Fogadom, hogy ...

by - július 01, 2016

Soha, de soha többé nem vásárolok folyékony ajakrúzst Ebay-ről. Az utóbbi időben nagyon megszerettem a matt ajkakat, amelyek ráadásul szuper pigmentáltak és tartósak is. Ehhez a legjobb segítőim a folyékony ajakrúzsok, hiszen nem maszatolódnak, rászáradnak az ajkakra és hosszú órákon át ott maradnak rajta. Emellett szuperül pigmentáltak is.


Biztos vagyok benne, hogy ti is ismeritek az Ebay-en fellelhető, egyik legnépszerűbb matt folyékony ajakrúzs fajtát, aminek kinézete leginkább egy kémcsőre emlékeztet. Mivel csupán 2-300 Ft darabja, ezért engem is érdekelt, hogy vajon mit tudhat, és mivel kedvező ára volt, nem is haboztam sokáig. Pláne, hogy mikor megrendeltem, nem volt még jelen a drogériák és az elérhető magyar webáruházak kínálatában sok hasonló termék. Ami volt, azzal borsos ára miatt nem szerettem volna kísérletezni, hiszen ekkor még fogalmam sem volt arról, hogy szeretni fogom e a matt, definiált körvonalú, intenzív, feltűnő ajkakat. 

Az első színem ( és egyben az utolsó is ) ebből a típusból egy élénk pink árnyalat volt. Előtte természetesen már olvasgattam róla, legfőképp az Krémmánián, és azt kell, hogy mondjam nagyon vegyesek voltak a vélemények. Volt olyan, aki szó szerint azt írta imádja, de akadt olyan is, aki az első használat után a kukába vágta. Mivel nem volt egyöntetű a róla alkotott kép, ezért biztos voltam abban, hogy nekem ezzel bizony egy próbát muszáj tennem. A Youtube felületén nagyon sok olyan videóval találkoztam, amiben főként külföldi guruk az egész színskálát bemutatták, swatcholták. Itt ki tudtam választani, hogy melyik az a szín, ami nekem leginkább tetszik, ráadásul egyúttal a véleményüket is meghallgattam, ami szinte minden esetben az volt, hogy ennyi pénzért megéri, még akkor is ha KICSIT ragad. 

Nem tagadom, nagyon csábító a rengeteg szín, a teljesen matt finish és a rendkívül alacsony ár. No de mikor megérkezett és felkentem az ajkaimra, akkor jött a fekete leves. A felkenés pillanatában, mikor még nem száradt maradéktalanul mattra, akkor már éreztem, hogy kicsit ragacsos, de annyira csodásan fedett a szín, hogy úgy voltam vele, hogy ez még belefér. Aztán eltelt egy perc, és a folyékony ajakrúzs teljesen bemattult, ezzel pedig egyenesen arányos módon fokozódott a ragadós érzet. Nos, ha megnézünk manapság egy drogériás vagy egy jobb minőségű folyékony rúzst, akkor nem kizárt, hogy mikor még "nem köt meg teljesen" a termék az ajkainkon, akkor minimális ragacsosság érződik. Ez normális. De a teljes száradást követően ennek meg kell szűnnie. Esetemben viszont annyira durva volt a helyzet, hogy szó szerint beszéd nehézségeim voltak, annyira összetapadt a felső és az alsó ajkam. Próbálkoztam én púderes fixálással, de a végeredmény ugyan csak kellemetlen és hordhatatlan volt, már ami a komfortot illeti. Ez tipikusan az a termék, véleményem szerint, ami fantasztikusan mutat egy képen, de másutt nem állja meg a helyét. Ha valamihez hasonlítanom kéne, akkor nekem a tempera jut eszembe, viszont azt legalább oldja a víz. Ebben az esetben viszont olyannyira csók és vízálló készítményről beszélünk, ami kizárólag kétfázisú sminklemosó folyadékkal távolítható el maradéktalanul. Bele sem merek gondolni, hogy mik az összetevők ...


Az előbb említett termékkel tehát nem tudtam mit kezdeni, a kukámban landolt nekem is, ugyanúgy mint sok Krémmániás sorstársamnak. A csalódást követően legalább egy év telt el úgy, hogy még csak hasonló termékeket sem nézegettem az Ebay-en. Ebben az időszakban fedeztem fel maganak a Pupa a Milani, Lovely, Aden folyékony ajakrúzsait. Majd nem tudom miért, de megint kezdődött minden elölről. 

Youtube videókat nézegetve egy új, Imagic márkájú folyékony rúzsra bukkantam, ami a maga 600 Ft-os árával úgy gondoltam jobban fog teljesíteni mint az előző, kémcsöves verzió. Nagyon izgatott voltam, elképesztően vártam. Aztán ismét jött a csalódás, és a megnyugvás, ami annak köszönhető, hogy sikerült magam lebeszélni több árnyalat megvásárlásáról, és elsőként csak egyet próbáltam ki. Egyből nekiestem, kipróbáltam. Az eredmény még rosszabb volt, mint az előbb említett esetében, hiszen az iszonyatos ragacsosság itt is jelen volt ugyan, nem is kis mértékben, viszont emellett a megszáradt alsó ajkam leszedte a felső ajkamra felkent réteget, majd gusztustalan darabkákban összeállt. Ráadásul csíkozódott és a szaga is rémes volt. Ezt a förmedvényt még tartogatom a fiók legmélyén, de minek??


A legutolsó próbálkozásom ismét egy 250 Ft-os darabbal történt, a QiBest márkanévvel ellátott nagyon finom, nude árnyalatú termékkel. A ragacsosság ebben az esetben is garantált, ráadásul rajtam maradéktalanul nem is száradt meg, lemosása pedig ismét egy hatalmas macera volt. 

Nem tudjuk, hogy ezek a termékek mit tartalmaznak, és úgy kenjük az ajkainkra őket, ráadásul folyékony állagúak, ami az én szememben még veszélyesebbnek tűnik, ráadásul az ajkainkról van szó. Biztos vannak köztetek olyanok, akik nem értenek velem egyet, én tiszteletben tartom mindenki véleményét, de kérlek ti is tegyétek ugyanezt. A 3 sikertelen kísérlet után úgy döntöttem, hogy SOHA nem vagyok hajlandó folyékony ajakrúzst rendelni az Ebay-ről vagy bármely más kínai webáruházból. Hajlandó vagyok 2-3000 Ft-ot kifizetni azoknak a márkáknak a termékeiért, amikben megbízhatom, és amelyek esetében tudom, hogy nem csalódhatok.

You May Also Like

7 megjegyzés

 1. Én most rendeltem az Ebay-ről folyékony rúzsokat, bár mindegyik megbízható, jól ismert márka (NYX és LA splash). Igaz, elég borsos áruk volt, de cserébe jó minőséget kaptam. Ezekre az olcsóbb verziókra is majdnem elcsábultam, de nem mertem kísérletezni ismeretlen termékekkel. Úgy látszik jól tettem, hogy ezekről a verziókról lemondtam. Viszont az általad említett többi márka kínálata is nagyon érdekel, főleg a Milani, azokról már sok jót olvastam :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na a NYX és a LA teljesen "más tészta". Jól tetted, hogy azokat rendelted meg :)
   Igen, a Milani szuper. Na de a Pupa is, talán azt még jobban is szeretem. ( Mindkettőről írtam én is a blogon :)

   Törlés
 2. sosem mertem ebayról sminkcuccokat rendelni. persze ecsetektől kezdve bagoly formájú hegyezőig, fánk alakú post it-ig minden vackot rendelek, de smink cuccokat nem... egy fb sminkes csopiban láttam, hogy nagyon népszerűsítettek egy kontúr/korrektor palettát, aztán feltűnt, hogy ebayen 800 Ft (ők ilyen 3 ezrekért árulták :D), és 1-2 sminkes guru videóiban is feltűnt.. gondoltam hátha. rettenetes :D oké, hogy sok a szín benne, aláírom, hogy kihasználható LENNE, de elképesztően zsíros, tömör az állaga, szó szerint érzem, hogy fullad alatta a bőröm. szerencsére nem lett tőle sok pattanásom, vagy egyéb kár az arcomon, kitartóan használtam jó 2 hónapig, hogy hátha megbarátkozok vele, de feladtam és inkább repült. nem értem, inkább ugyan ezért az összegért veszek valami catrice korrektor palettát, az számomra sokkal megbízhatóbb... és nem értem, ebben a sminkes csoportban is sokat látom, hogy ebayes és aliexpresses (jól írom?:D) "mac" rúzsokat sztárolnak az egekig, és hogy csak 2 dollár meg ilyesmik.... eszembe nem jutna ilyeneket magamra kenni, főleg nem a számra. szóval számomra az ebay a csetresz rendelős oldal marad, de nem a smink cuccoké. lehet, hogy ott csak 200 Ft valami, de akkor már inkább kiadok érte 1000 Ft-ot, de 'híres' márkájú, elérhetőbb, és tudni, hogy mi van benne. :D (nyilván az ebayes vackokra is ráírják, de aztán lehet, hogy a fele kamu.)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Amiről írtál, az már engem évek óta bosszant. Felháborítónak tartom, hogy egyes emberek abból akarnak hasznos húzni, hogy fillérekért rendelnek valamit az Ebay-ről, majd tovább árusítják több ezer forintért.

   Nekem van egy pirosító palettám még ezeken a szörnyűségeken kívül, amit nagyon szeretek, de abban biztos vagyok, hogy márkátlan, illetve márkával ellátott hamisítvány sminktermékeket nem fogok rendelni én sem.

   Törlés
  2. huuu, na az engem is amúgy!! nekem van egy 32 db-os ecsetkészletem, 2500 Ft-ért rendeltem (ingyenes szállítás), és igazából semmi extra, sima fekete ecsetek, bele írva a nyelébe, hogy Mac, bár azok a képen nem voltak rajta.. :D és ugyan azt a csomagot látom csoportokban 4-5 ezer Ft+ posta! és olyan sok lány írja, hogy érdekli, meg ír, meg rendelne, és annyira odaírnék, hogy ne tegyétek! :( hihetetlen ez a lehúzás, hogy már minden szrból üzletet csinálnak, és oké, 500 Ft-ot még megértenék, mint 'haszon', de több ezerrel lehúzni valakit már undorító :(

   Törlés
 3. Én 2 db-ot rendeltem, az egyiknek szörnyű színe volt, a másik elmegy. Én nem éreztem a ragacsosságot, amit említettél, de természetesen embere (ajka) válogatja. Persze nekem is vannak fenntartásaim az anyag összetétellel, de egynek oké.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Képzeld én azt hallottam velük kapcsolatban, hogy nem mindegy melyik árnyalatot veszed belőle, mert valamelyik iszonyú ragacsos valamelyik nem. Én úgy látszik kifogtam egy elképesztően ragadós színt.

   Törlés