Tavaszi manikűr | Lila pillangók

by - április 20, 2017

Mint azt már korábban írtam nektek, tavasszal mindig virágos körmöket készítenék. Szó szerint mindig, ezért is próbálok sokat agyalni azon, hogy mit lehetne még ezeken kívül megvalósítani. Ebbe beletartozik az is, hogy mihez van kedvem, illetve hogy mit tudok elkészíteni, megfesteni. 


A virág motívum mellett szerintem a pillangó minta egy igen klasszikusnak számító alakzat, ha a tavaszról van szó, nekem hosszú évek után most jutott eszembe a körmeimre festeni. Sokat agyaltam rajta, hogy legyen belőlük sok-sok-sok apró, vagy inkább vagy egy nagy, végül a kettő közötti arany középutat választottam, mert úgy ítéltem meg, hogy egy nagyot nem tudnék elég szépen megmintázni ahhoz, hogy ez töltse ki az egész körmömet és még látványos is legyen, a sok picinél pedig nem érvényesülnének a részletek, ahhoz talán még a vékonyka ecsetem is vastag lenne.Az alap szín pedig végül a lila lett. Magam sem értem, pontosan miért, mert ugyan nincs bajom a lilával, de talán valami kis rózsaszínesebb vagy sárgásabb vonalon kellett volna elindulnom. No de ez most már így marad ;)


A minta mint már említettem is egy vékony ecsettel készült. Először a két szárny került kialakításra, melyeknél igyekeztem figyelni a szimmetriára, majd utána következett a "test" és a fej megfestése, feketével. Zárásként a pillangó látványos csápjai (?) is felkerültek, melynek végeit kissé megvastagítottam. A gyűrűs ujjamon levő világosabb lila példánynak kicsit túl vaskosak lettek a kis "antennái", de újra festeni nem volt kedvem. Nektek hogy tetszik? :)

You May Also Like

1 megjegyzés