Téli fürdőzés az Avon termékeivel

by - november 28, 2016

Ha a tél hűvös estékre gondolok, akkor az első amit megkívánok, az mindenképp egy nyugtató forró fürdő, hatalmas selymes habokkal és pompás illattal. Remélem sokan vannak ez így még rajtam kívül Ebben az időszakban már-már mániákusan elkezdek kutatni télies, fűszeres vagy akár valamifél karácsonyt idéző tusfürdő illat utána. Törekszem arra, hogy ésszerű keretek között maradjak, hiszen egy tusfrüdőre nem szívesen adok ki több ezer forintot. A mai bejegyzésben emiatt egy elérhető árkategóriájú márka tus és habfürdőit válogattam össze, melyek újdonságnak számítanak az Avon kínálatában.


Ha tehetem, szeretek minél több illatot kipróbálni többet között az Avon kínálatából is, hiszen egy ősrégi karácsonyi limitált kiadásuk annyira belopta magát a szívembe, hogy bátran kijelenthetem, hogy életem legfinomabb illatú tusoló terméke volt, mára azonban ez sajnos eltűnt a kínálatból, viszont mindig reménykedem abban, hogy a katalógusban hasonló gyöngyszemekre bukkanok. A továbbiakban 4, jelenleg is beszerezhető termékről lesz szó, melyek sorban haladva, kiderül, hogy érdemes e rá pénzt áldozni, vagy felejthető darab. 


Avon vörös áfonya és narancs illatosítású habfürdő

A sort a márka klasszikus, valószínűleg sokak által ismert habfürdőjével kezdeném, ami emlékeim szerint már gyerekkorom óta megtalálható a kínálatban. Különleges alkalmakkor azonban megjelennek a limitált, alkalomhoz illő illatvariációk, melyek közül a legújabb az áfonya-narancs kombináció. Alapvetően nem hazudok, ha azt mondom, hogy nagyon szeretem a gyümölcsös illatokat, viszont nem szeretem ha valami túl édes és fullasztó. Ennek az illatnak az esetében mindenképp egy kellemes fanyar, savanykás illat teríti be a fürdőszobát, amelyből véleményem szerint a narancs lényegesen erősebben érződik ki, mint az áfonya. Ha pedig narancs, akkor karácsony, vagy legalábbis karácsonyi hangulat, nemde? ☺ Szinte mindig ki lehet fogni valamiféle akciót, melynek keretein belül a nagy, 1 literes kiszerelés 850-900 Ft között vásárolható meg. Azt hiszem az összes hasonló habfürdőre igaz, hogy a mi átlagos méretű fürdőszobánkat tökéletesen beteríti az illatuk, aminek az illata utána még egy kis ideig érződik a bőrön, de túlzottan tartósnak nem nevezném. A vízben szépen felhabzik, kellemes habot képez, aminek ugyan nins extrémen krémes és bőségesen tápláló habja, de az én bőrömet nem szárítja, így egy kiadós fürdőzés után sem húzódik vagy viszket a bőröm. 


Avon Senses Creamy Fantasy karamellás krémtusfürdő

A Senses vonalat megint csak azt kell mondanom, hogy elég régóta ismerem, több illatosításban is próbáltam már az évek során. Emiatt nem igazán értettem, hogy miért nevezik krémtusfürdőnek, hiszen az eddig általam próbált verziói nem ilyen állagúak volt. Nem, kicsit sem. Ennek a karamellás téli kiadásnak az állaga olyan mint egy pudingnak. Tudjátok, annak a típusú pudingnak, ami már elkezdett "megkötni", de azért még valamennyire folyik. Emiatt sokkal kellemesebb a használata, hiszen sokkal krémesebb állag fogad bennünket. Nagyon szuperül felhabzik, illetve a hab egészen selymes, bár a Dove hidratáló krémtusfürdőihez szerintem nem hasonlítható. Nos térjünk át az illatra, ami nem az az édes karamell szósz illat, amit várnánk, hanem ez bizony sós karamella, amit a mandula kesernyés illatával ötvöztek. Hmm. Nos nekem picit fura. Nem írnám le teljesen ezt az aromát, hiszen abszolút elhasználható kategória, de számomra ez a sós mellékzönge nem tetszik annyira. Ha karácsony, akkor véleményem szerint az igazi, édes karamell zamat lényegesen kellemesebb lett volna. 


Avon Planet Spa Caribbean escape luxus fürdőelixír

A gyöngyporral és algával gazdagított fürdőelixír a mély táplálás és a luxus érzet képviselője. 1699 Ft a teljes ára, így valóban valami különleges élményt és illatot vártam tőle. Az első dolog, ami abszolút tetszett, az a gyöngyházasan fénylő és csillogó krémesebb állagú termék volt, ami mint egy gyémánt porral teleszórt láva folyt bele a kezembe. Ami utána következett az ennél már sokkal hétköznapibb és átlagosabb volt. Maga az illat egy friss, üde, nem túl erős, engem kissé az öblítőkre emlékeztet. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem tetszik, hiszen finom, nőies, nem hivalkodó, csak ha valami nagy illatorgiára vagy bumm-ra számítotok vele kapcsolatban, akkor szeretném elhívni a figyelmeteket, hogy hogyan képzeljétek el. Az állag egyébként közepesen folyós, viszont ahhoz hogy felhabozzon egy nagyobb mennyiség szükséges belőle, az előzőleg említett Senses-nél több. Összességében nem gondolom rossz terméknek, de ennyi pénzért többet várnék tőle, viszont ha nagyobb akcióval sikerül elcsípni, úgy már kevésbé lehet vele kötözködni. 


Avon Santa Claus habfürdő

Bizony, ehhez hasonló cukisággal az utóbbi néhány évben találkozhattunk már, ha lapozgattuk karácsony közeledtével az Avon katalógust. Emlékeztek tavaly a Mr & Mrs Frosty habfürdőpárosra? Nos idén őket helyettesítette a kedves Mikulás és a társa, Rudolf a rénszarvas. Az alma és fahéj illatosítás talán egy kicsit elcsépeltnek tűnik, ami talán valahol igaz is, de ez engem nem zavar. Ezzel az illatkombóval engem abszolút le lehet venni a lábamról abban az esetben, ha jók az arányok és nem túl mű a végső illat amit a bőrömön vagy a levegőben érzek. Esetében azonban azt kell mondanom, hogy a fűszerességet egyáltalán nem érzem, pedig a fahéjnak van annyira karakteres illatjegye, hogy ki kéne érződnie. Így azonban egy savanykás alma zamat fogad bennünket, ami isteni finom, ámde kevésbé karácsonyi hangulatú. A felhabzásával nincs különösebben probléma, bár szerintem lehetne kicsit keményebb és nagyobb habja. Amit szeretnék megemlíteni még nektek, hogy az adagolása problémát jelenthet ha nem végzitek el használat előtt azt a trükköt, hogy eltávolítjátok a szűkítő műanyag bigyót róla egy hullámcsat segítségévél. Hiszen a flakon annyira merev, hogy alig megnyomható, emiatt azon a kis lyukon alig folyik ki valami.

Nektek milyen tapasztalataitok vannak az Avon fürdőtermékeivel?

You May Also Like

0 megjegyzés