Colourpop Ultra Satin & Ultra Matte folyékony ajakrúzsok

by - október 19, 2016

Biztos vagyok benne, hogy az utóbbi néhány hónapban hallottatok már a Colourpop márkáról. Július közepétől az amerikai Youtube guruk által sztárolt elérhető árban levő márka végre elkezdett Magyarországra is szállítani. Hihetetlenül megörültem, viszont a 7000Ft közüli postaköltség elrettentett a rendeléstől. Majd körülbelül egy hónapja néhány napig 5$ volt mindösszesen a szállítás, így többek között kipróbáltam ezáltal a híres neves folyékony rúzsaikat.


Sok helyen olvastam, hogy az Ultra Matte típus elég kényelmetlen viselet, az ezt követően kifejlesztett Ultra Satin verzió sokkal könnyedebb, szinte mintha nem is lenne az ajkakon. Engem azonban hajtott a kíváncsiság és rendeltem ebből is és abból is egyet-egyet. 


A színválasztás nagyon nehezen ment, hiszen annyi gyönyörű árnyalat fogadott a webshop-ban, hogy azt sem tudtam hova kapjam a fejem. Végül a Lumiére 2. (matt) és az Echo park (szatén) színeket választottam. Igyekeztem nagyon sok színmintát keresni rendelés előtt, de tudjátok, hogy sok helyen ezek nem túl élethűek. Most is sikerült teljesen torz mintákba belefutnom. Abban biztos voltam, hogy kezdetnek szolidabb színekkel próbálkoznék, hiszen nem tudtam, hogy mennyire kenődik, fog, mászkál stb. Mikor megérkeztek, és a kezemben tarthattam őket, abban biztos voltam, hogy jó színeket választottam, hisz szeretem a hasonló árnyalatokat. A külcsín viszonylag egyszerű, henger alakú, strapabíró tubus, holografikus felirattal. Sajnos azt olvastam, hogy idővel ez teljesen lekopik róla, ezért igyekszem rájuk nagyon vigyázni. A helyes kis külső után először az applikátor okozott kellemes csalódást, hiszen elég pici, ehhez hasonló mérettek még nem találkoztam. Ennek köszönhetően szuper precízen lehet vele dolgozni, az ajkak körvonala is szépen kialakítható, valamint elegendő festéket vesz fel egyszerre ahhoz, hogy az egész ajkamat bemázoljam. Ezen kívül amit még fontosnak tartok megjegyezni, hogy nagyon szép egyenletes a felvitel mindkét típus esetében, a sötétebb árnyalattal sincs gond. Egyetlen vékony rétegben tökéletes, nem igényel javítgatást, vagy egy második réteget.
Ultra matte - Lumiére 2

Most nézzük kicsit részletesebben a két típust, hiszen tartósságban, kényelemben és textúrában teljesen mások. Mint azt már az előbb írtam, féltem picit a teljesen matt finisű Colourpop folyékony rúzstól, hiszen azt olvastam, hogy nagyon kényelmetlen. Nos ha a Pupa vagy a Milani folyékony rúzsait megnézem, akkor ezekhez képest valóban jobban érezni, hogy valami az ajkaimon, viszont egyáltalán nem zavar. Legalábbis engem nem. Nem nehezíti el őket, és mivel egy leheletnyi vékony réteg kell csak belőle, így nem válik vastag vakolattá. Felvitel után szinte azonnal (15mp) megköt, megszárad és mozdíthatatlanná válik. Ez a brutál szín csak minimálisan fog és szupeeer tartós. Olyannyira, hogy egy teljes sulis nap (8-4ig) leforgása alatt mindösszesen egyszer frissítem fel. Az ivást kitűnően bírja, evések alkalmával kopik meg, de egészen minimálisan, inkább az ajkak belső felénél. Szeretem, hogy nem kell félnem attól, hogy kikenődik az ajkaim körvonalán kívülre, mert kicsit olyan mint a megszáradt vízfesték. Emellett ki kell emelnem, hogy a nap közben történő felfrissítéskor nem kell az egészen letörölni, majd újra felkenni, hiszen nagyon jól rétegezhető, nem válik a második rétegtől csomóssá vagy pergővé. Nap végére sem gyűlik össze az ajkaim sarkánál és a ráncokba sem ül bele. 
A színnel kapcsolatban túl sokat úgy érzem nem kell írnom, hiszen látjátok. Egy nagyon szép mályvás lila. Brutális, igazán őszi árnyalat. Meglepő módon imádom akár az egyszerű hétköznapokon is viselni, hiszen magamhoz közelállónak érzem. 
Ultra satin - Echo park

Az utra matt verzióval ellentétben a szatén finisű egy picit fémesebb hatású. No nem lesz öregasszonyos vagy gagyi hatású. Ezt a terméket a márka a matt verzió után fejlesztette ki, mondván, hogy sokkal kellemesebb viselet. Mint említettem, nekem azzal sem volt problémám, de ez valóban olyan, mintha semmi nem lenne az ajkaimon. Viszont amiatt, hogy nem szuper matt, nem is annyira tartós. No persze nem lehet rá egy rossz szavam sem, de mivel nem szárad meg festék szerűen, így nagyjából 3 óránként érdemes picit felfrissíteni. A kopás esetében is nagyon szép, szebb mint a matt társa.
A szín jelenleg egy sokak által kedvelt barnás, téglás, narancsos árnyalat. Ez talán kevesebbeknél veri ki a biztosítékot, mint az előzőleg bemutatott lila.

Összességében nagyon elégedett vagyok. Imádom őket, az utóbbi néhány hétben sokszor viseltem őket, több dicséretet is kaptam rájuk. Nem kell őket óránként figyelgetni, kényelmesek és szuperül feldobnak egy egyszerűbb szemsminket is. 

Alig várom, hogy ismételten legyen olcsóbb szállítás !

Ti próbáltatok már valamint a márkától? Most sikerült valamihez meghoznom a kedveteket? :)

You May Also Like

4 megjegyzés

 1. Mindkettő csodásan mutat rajtad, na de az a mályvás lilás maga a tökély! *.* Nagyon be kéne szereznem... :P

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszönöm :) sejtettem, hogy a lilás fog neked tetszeni :D

   Törlés
 2. nagyon remélem, hogy a közeljövőben ismét lesz hasonló akció, mert akkor már biztosan nem hagyom ki. egy ultra matt, egy ultra satin, egy metallic, egy lippie stix és egy szemhéjpúder biztosan kerül majd a kosaramba :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. van ismételten akció, 50 dollár felett ingyenes a szállítás :) érdemes kipróbálni néhány terméket tőlük ! :)

   Törlés