Őszi körmök | Szüret

by - október 30, 2016

Nagyjából ezer éve lehetett, mikor utoljára szőlőket festettem a körmömre. Az emlékeimben úgy él, hogy nem lett túl szép, így most igyekeztem felülmúlni akkori önmagamat, és alkotni az akkorinál valamivel szebb manikűrt.Annyit elárulok, hogy ilyen kis kis szemű bogyókból álló gyümölcsök megfestése nem a legegyszerűbb és a leggyorsabb. (Tavaly nyáron a málnákkal is rengeteget szenvedtem.) Ugyan pontozóval készülnek, de ha azt szeretnénk, hogy legalább valamennyire élethűnek tűnjenek a gyümik, akkor egy kis árnyék nem árt azoknak a lila gömböknek.


Az alap elképzelésem mindenképp az volt, hogy az ILNP - Lulu árnyalatát szeretném ehhez a mintához párosítani, így ez a lakk foglal helyet a mutató és a kisujjamon is. A szőlők alapját pedig egy piszkos lila Kiko lakk adta. A holo pelyhes Lulu mellett nem szerettem volna a középső ujjon egy nagyon csicsás, nagyon hivalkodó csillámos csodát, így csak egy egyszerű krómos hatású bronz színre esett a választásom.


Tehát a szőlőszemekhez tulajdonképpen egy pontozóra volt szükség. Arra viszont figyelni kell, hogy a festett pontok egymáshoz illeszkedjenek, sőt néha még takarják is egymást, mert az nem túl mutatós, ha a szemek között hézagok vannak. Ehhez egy egyszerű sötétlila színre van szükség, de természetesen egy mutatós zölddel is nagyon jól tud kinézni. Majd jöhetett egy nagyon világos lila árnyalat, amivel minden egyes szőlőszemnek festettem egy árnyék szerűséget. Majd következhetett egy pici bronz színű szár, ami harmonizál a középső körmöm színével, majd a zöld színnel leveleket festettem. Ezekkel gyűlt meg leginkább a bajom. Nem lettek szépek, élethűek meg aztán végképp nem. Majd talán legközelebb. :)
Örülök, hogy idén végre ismételten meg tudtam valósítani ezt a mintát, és kicsit mutatósabban, precízebben mint néhány évvel ezelőtt. Bár az elvárásaim még mindig nagyok magammal szemben, így látom a hibákat, természetesen. Ennek ellenére remélem sikerült egy kis kedvet adnom nektek a mintázáshoz.

Nektek hogy tetszik? :)

You May Also Like

4 megjegyzés

 1. Aaa ez nagyon jól sikerült! *-*

  VálaszTörlés
 2. Szerintem nagyon szép! Pláne, hogy én még egy almát sem tudnék :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :) Hát almát egyébként lehet hogy nehezebb, annak szimmetrikusnak kell lennie. Itt legalább arra nem kell figyelni, viszont aprólékosabb és időigényesebb.

   Törlés