Bullet Journal 2. | Februári oldalaim

by - március 20, 2018

Bullet Journal, azaz személyre szabott határidőnapló. Mennyire de mennyire remek ötlet, nem ? A mai világban szerintem annyira hanyagoljuk a kézzel történő írást, rajzolást. Mindent a telefonunkba pötyögünk be, ha pedig valami mutatós, inspiráló képet szeretnénk, egyszerűen csak felmegyünk a Pinterestre nézelődni. Többek között ezért is jó dolog egy saját kézzel vezetett naptárat készíteni. Ismét elő "kell" szedni az iskolás színes ceruzákat, és kreativitást. Na azt hiszem az utóbbit a legnehezebb előcsalogatni. 


 Ha olvastátok az ELŐZŐ bejegyzést a témával kapcsolatban, akkor ott már meséltem nektek arról, hogy mennyire de mennyire féltem attól hogy valamit elrontok. Szerencsére ez a szorongás egyre jobban kezd oldódni bennem, és kezdem 100%-osan átadni magamnak az élvezetnek, ami az elkészítéssel bizony együtt jár. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire kikapcsol, és sokszor egy hosszú munkanap végén este fogom magam, lefekszem az ágyba és az esti tévéműsor mellett megrajzolok 1-2 oldalt. Amennyihez éppen kedvem van.

 
 Azt viszont az előző hónap végén megfogadtam, hogy ezúttal kicsit bátrabb leszek. Bátrabb leszek olyan téren, hogy egyedi ötletekkel színesítem a naptáramat. nem fogok minden kis mintát a Pinterest alapján elkészíteni, kicsit szabadjára engedem a fantáziámat, ami mostanában kicsit bepókhálósodott úgy érzem.

 
 Abban biztos voltam, hogy a februárt szeretném a Valentin nap témakörében elkészíteni. Nem vagyok egyébként nagy rajongója az ünnepnek, ám alapvetően nagyon tetszik a szívecske mint motívum vagy mint díszítő elem, ezért mindenképpen e mellett tettem le a voksom. Mindemellett pedig, hogy ne legyen ennyire egyszerű, és unalmas, szerettem volna egy állatkát, amivel egy picit feldobhatom a szív áradatot. Ez lett a süni, melyet különféle elrendezésben, pózban készítettem el az egyes oldalakon.

 
 Most pedig térjünk át kicsit az elrendezésre. Alapvetően a nyitó vagy hónapköszöntő oldalnak egyáltalán nincs funkciója, ám én mégis annyira mutatósnak és jópofának tartom őket, hogy ilyenre nekem mindenképpen szükségem van. Viszont, mivel a füzet oldalai vészesen fogynak, pláne ha így folytatom a lapok használatát, ezért úgy döntöttem, hogy a nyitó oldal megkapja a "wishlist" funkciót. Ide kerülnek tehát azok a dolgok, amiket az adott hónapban kívánságlistára tűzök. Mivel minden hónapot ellátom egy ilyen résszel, ezért úgy éreztem, felesleges lenne egy teljes oldalt szentelnem neki. Ennyire bűnös listaírogató még én sem vagyok. 😃😅

 
 Majd a havi nézetű naptárat is egy oldalra sűrítettem. Még jó, hogy a januári hónap elkészítése után eszembe jutott megszámolni, hogy hány oldalt foglal el az adott hónap. Kiszámoltam, hogy még hány üres oldal van a füzetből. Osztottam, szoroztam. Hát, ekkor döbbentem rá, hogy ha én ezt így folytatom, akkor bizony nem fog beleférni egy teljes év. Azt pedig semmiképp sem szeretném.

 

 

A heti tervezőre azonban nagy szükségem van, ezért ennek mindig bőségesen hagyok helyet, mert én ide jegyzek fel minden teendőt, programot, elvégezendő feladatot. Ezeket az oldalakat januárban nem díszítettem túl, konkrétan nem is volt rajtuk minta, most viszont szerettem volna egy picit feldobni, különlegesebb napelválasztókkal. 
Az egyéb jegyzetoldal a heti tervező végén kapott helyet, nem is teljesen egy oldalon, de ez nekem elég. Na látjátok? Ezért jó ez a naptár. Lehet valakinek sokkal több helyre van szüksége, vagy éppen pont ellenkezőleg. Nincsenek felesleges, kihasználatlan oldalak.

 


Arra viszont érdemes odafigyelni, hogy bár sok jó egyéb ötletet találni a neten azzal kapcsolatban, hogy miket lehet még a Bullet Journalba építeni, milyen extra oldalakat készíthetünk. Ezek közül azonban minden esetben érdemes szelektálni, hiszen egyszerre mindent képtelenség vezetni. Nekem az egyik legfontosabb a bevétel-kiadás oldal, ahol vezetni tudom a költekezéseimet.

 


Az egészséggel és cselekvésekkel kapcsolatos "figyelő" most egy oldalra lett összesűrítve, a múlt havi 2 helyett. Elfér így is, ezért gondoltam ez is egy olyan rész, ahol érdemes lapokat spórolni. Talán hallottatok már a "Mood tracker", azaz a hangulat figyelő oldalakról. Ennek lényege, hogy a hónap napjainak mindegyikére készítünk valamilyen figurát, melyet az adott hangulatunknak megfelelő színnel kitöltünk. Maga az ötlet nagyon jópofa, és rendkívül mutatós oldalak készülnek ebben a témában, de nekem ennek a folyamatos vezetése kicsit macerának tűnik, így én ezt kihagyom.

 

 

Nos mi a véleményetek? Hogy tetszik nektek a februári dizájn?

You May Also Like

6 megjegyzés

 1. De szuper! Ebből kéne valami bizniszt csinálni. 😊

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszik 😊 Az a helyzet, hogy ezt nem tőled hallom először. :D Nem nem vagyok én annyira ügyes, hogy ebből bármiféle biznisz is elindulna. :D

   Törlés
 2. Szia, baromira tetszik a cikk :)

  VálaszTörlés