, hogy valami olyan színű legyen mint a való életben. Talán nem hiába a "bűvös" megnevezés az erdő szócska előtt. 


Sajnos a nagy ZH időszakban kevés időm van színezni, de igyekszem a kevés időt kihasználni, hogy lazítsak és feltöltődjek két tantárgy között. Alig várom, hogy nyáron, mikor már semmi dolgom nem lesz kiüljek a kertbe, és csak színezzek és színezzek.Remélem a mai bejegyzéssel (is) sikerült valakinek egy pici kedvet csinálni a színezéshez. 

Legyenek a továbbiakban is bejegyzések a színezésről? Ti hogy álltok a témához? Próbáltátok már?

You May Also Like

4 megjegyzés

 1. Szia Niki! Imádom a színezéseidet, egyszerűen fantasztikusak! Én még szívesen nézegetném a szebbnél szebb színezéseidet! :)

  Reni

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, ennek igazán örülök :) Instagram-on mindig megsoztom az éppen aktuálisan elkészült munkákat: nikkii.95 néven megtalálsz ha érdekel :)

   Törlés
 2. Nagyon szívesen olvasgatom a felnőtt színezős bejegyzéseidet, és bevallom a te hatásodra izgultam kicsit rájuk én is, mert nagyon szép fotókon mutatod be, hogy ez azért tényleg több, színes pacák előre rajzolt kereteken belül. Csodálatos utazás a színek világába, kikapcsolódás, inspiráció és béke.
  Köszönöm, hogy megosztottad.
  Várom a folytatást, jöhet még, szakadjon a gát! :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szépen köszönöm, örülök neki, hogy egy kicsit felkeltettem az érdeklődésed irántuk. Te lennél az, aki valami káprázatos dolgokat tudna művelni ezzel a kis könyvvel :)

   Törlés