Felnőtt színezők 3. | Bosszant, hogy ez vet véget a színezésnek

by - augusztus 13, 2016

Húú, már elég régen volt bejegyzés itt a blogon a felnőtt színezőkről, inkább csak az Instagram oldalamra posztolgatok elkészült képeket. Sokáig úgy gondoltam, hogy nem születik újabb iromány ezzel kapcsolatban, mert azt hittem, leírtam mindent, amit tudnotok kell, de a napokban megfogalmazódott bennem néhány gondolat a témát illetően. 


Ha használjátok a Facebook oldalatokat, akkor biztos vagyok benne, hogy ti is benne vagytok legalább egy csoportban, ami valamilyen hobbi vagy kedvelt tevékenység köré épül. Gondolom nem meglepő, ha azt mondom nektek, hogy a felnőtt színező téma köré is nem egy csoport épül, amely sok-sok taggal büszkélkedik. Néhány hónapja az egyikben, amelynek tagja is voltam, felütötte a fejét az, ami ilyen mértékben már senkit nem érdekelt, ez pedig az volt, hogy ki mit vett. De saját színezést már szinte senki nem töltött fel. Én kiléptem, köszönöm, ebből nem kérek. Nem mondom, hogy bizonyos szintig nem hasznos az, hogy a különböző ceruzákról beszámolnak emberek, hogy mennyire erősen pigmentáltak, mennyibe kerülnek, megérik e az árukat, stb. Viszont mikor semmit nem láttam már, mint azt, hogy egyik-másik hölgy ezt vett, azt vett, amazt vett, használni pedig nem használta őket, akkor nekem ebből elegem lett. Úgy érzem, picit túlestek sokan megint a ló túlsó oldalára. Amikor már nagyobb élvezetet jelent valami megvétele, mint annak használata, akkor már valami nem oké.


Az előbb említett esetben a színezés mint hobbi már nem jelent élvezetet vagy kikapcsolódást. No de akkor miért vásároljuk meg az újabb színezőket és ceruza csomagokat? Én több mint fél éve egyetlen 24 darabos Lyra készletet használok. No nem mondom, hogy mostanra nem motoszkál a fejemben, hogy kellenének még más árnyalatok is, de ezek csakis azért, hogy szebb, természetesebb és újabb árnyalatú átmeneteket színezhessek. Ennek ellenére mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mennyi eszközt vásárol ezen hobbijához, hiszen tőlem is kérdezhetnék mások, hogy miért van xy számú rúzsom.


A másik dolog, ami viszont komolyan meglepett, az a következő megnyilvánulást volt: "Mostanában már egyáltalán nem színezek, mert annyi csodaszép művet látok, hogy elment a kedvem. Én nem tudok ilyeneket." Sajnálom, hogy eljutottunk idáig. Mint minden tevékenység esetében, így a színezésnél is kiemelkednek a legügyesebbek, és lesznek olyanok, akik annyira nem tehetségesek. Nem gondolom azonban, hogy ennek ellenére ezt bárkinek csak emiatt abba kéne hagynia. Az én képeim is messze elmaradnak az "élmezőnytől", tudom és látom, hogy nálam ezerszer ügyesebbek is léteznek a Földön. Baj ez? Én úgy vélem nem. Ha minden tevékenységhez így állnánk, akkor egész életünkben sosem csinálnánk semmit, mert mindig lesz olyan, aki sokkal ügyesebb nálunk. 


Nem kell persze elzárkóznunk ügyes színezők műveitől, csak a gondolkodásmódot kéne egy picit módosítani. Nem azt kell első sorban figyelni, hogy X-nek mennyivel szebb a képe, mint a miénk, hanem azt, hogy esetleg milyen olyan technikát vagy színt használ, amit mi eddig még nem próbáltunk. Ötletszerzés céljából tehát remek követni egy-egy tehetséges színező művészt, de nem szabad, hogy gátoljon bennünket és feszengést váltson ki. 


Az első képeimmel mostanra én sem vagyok megelégedve, látom, hogy december óta sikerült fejlődnöm, picit precízebb lett a színhasználatom és az árnyékolásom. Ennek ellenére látom, hogy van még mit fejlődni, de ameddig élvezem, addig nem bánom, hogy van aki ügyesebb vagy technikásabb. Engem kikapcsol, megnyugtat, és nem mellesleg azalatt az idő alatt sem nyomkodom a telefonomat. 

Mindenképp érdekel a ti véleményetek a témával kapcsolatban !


You May Also Like

24 megjegyzés

 1. Szerintem hihetetlenül élethűen színezel. :)
  Mivel nekem nincsen színezőm a témához nem nagyon tudok hozzászólni. Remélem máskor is megmutatod a munkáid:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :) Lehetne még rajta csiszolni, de dolgozom rajta :) A továbbiakban is szeretném őket megosztani Instán biztosan :)

   Törlés
 2. Szomorú,hogy sokak így állnak a dolgokhoz. Attól,hogy valaki nem a legjobb valamiben,csinálhatja pusztán örömszerzés céljából... amúgy szerintem gyönyörűen színezel,ökölnyi méretű szemeket meresztettem egyikre-másikra. Jó érzéked van a színekhez. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj de aranyos vagy, köszönöm :) Igyekszem mindig csiszolgatni rajta :)
   Borzalmas ez a negatív hozzáállás, és természetesen ez nem csak ennél a tevékenységnél figyelhető ez meg, hanem sok másnál is, de én most ezt ragadtam ki.

   Törlés
 3. Engem inspirálnak a tehetséges emberek alkotásai, és igen, van, hogy megfogalmazódik bennem a rút kiskacsa sóhaja, látva a szebb kézzel, körmökkel, és istenáldotta tehetséggel megáldott nail art művészt, hogy nekem sohasem lesz olyan.
  Aztán a gondolat elszáll és jön helyette másik, az, hogy igen, talán még nem tartok ott, de azon az úton vagyok, ami odavisz.

  Örömödet leled a színezésben, szemmel látható a fejlődés, a csodás színátmenetek, különleges színtársítások, merész, kalandos, békés, boldog tevékenység lehet ez, én imádom nézni a képeket, ahol bemutatod, mit színeztél.

  A hozzávalók?
  Üzlet ez, de ez nem szabad, hogy eltántorítson.
  A körömdíszítés terén is rengeteg anyag, profi, gagyi, olcsó, drága közül válogathatunk, és mindig lesz, aki csak villantani akar pl a méregdrága lakkok birtoklásával, és azonnal kiszúrhatók azok, akik örömfestenek, akiket csodálunk.

  Én várom a színezős bejegyzéseket továbbra is tőled, szépséges munkák ezek :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azt hiszem ez a helyes felfogás. Nem irigykedni kell és lebecsülni magunkat. Tisztában kell lennünk a hibáinkkal és azzal, hogy vannak nálunk jobbak, de nem szabad, hogy kedvünket szegje, sőt ...

   Annak pedig külön örülök, hogy tetszenek, amiket csinálok, és nem untatlak vele téged és a többieket. :)

   A körmözés terén is ugyanez megy, no meg szinte mindenhol. Jól megfogalmaztad a lényegét.

   Törlés
 4. Előző életedben festő voltál!!! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaaaaaj :D Köszönöm, talán ez egy kicsit erős túlzás :D

   Törlés
 5. Huh, gyönyörűen színezel! Mennyi munka lehet benne! Nekem egy sincs, tényleg semmi időm rá, a magamra szánt tevékenységeket mindig kombinálom, főzés közben lakkozok vagy tévézés közben vasalok! Pihentető lehet elmerülni a színezésben. Ha engem ez szórakoztatna, csinálnám, ha nekem tetszene, instára is feltenném. Versengők, vásárlásfüggők mindig lesznek, nálunk jobbak és rosszabbak is. Ha emiatt valaki feladja, hát az ő baja, dolgozni kellene kicsit a személyiségén és inspirációként gondolni a jobbakra.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm :) Sok munka van benne, ez való igaz, mivel azonban ez abszolút kikapcsolódás nekem, ezért kicsit sem bánom.
   Az elgondolásoddal pedig teljesen egyetértek.

   Törlés
 6. Szépségeseket színeztél! :)
  Ez a "más úgyis jobb nálam" csak egy újabb kifogás, ami miatt nem cselekszünk. Persze kell egy bizonyos fokú önkritika, de ez ne szegje kedvét senkinek. A legjobb rajzoló, vagy festő is az alapoknál kezdte...nem úgy született. :D Sok sok szorgalom és gyakorlás kell hogy minőségileg jobb legyen egy egy alkotás.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm :) Pontosan. Tisztába kell lennünk azzal, hogy vannak benne hibák, miket csinálunk, de semmi sem lehet tökéletes. Törekedni kell rá, sok gyakorlással rengeteget lehet fejlődni.

   Törlés
 7. Én azt hittem, hogy ezeket a képeket nem te színezted. Ha igen, akkor nagyon ügyes vagy! :O

  VálaszTörlés
 8. Ügyesen színezel.:) Nekem is van ilyen felnött kifestőm,még karácsonyra kaptam. Akkot színezgettem azonban azóta nincs időm rá. Nekem biztos ez nem szegné kedvem,a körömlakkozásba is vannak nállam ezerszer jobbak(például te),de ettől még szeretek vele bíbelődni és kikapcsolodás számomra. Nem baj ha vannak nállam jobbak,mindig is lesznek,de lehet hogy valakinél viszont én vagyok jobb:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a dicséretet :) Nagy kár, én téged is buzdítalak arra, hogy ha van egy kevés időd, vágj bele egy újabb képbe, fantasztikusan kikapcsol :)

   Ez a helyes felfogás, ahogy te is vélekedsz :) Mindenkinek így kéne gondolkodnia.

   Törlés
 9. hát ez érdekes. nekem is van színezőm (titkos kert), és nekem egy süni szinesceruza készletem van :D nem éreztem fontosnak, hogy egy több ezer Ft-os faber castell (így írják?) készletet vegyek, hiszen számomra ez egy hobbi, egy unalom űző elfoglaltság. nem ebből élek, ezért nekem nem fontos, hogy tökéletes képek szülessenek, hiszen nem állítja ki egy múzeum sem. és a magam szórakoztatására tökéletes ez a készlet. így a végeredmény nyilván messze elmarad a tiédtől is, de kit érdekel? szeretek vele foglalkozni, és nem érdekel, hogy vannak nálam milliószor jobbak is. ez nem egy verseny, ennek nem arról kéne szólnia, hogy ki a legjobb, kinek van a legdrágább szinesceruza készlete.. :D (megjegyzem, egy faber castell ceruzakészlet árából inkább sminket veszek, vagy ruhát, vagy a barátaimmal találkozok. :D)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Teljesen jogos amit mondasz, mindenképp te gondolod jól azt, hogy ez egyáltalán nem verseny, és nem erről kéne szólnia. Mindenkinek úgy kellene színeznie, ahogy az neki tetszik és neki kényelmes. Az enyém sem készül igazság szerint senkinek, és semmilyen kirakatba, de ennek ellenére szeretem kihozni a legtöbbet magamból és szeretem csiszolgatni a technikámat, mert így tesz igazán boldoggá ez a tevékenység. :)

   Törlés
 10. Én annyira szeretem, ahogy színezel! Én a nálam tehetségesebbektől tanulni próbálok, mindig nézem, hogy ők hogy csinálják, mi az, amit elleshetek tőlük, vagy mi az amit én picit másképp csinálnék. És itt most nem feltétlenül a színezésre gondolok, sőt az élet összes területére. Viszont ha már a színezésnél tartunk, nálad pl imádom a színátmeneteket és a színválasztásokat! A szarvasos-téli képed a kedvencem a fentiek közül. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszenek :) Ez a jó felfogás, amit te is írsz, a legfontosabb, hogy tudjunk a tőlünk jobbaktól tanulni és ez nem csak a színezésre vonatkozik természetesen. Én most ezt a példát ragadtam ki, hiszen ezzel találkoztam a napokban "személyesen".

   Törlés
 11. Kedves Niki! Le a kalappal előtted! Nem csak a manikűrözéshez és sminkeléshez van tehetséged, fantasztikus ahogy színezel, ahogy a színekkel bánsz. Nagyon összhangban vannak a képeid, csak ámulok! Milyen színezőid vannak? Melyik a kedvenced?
  Detti

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen Detti a kedves szavakat :) Én Johanna Basford színezőire esküszöm, szerintem az összes többi minőségben elmarad ezektől. Jelenleg tőle a Bűvös erdő és a Mágikus dzsungel van meg nekem, igaz a dzsungel még nem olyan rég, de azt hiszem az a kedvencem :) Te is színezel? Vagy csak szeretnél ? Instagramra mindig feltöltöm az összes színezésem, ha esetleg érdekel, akkor nikkii.95 néven megtalálsz :)

   Törlés
 12. Gyönyörűek! Nagyon tetszik a színvilág, amit használsz :)

  VálaszTörlés